12:50 π.μ.

ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 Αυτό, έτσι για να σας βρίσκεται..Δεν θα ήθελα να νοιώθετε απομονωμένοι αγαπητοί φίλοι κρουά κρουά, να μην ξέρετε τι γίνετε γύρω μας. Ο Δήμος του Δίον άλλωστε, είναι σχεδόν γειτονικός! Ο δήμος Αγιάς, και ο δήμος Ζαχάρως στην Ηλεία μπορεί να πέφτουν λίγο μακριά, αλλά η απόσταση τελικά δεν έχει σημασία!
Ο Καλλικράτης, εκτός από δύσκολος είναι και εξαιρετικά αυστηρός και δεν αφορά μόνον αιρετούς αλλά και εμάς τους δημότες. Για να μαθαίνουμε λοιπόν, και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εφημερίδας "ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ", μάθετε πως  ο δήμαρχος Δίον τέθηκε σε αργία, χωρίς καν να δικαστεί, ούτε καν πρωτόδικα, παρά μόνο λόγω παραπομπής με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών!
Βλέπετε οι καταγγελίες και οι μηνύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι παίξε γέλασε! 
 
Σε αργία τίθεται ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου, καθώς έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για υπόθεση πώλησης αδρανών υλικών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος στον πρώην Δήμο Λιτοχώρου...«Ο κ. Παπαθανασίου τίθεται  σε αργία, καθώς έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο για πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του, όταν ήταν δήμαρχος στο Λιτόχωρο» ανέφερε ο κ. Σώκος και διευκρίνισε ότι «η σχετική απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που προβλέπει να τίθεται σε αργία ένας αιρετός, όταν παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα». 
Ο Γ. Παπαθανασίου τίθεται σε αργία καθώς έχει παραπεμφθεί να δικαστεί το Σεπτέμβρη του 2011 στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης «γιατί ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος τη δημοτική περιουσία, της οποίας η διαχείριση του ήταν εμπιστευμένη...».


Ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 15 μηνών με 3ετη αναστολή.    Ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο να χάσει το αξίωμά του για παράνομες μεταδημοτεύσεις στον Δήμο Μελιβοίας το 2006, όπου ήταν προηγουμένως δήμαρχος.  Τις 27 μεταδημοτεύσεις εντόπισαν ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος και επικύρωσε την ποινή φυλάκισης εις βάρος του, μαζί και στην παύση από τα καθήκοντά του.
 Ο Πανταζής Χρονόπουλος έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς έκρινε ότι προχώρησε σε παράνομες προσλήψεις, στο ΚΕΠ του δήμου.
Ο πρώην δήμαρχος βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με την υπόθεση προσπάθειας εξαφάνισης χρηματικού προστίμου σε παράνομες καντίνες της παραλίας Ζαχάρως.
Ακόμα, σε βάρος του εκκρεμούν δεκάδες δικαστήρια ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για την περίπτωση της ξενοδοχειακής του μονάδας μέσα σε περιοχή απόλυτης προστασίας στο οικοσύστημα του Καϊάφα, την οποία έχτισε χρησιμοποιώντας άκυρες άδειες, των οποίων η Πολεοδομία της νομαρχίας Ηλείας έχει ζητήσει την άμεση ανάκληση.
Κατηγορείται επίσης για την προσπάθεια χρησιμοποίησης της χρηματικής βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους με σκοπό να χτίσει δημαρχείο, εξαπατώντας τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διαχειριστή της βοήθειας.


10 comments :

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε σίγουροι πως είχε προηγηθεί έλεγχος για το αν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοιδεν χρωστούσαν στον δήμο φόρους ή πρόστιμα; Διότι αν αποδειχθεί ότι χρωστούσαν πως βάλανε υποψηφιότητα; Κι αν εκλέχτηκαν, τι θα γίνει τώρα;

Ανώνυμος είπε...

KALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

ΝΑΤΑ, ΝΑΤΑ, ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Ο εισαγγελέας φαίνεται ότι θα έχει πολύ δουλειά!
Όλοι οι υποψήφιοι , καταθέτουν στο πρωτοδικείο και δήλωση ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους, τα κολύματα και ασυμβίβαστα του νόμου!
Είναι βέβαιο ότι κάποιοι έκαναν ψευδή δήλωση!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Aυτό 4.45 έχει πέσει ήδη στην αντίληψη των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Κρουά-Κπουά,
Ο κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων (Ν.3463/2006) στο άρθρο 30, παρ. 1, αναφέρει: "Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμμβουλοι δημοτικού διαμερίσματος και τοπικοί σύμβουλοι όποιοι είναι από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του Δήμου........
Μήπως κάποιοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον Βοσκόπουλο, όφειλαν και οφείλουν στον Δήμο και συνεπώς δεν δικαιούνται να έχουν την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου;

εφημερίδα κρουά - κρουά "το κράξιμο" - είπε...

Aγαπητέ φίλε κρουά,
Καλωσορίζουμε την δημιουργική σου παρατηρήση. Ενδιαφέρουσα στ αλήθεια,θα την ερευνήσουμε και αναλόγως θα αξιοποιηθεί, σε όφελος της έρευνας.
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή

Φιλικότατα - Ντόρη Κουτουράτσα

Ανώνυμος είπε...

H ιδέα των ερωτοαπαντήσεων μου αρέσει περισσότερο από το να λέει ο καθένας ότι του κατέβει. Όχι πως κι αυτό δεν είναι καλό, αλλά ο διάλογος μου αρέσει. Βέβαια πολλά θέλω να ρωτήσω αλλά δεν μούρχεται τώρα τίποτα. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Κάτι για 20.000 ευρώ πρόστιμο είχα ακούσει πως έχει ένας.. που έχει μπει με μεγάλη φόρα.

Δημοσίευση σχολίου