6:24 μ.μ.

Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


ΦΛΩΡΙΝΑ «Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ»
Έγραφα  στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας ένα χρόνο πριν, για τη Φλώρινα

...τα όνειρα αισθάνομαι να τελειώνουν και να αρχίζουν, εκεί κάπου στον ΚΥΚΛΟ.

- «Πολλά ζητάς μου» λένε οι παλιοί φίλοι,

- «έ, εδώ είναι Φλώρινα, τι ψάχνεις» μου λένε οι νεότεροι.  

Ρώτησα στο καφενείο της γειτονιάς, «τι ώρα είναι» και μου απάντησαν όλοι με μια φωνή  «περασμένη»...

Έτσι μέτρησα το χρόνο με γεγονότα, «παρά- πέντε»… ήταν δεν ήταν...

Τόσα λίγα πράγματα για τόσα πολλά όνειρα σκέφτηκα...

Συνεχίζω να παρατηρώ τους ανθρώπους. Απαθείς οι περισσότεροι, χωρίς να προσδιορίζονται αδιάφοροι ή κουρασμένοι, απλοί παρατηρητές των όσων συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν γύρω τους.

Το καλοκαίρι το μετράμε με  τα τραπεζάκια στη πλατεία που γεμίζει τα βράδια. Το τέλος του καλοκαιριού έρχεται με τα ΠΡΕΣΠΕΙΑ, ο χειμώνας ξεκινάει με τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τα Χριστούγεννα έχουμε τις Φωτιές, η Αποκριά περνάει απαρατήρητη και ευτυχώς που έρχεται το Πάσχα για να αναγνωρίσουμε την άνοιξη.

Ο χρόνος,  o κάθε χρόνος μετρημένος στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι ώρες όλες ίδιες. Κάποιες φορές σκέφτομαι πως έχουμε μπερδέψει το σούρουπο με την αυγή. Όλο νομίζουμε πως κάτι ξεκινάμε και κάθε φορά διαπιστώνουμε πως οδεύουμε σε μαύρα μεσάνυχτα, - φοβάμαι πως δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε ούτε κι εκεί, για να διαπιστώσουμε το μαύρο μας σκοτάδι.

Βουτηγμένοι στα χρώματα του δειλινού, βολευτήκαμε κι αράξαμε. Δικαιολογούμαστε πως τίποτα δεν γίνεται εδώ, βλέπουμε συνέχεια όνειρα, αλλά δεν τολμάμε να τα αγγίξουμε.

ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ, είπα στο φιλαράκι μου και αυτός μου απάντησε.

«Ακόμα δεν κοιμήθηκα, είναι ακόμα απόγευμα».

Η ώρα όμως, ήταν 6 παρά τέταρτο το πρωί!

 Ντόρη Κουτουράτσα

5 comments :

Ανώνυμος είπε...

πολύ δυνατό. Μπράβο Ντόρη. Νέτα, σκέτα.

Ανώνυμος είπε...

λιτό και ουσιαστικό το άρθρο, -μιας και ζητάς τη κριτική μας- χωρίς τη παραμικρλή υπερβολή. Αυτή είναι η Φλώρινα, πράγματι.ΔΕΝ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ και να μη έχουμε ψευδιαισθήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχεις ένα τρόπο να λες τα πράγματα με το όνομά τους. Τ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μου πει κανείς με ακρίβεια; ΜΕΡΑ ή ΝΥΧΤΑ είναι τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Κουτουράτσα, καλά που ακούγεται και η δική σας φωνή και παίρνουμε ένα θάρρος ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους.

Θα κάνω μια μικρή κατάχρηση του χώρου για κάτι που μόνο εσείς θα μπορέσετε να καταλάβετε. Χθες βγήκε η λίστα με τους δικαιούχους των τροφίμων από τον Δήμο. Είναι δυνατόν να δημοσιεύονται όλα τα προσωπικά μας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ) και να είναι εκτεθειμένα στον οποιοδήποτε;;;; Το βρίσκετε λογικό αυτό; Δεν ξέρω, αλλό νομίζω ότι επιδέχεται νομικής παρέμβασης το ζήτημα. Αλλά τι λέω; Εδώ δεν παραινέβη κανείς στο ζήτημα της κυρίας Ρίζου, με μας τους "άπορους" θα ασχοληθούν; Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Δημοσίευση σχολίου