6:08 μ.μ.

ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Ο   κ. Τροχόπουλος ζει στη Βέροια. 'Εκανε πρόσφατα κάτι σημαντικό. Δημιούργησε μια δημοτική βιβλιοθήκη -υπόδειγμα. Χώρος δημιουργίας μάλλον, παρά απλής ανάγνωσης βιβλίων. Με πάρα πολλές δραστηριότητες. Μέχρι και 700 άτομα τη μέρα επισκέπτονται το καινοτομικό αυτό δημιούργημα του κ. Τροχόπουλου. Μια πολιτισμική άνοιξη για την πόλη της Βέροιας. Τον κ. Τροχόπουλο δεν το ανακάλυψε, ούτε καν τον πληροφορήθηκε το ελληνικό κράτος. Τον ανακάλυψε όμως ο κ. Bill Gates και ένα από τα πολλά κοινωφελή ιδρύματα που δημιούργησε, ο φιλοσοφημένος αυτός βαθύπλουτος Αμερικανός, που έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων μας. Ένα εκατομμύριο ευρώ βραβείο ο κ. Τροχόπουλος απ΄ τον Bill Gates. Λέτε να κατέβει για δήμαρχος στη Βέροια ο Bill Gates; Δε νομίζω. Mάλλον κάτι πραγματικά σοβαρό έκανε ο κ. Τροχόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος ζει στην Αθήνα. Δεν έκανε ποτέ του τίποτα το σημαντικό. Είναι αρχισυνδικαλιστής της ΔΕΗ, θεματοφύλακας δηλαδή του περιεχόμενου της τσέπης των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Ούτε ο Bill Gates ούτε κανένας άλλος άνθρωπος, που έχει κάνει κάτι στη ζωή του, ασχολήθηκε ποτέ με τον κ. Φωτόπουλο. Ασχολήθηκαν όμως τα ελληνικά ΜΜΕ. Ασχολήθηκαν γιατί ο κ. Φωτόπουλος άρχισε να γρυλλίζει ότι θα κατεβάσει διακόπτες και διάφορα άλλα κοινωνικά "επωφελή". Για να μην πουληθεί η ΔΕΗ, λέει, στους ιδιώτες. Τα έχει σπουδάσει όλα αυτά ο κ. Φωτόπουλος. Είναι και "παλικάρι" και νοιάζεται για όλους εμάς τους άλλους. Έχει και “λαό” πίσω του. Φάτσα κάρτα στα κανάλια, ο κ. Φωτόπουλος. Γνωρίζει καλά ότι έχει μηδενικές πιθανότητες να διασφαλίσει τα συμφέροντα της παρέας του. Έχει χοντρύνει το παιγνίδι, κάποιοι ποντάρανε πρόσφατα και επιπλέον 110 δις, και οι Φωτόπουλοι είναι πια είδη αναλώσιμα στις μέρες μας. Το ξέρει αυτό ο κ. Φωτόπουλος. Τόσο βλάξ δεν είναι. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το παιγνίδι του. Θα “πέσει” “μαχόμενος” ο κ. Φωτόπουλος.  Η παρέα του δε θα δει καλό και τα "μονοπώλια" θα αλώσουν τελικά την Ενέργεια. Αλλά η “πτώση” η δικιά του μπορεί και να τον φέρει κέντρο, άντε και λίγο αριστερά, στη Βουλή. Τον κ. Φωτόπουλο.
Αυτό που είναι δυστυχώς αβέβαιο είναι αν θα ασχοληθεί κανείς με τον κ. Τροχόπουλο. Για το καλό της χώρας. Να τον βάλει να διαμηνύσει σε όλη τη χώρα τι σημαίνει βιβλιοθήκη τον 21ο αιώνα. Που το γνωρίζει καλά. Όπως το απέδειξε πέραν κάθε αμφιβολίας. Κι΄ όμως. Αν δείτε τον κ. Τροχόπουλο σε κανάλια, τροχίστε μου τη μύτη. Σε λίγες βδομάδες κανένας δε θα τον θυμάται.

Κι΄ αν σταματήσετε να βλέπετε τον κ. Φωτόπουλο στα κανάλια, να υποθέσετε με σιγουριά ότι από τη ΓΕΝΟΠ, βρέθηκε πια ... στη Βουλή για να αγωνίζεται από καλύτερα μετερίζια ενάντια στα "μονοπώλια".
Nikos Sakkas, 23-8-2010 in.gr Aναδημοσίευση εφημερίδα κρουά - κρουά φύλλο 34-35

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΈ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥΣ..ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

Δημοσίευση σχολίου