9:18 μ.μ.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ Β΄

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


ΚΑΝΤΙΩΤΙΣΜΟΣ
Δεν προέκυψε σαν προϊόν της τοπικής κοινωνίας. Εκδηλώθηκε σε καιρούς πολιτικά χαλεπούς κατ εντολήν και με συγκεκριμένη στόχευση στην περιοχή μας. Απόστημα της πανελλήνιας παθογένειας των σωματειακών (ίσως αιρετικών κατά την ορθόδοξη αντίληψη) παρεμβάσεων της τότε περιόδου.
Διεκδίκησε την διαχείριση της περιοχής από μέρους των αντιδραστικών και δικτατορικών εκπροσώπων της εξουσίας στον τόπο αυτόν, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να εξαρθεί  στο ύψος μίας συνολικής αντίδρασης προς την τότε δικτατορία, όταν οι σχέσεις με την τότε δικτατορική εξουσία, ήταν ιδιαίτερα αγαστές. 
Στη συνέχεια μετασχηματίστηκε – αφού επιβίωσε της διαδικασίας της μεταχουντικής κάθαρσης και της Ιερωνυμικής παρεμβάσεως, σε πολιτικό παράγοντα της σύγχρονης δημοκρατίας, ερχόμενος σε πολιτικό συμβιβασμό  τόσο με το κόμμα της Ν.Δ όσο και με του ΠΑΣΟΚ. Μέσω του νομάρχη Ασπασίδη, του βουλευτή Λιάνη αλλά και του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε αποδεκτός σαν απόλυτος πολιτικός ημέτερος  και συνομιλητής αμφοτέρων στην διαχείριση της εξουσίας, παραβαίνοντας τον ουσιαστικό κανόνα της δημοκρατίας,  «του δικαιώματος του λαού να ελέγχει τον οιονδήποτε ασκεί εξουσία»!
Σαν επιζήσασα αντίληψη συγκροτείται δίκην λερναίας ύδρας από  φιλόδοξους ρασοφόρους προκειμένου να περισυλλέγεται κάθε κριτική, αμφισβήτηση ή προσπάθεια ανατροπής της παθογενούς κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, διαπλεκόμενος απόλυτα με κάθε πολιτική και κοινωνική εκδήλωση. 

Φίλος κρουά - κρουά 


2 comments :

Ανώνυμος είπε...

έχω μία απορία..." παπατσακνισμός " εντάσεται στις πολιτικές κοινωνικές θρησκευτικές αναλύσεις σου για την κοινωνία μας? βλέπεις με ένα μάτι η με τα δύο ? περιμένω ......

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να πεις για τον Καντιώτη, ένα πράγμα δεν μπορεί να αμφισβητήσεις: Πρόσφερε και δεν έφαγε. Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή του.

Δημοσίευση σχολίου