6:56 μ.μ.

O ΔΡΑΚΟΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Μας πρόλαβε η ροή των γεγονότων, κωφούς στους ήχους των καιρών, ανήμπορους να εκτιμήσουμε τα μεγέθη. Η ζωή μας εγκλωβίστηκε στο τραίνο της εξουσίας (της οποιασδήποτε εξουσίας),στη φθορά και στη διαφθορά της συνείδησης.
Έτσι μας βρήκε ο Δράκος..
Να εξακολουθούμε να επιδεικνύουμε αυτό που δεν έχουμε, μόνο και μόνο για να κρατήσουμε αυτό που ουδέποτε κατακτήσαμε, το θάρρος και την αξιοπρέπεια.
Ανακυκλωνόμαστε γύρω απ' τον άνθρωπο "φρικιό" που δημιουργήσαμε και τώρα σαν να βγαίνουμε από τα υπόγεια τούνελ, αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι με την όραση βλέπουμε και με την αφή αντιλαμβανόμαστε..
Συρρικνωθήκαμε σαν την επιδερμίδα μας, έναντι όσων επαγγελθήκαμε, όσων αποπειραθήκαμε μάταια να εδραιώσουμε.
Δεν φταίνε μόνο οι προπάτορες που για να αποποιηθούμε τις δικές μας ευθύνες, τους ρίχνουμε στην πυρά. Φταίμε κι εμείς που "αγοράσαμε" σπίτι στο μπαζωμένο ρέμα που τώρα το παίρνει η πλημμύρα..
Δεν ενδιαφερθήκαμε κι εμείς οι ίδιοι για την ουσία των γεγονότων. Η αλλαγή του τοπίου δεν μας απασχόλησε σοβαρά. Είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει τοπίο. Ακολουθήσαμε την εξέλιξη ως κομπάρσοι.
Έτσι μας βρήκε ο Δράκος που άνοιξε την πόρτα...
Αναλωθήκαμε στις μάχες με "φίλιες" δυνάμεις, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας κυρίως για την κατάκτηση της κορυφής και όχι της βάσης,
Συμβάλλαμε κι εμείς στην κοινωνική παρακμή, στην παρακμή του συνδικαλιστικού κινήματος και γενικά των κινημάτων. Οι ελάχιστες λαμπερές εξαιρέσεις έσβησαν σαν τα πεφταστέρια.
Δεν καταφέραμε να αναδείξουμε τον άνθρωπο ως το "μέτρο όλων των πραγμάτων". Παραβλέψαμε ότι η ανάπτυξη της κοινωνίας, από την οικονομία μέχρι τον πνευματικό-ιδεολογικό τομέα, αποβλέπει στην ικανοποίηση των αναγκών του ανθρώπου στην ολόπλευρη ανάπτυξή του.
Κολλήσαμε σε δόγματα και ιδεοληψίες. Προβάλλαμε κι εμείς σαν "πρότυπα" προόδου, τη ρηχότητα, την μονοτονία και αρκετές φορές την ανευθυνότητα στην προσέγγιση των προβλημάτων.

Έτσι μας βρήκε ο Δράκος που παραμόνευε... Έτοιμος να μας
καταβροχθίσει.
Θα παραδοθούμε στο Δράκο ή θα αγωνιστούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο ηθικό πολιτικό κλίμα στην κοινωνία, χωρίς δόγματα και ιδεοληψίες που θα την εξοπλίσει να αντιμετωπίσει το τέρας;
Τώρα είναι ή ώρα να αντιστρέψουμε το " ότι είναι καλό για τα κόμματα είναι και για το λαό" (που όλοι μας λίγο-πολύ βάλαμε το χεράκι μας να εδραιωθεί) σε " ότι είναι καλό για το λαό είναι και για τα κόμματα"...
Έτσι θα κλείσουμε την πόρτα στο Δράκο.....


Ευχαριστούμε τον Σάββα Δημητριάδη από τον Όμιλο Πολιτών Καλαμαριάς για την συνεργασία






2 comments :

Ανώνυμος είπε...

τι να σας πω. Στη Φλώρινα επικρατεί πάγια η αντίληψη πως ότι είναι καλό για τα κόματα είναι και για το λαό. Ο δράκος θα μας φάει για μπρέκφαστ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Δημοσίευση σχολίου