6:37 μ.μ.

ΜΕ ΜΑΛΩΝΟΥΝ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 «ΔΥΟ ΛΙΜΝΕΣ, ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Αξιοσέβαστος συμπολίτης μας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το δημοσίευμά μας σχετικά με την Εκκλησία και την έκδοση «Δύο λίμνες, δύο πόλεις, μια ιστορία». Το επιχείρημά του: «Πρέπει να σεβόμαστε την Εκκλησία. Δεν πρέπει να την πολεμάμε.»
Εμείς σεβόμαστε την Εκκλησία. Και ίσως την σεβόμαστε πολύ περισσότερο από ορισμένους λειτουργούς της. Θεωρούμε ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο και σε πνευματικά θέματα, αλλά και σε κοινωνικο-πολιτικά θέματα, χωρίς ασφαλώς να εμπλέκεται σε κομματικούς ανταγωνισμούς, χωρίς να εμπλέκεται στην διαμάχη για την εξουσία.
Έχουμε επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα της παραπάνω εκδόσεως. Διαισθανόμαστε ότι κάποιο «παιγνίδι» πάει να παιχτεί με αυτήν την έκδοση. Ή, πιο σωστά, ότι η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός «παιγνιδιού», απ’ αυτά που παίζονται χρόνια τώρα στην παραμεθόρια περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι, από αυτά τα παιγνίδια δεν ωφελήθηκε ποτέ ούτε ο λαός της περιοχής μας, ούτε η Ελλάδα, σε αντίθεση με ορισμένους «εκλεκτούς».Θεωρούμε λοιπόν ότι κακώς ενεπλάκη η Εκκλησία στην έκδοση, άρα στο «παιγνίδι».
Μάθαμε ότι αυτή η έκδοση δεν θα κυκλοφορήσει ώστε το ευρύ κοινό να μπορέσει να δει και να διαβάσει το τι γράφει. Μάθαμε ότι θα δοθεί σε πρεσβείες, προξενεία κλπ, αλλά όχι στο ευρύ κοινό. Αληθεύει;
Εάν αληθεύει, αυτό δεν μας αρέσει. Θέλουμε να ξέρουμε ως πολίτες το τι γράφουν για την περιοχή μας διάφορα «φωτισμένα μυαλά». Και θέλουμε να ξέρουμε, διότι αυτά που γράφουν αφορούν εμάς και την ζωή μας και διότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο τι γράφουν. Δεν θέλουμε να αισθανόμαστε ότι κάποιοι γράφουν για εμάς, χωρίς να ξέρουμε τι είναι αυτό που γράφουν.
 ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

Δουλεύουν και εμάς, και την Αθήνα και τους Αμερικάνους. Παίζουν παιγνίδια, δημιουργούν προβλήματα για να "τρέχουν" τα μυστικά κονδύλια.

Δημοσίευση σχολίου