1:46 μ.μ.

ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


     ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:
Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:

    -Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

    -Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!) 

     -Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».

    -Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια
το 1930.      
Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.
Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

  Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του  Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης! Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες,Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!
Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος,Ηρόδοτος,Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος  ήταν
όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ..


    Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης
Ευχαριστούμε τη φίλη κρουά - κρουά από την Πτολεμαίδα, για το άρθρο που μας έστειλε.

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

οσοι την ψηφίσαν άς την χαίροντε...άς προσέχαν .Η καταγωγή της Άννας απο ποιό "παραμύθι των θαυμάτων" προέρχεται ?

Hocus Pocus είπε...

Καταρχήν ο Νίκος Χειλαδάκης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εφημερίδα "Το Θέμα", όπως θα υποθέσει κάποιος που θα δει την ένδειξη στο τέλος του κειμένου. Όχι πως θαυμάζω το έργο του πατριώτη Θέμου, αλλά μη δημιουργούμε κι εντυπώσεις εκ του μη όντος.

Δεύτερον, ο Χειλαδάκης είναι ιεροκήρυκας του καναλιού 4Ε και ως εκ τούτου έχει κι αυτός αναλάβει εργολαβικά να μας δείξει ποιοι είναι οι εχθροί, οι κακοί, οι στραβοί κι οι ανάποδοι. Μην ξεχάσουμε βέβαια να εξάρουμε και τον πατριωτισμό του.

Τρίτον, εκτός των παραπάνω, είναι δημοσιογράφος, τουρκολόγος και ερευνητής, όπως πολύ εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε με μια μικρή αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Ενώ δίνει την εικόνα του τουρκοφάγου, πρόκειται μάλλον για άτομο που διακατέχεται από τουρκοφοβία: πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον Τούρκο τους. Προσωπικά ζω σκεπτόμενος τη συγγένεια, τη φιλία, τα κοινωνικά δίκτυα και την ομότιμη συμμετοχή σε αυτά.

Τρίτον, η δήθεν είδηση είναι ένα κείμενο που, αυτούσιο ή με παραλλαγές, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο εδώ και μερικά χρόνια.

Τέταρτον, το βιβλίο που διδάσκονται οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού είναι αυτό που ξαναήρθε στα σχολεία μετά το σύντομο πέρασμα του βιβλίου της Ρεπούση. Το βιβλίο που διδάσκεται εκδόθηκε το 1989, υπέστη μικρές αλλαγές το 1996 και έκτοτε διδάσκει τη μόνη αλήθεια στα παιδιά μας. Φαίνεται πως ο Χειλαδάκης, αλλά και όσοι αναμεταδίδουν το παραλήρημά του, φαντασιώνουν πως διδάσκεται ακόμη στα σχολεία το βιβλίο της Ρεπούση, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους "εξυμνεί τις προοδευτικές προσπάθειες των Οθωμανών". Έτσι νομιμοποιούνται να τσιροκοπάνε νύχτα μέρα για τις επιβουλές των εχθρών.

Πέμπτον, αγαπητή κρουά κρουά απορώ πως υποπίπτεις στο δημοσιογραφικό σφάλμα αναδημοσίευσης τέτοιων σκανδαλωδώς πρόχειρων κειμένων, χωρίς να διασταυρώσεις έστω και το ελάχιστο. Επειδή και άλλες φορές, όχι πολλές η αλήθεια, έχω διαβάσει στα φύλλα σου ειδήσεις τέτοιες που σκανδαλίζουν τους πατριωτικώς σκεπτόμενους συμπολίτες μας, θεωρώ πως το κάνεις για να πουλήσεις φύλλα και νομίζω ότι αυτοί που θα αγοράσουν την εφημερίδα σου για να διαβάσουν αυτές τις ειδήσεις για τις "προκλητικές" ενέργειες και επιβουλές άλλων εναντίον του έθνους μας, είναι όλοι αυτοί που δεκαετίες τώρα λυμαίνονται την πατρίδα μας, την απομυζούν και ασχημονούν ακόμη και σήμερα στο ημιθανές κουφάρι της.

Δεν μπορεί από τη μια να αποκαλύπτεις ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ, τα σκάνδαλα που μαστίζουν την τοπική κοινωνία και, από την άλλη, στην καλύτερη περίπτωση να σιωπάς και στη χειρότερη να σιγοντάρεις αυτόν τον χύμα, χυδαίο και γεμάτο μίσος πατριωτισμό που ως βρωμερή οσμή ζέχνουν όλοι αυτοί οι δήθεν πατριωτές.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπητέ 8.57 Σ ευχαριστούμε για την επίσκεψη και για τις παρατηρήσεις σου.
Κατ αρχήν το δημοσίευμα έχει τίτλο ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ. Και μόνον ο τίτλος, μας οδηγεί στο να αναζητήσουμε το έλλειμα ή την υπερβολή.
Το δημοσίευμα λοιπόν το οποίο όπως λες κυκλοφορεί ευρέως και από καιρό, γιατί δεν το ΄χουν διαψεύσει ακόμα; Για τον Χειλαδάκη επίσης, εκφράζεις άποψη "με μάλλον και αν",δηλαδή τις εντυπώσεις σου χωρίς περαιτέρω στοιχεία.
Ο Χειλαδάκης, αναφέρετε στα βιβλία που κυκλοφορούν οι ίδιοι οι Τούρκοι στα σχολεία τους και δεν αναφέρετε στα ελληνικά βιβλία. Αν λοιπόν έχεις άποψη για τα τούρκικα βιβλία, δώσε τα στοιχεία, για να μην δημιουργείς εσύ εντυπώσεις για τον εαυτό σου.

Επειδή βλέπω πως ενδιαφέρεσαι και για την εφημερίδα μου αλλά και για τους αναγνώστες μου, διάβασε λίγα περισσότερα φύλλα της κρουά (επειδή λές πως διάβασες λίγα. Υπάρχει και το αρχείο της εφημερίδας ΔΩΡΕΑΝ στο μπλόκ) και μετά συζητάμε τις ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΟΥ, γενικά.
Είμαστε στην διάθεσή σου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ H ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!!
ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!! Ο ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ….

Δημοσίευση σχολίου