3:00 μ.μ.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Ο Σάββας Σαπαλίδης, έχει και φωνή έχει και ψυχή. Κατάφερε να συπειρώσει κοντά του 58 άτομα από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Φλώρινας και να καταρτίσει έναν αξιόμαχο και αξιόλογο ανεξάρτητο  συνδυασμό, για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Φλώρινας που θα γίνουν στις αρχές Δεκεμβρίου. Στην εποχή μας που μόνο τα κόμματα κατάφερναν μέσα από τις πελατειακές σχέσεις να δημιουργούν και να επιβάλλουν συνδυασμούς  παντού και πάντα, ο Σάββας Σαπαλίδης έκανε τη διαφορά. Ενέπνευσε με την καθαρότητα του λόγου του, την αμεσότητα που τον διακρίνει αλλά και την στάση του ως συνδικαλιστής και με τους αγώνες του, σχεδόν το μεγαλύτερο κομμάτι του επαγγελματιών της Φλώρινας. Όλοι τους , ξεκινάνε τον αγώνα τους με διάθεση προσφοράς και δημιουργίας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

14 comments :

Ανώνυμος είπε...

"Eχει και φωνη εχει και ψυχη"......Καλα που δεν το συνεχισες, γιατι θα μας ελεγες οτι εχει και τιποτ'αλλο.....Εγω ομως ενα πραμα θελω να μαθω αν εχει¨..... Γνωσεις της αγορας εχει ετσι ωστε να μπορεσει να εντοπισει και να λυσει τα οποια προβληματα της?????(Μηπως τελικα μιλαμε για τον Σταθη του Επιμελητηριου)???

Ανώνυμος είπε...

Aν είναι να μιλήσουμε για τον Στάθη του Επιμελητηρίου, έχουμε το παράδειγμα Αριστείδου. Ταμάμ. Με κομματική στήριξη αποκτάς και γνώσεις της αγοράς και 12ετή πολύτιμη εμπειρία, που λέει και ένας παρατηρητής, και θέση λέω εγώ. Ο Σάββας συμφωνώ πως έχει και φωνή και ψυχή. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται να εχει επειδή πιστεύω πως δεν σκοπεύει να μας γ...... όπως συνηθίζονταν στο φρου - φρου και τη παρέλαση. Το αν έχει γνώση της αγοράς, δεν νομίζω πως ο Σάββας είναι καρδιοχειρουργός. Στην αγορά είναι κάθε μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Όταν εμφανιστεί ένας καθαρός άνθρωπος όλοι αυτοί που ψηφίζουν τον κάθε Στάθη φωνάζουν αν έχει γνώσεις. Ναι ο Σάββας Σαπαλίδης έχει γνώσεις. Και έχει κάτι πιό σημαντικό από γνώσεις. Είναι καθαρός και ενδιαφέρεται για τον τόπο του. Δεν είναι λαμόγιο! Φίλε 7.15 επέστρεψε στον Στάθη σου ή στον Γιώργο σου και άσε τον Σάββα ήσυχο. Εμείς τον Σάββα θέλουμε!

βουνίσιος ακτιβιστής είπε...

Σάββα ήδη έχεις κερδίσει τις εκλογές .

Καταστηματαρχης είπε...

Τα παλληκαρια του Σαπαλιδη εμφανιστηκαν.(ειχαν χαθει για καμποσες μερες) Εξακολουθουν ομως στην ιδια τακτικη, στηριζοντας την προεκλογικη τους εκστρατεια, στην ανυπαρξια της προηγουμενης Διοικησης.Παλι για τον Αριστειδου μιλανε!!! Γιαυτους τιποτα!!! Ποια ειναι τα πραγματικα προβληματα της αγορας και τι μπορουν να κανουν γιαυτο ...κουβεντα!!! Ετσι βλεπω οτι θα παμε προεκλογικα, (αντε να αντιγραψουν και τιποτα "φανφαρες" απ΄οπου βρουν), και χωρις αντιπαλο συνδιασμο θα βγουν και πρωτοι.Ε και μετα βλεπουμε....Εμεις παρ΄ολα ταυτα θα περιμενουμε να ακουσουμε και για λιγη ουσια......

Ανώνυμος είπε...

Καταστηματάρχα,
Δεν μας βοηθάς να καταλάβουμε από που ξεκινάει η ενόχλησή σου.
1.Σε ενοχλούν τα παλικάρια του Σαπαλίδη;
2.Σε ενοχλεί η ανυπαρξία της προηγούμενης διοίκησης, την οποία παραδέχεσαι μόνο σου;
3.Σε ενοχλεί η κριτική στο πρόσωπό του Αριστείδου, την οποία έκανε μόνος σου;
4.Εσύ ξέρεις να μας πεις τα προβλήματα της αγοράς για να προλάβεις τις φανφάρες; Και αν τα ξέρεις γιατί δεν τα λές για να βοηθήσεις το γενικό καλό;
Τελικά θα μας πεις κάτι που να έχει ουσία ή θα αναλωθείς σε μεγαλοστομίες;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπητοί φίλοι κρουά κρουά,
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω από που ξεκινάει τέτοια αρνητική στάση απέναναντι στο πρόσωπο του Σάββα Σαπαλίδη. Ούτε και που τελειώνει δεν μπορώ να φανταστώ. Αν θέλετε κάντε σχόλια στο δημοσίευμα αλλά με επιχειρήματα. Νομίζω πως μπορώ να καταλάβω τα κακεντρεχή σχόλια από τα σχόλια με άποψη και όπως σας έχω πει το μπλόκ δεν θα γίνει αρένα. Λυπάμαι που δεν μπορώ να φιλοξενήσω τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα. Δεκτές οι προτάσεις σας για την ανάπτυξη του τόπου και της αγοράς. Έτσι και αλλιώς, όσοι δεν "πάνε" τον Σάββα Σαπαλίδη για Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ας μην τον ψηφίσουν. Το πρόβλημα δεν είναι ο Σάββας νομίζω, αλλά ο τόπος και τα προβλήματά του.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολύς ο λόγος περί Στάθηδων κλπ σας θυμίζω πως ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς παιδιά της Βοστώνης είναι! Γι αυτό πήγαμε κατά διαόλου. Βέβαια στη Φλώρινα ο Στάθης δεν έχει καθήσει άσχημα για μερικούς! Και να είστε βέβαιοι πως οι βολεμένοι του Στάθη λένε αυτά που λένε.

Ανώνυμος είπε...

παίδες κ κορασίδες, τέρμα το κεφάλαιο υποψηφιότητα Σάββα. θα γίνουν εκλογές και θα δούμε

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι κρουα, ας ευχηθούμε ότι θα έχουμε λύσεις κι όχι νέα προβλήματα. Εδώ θα μαστε..

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμα φορά σε συγχαίρω κρουά που κόβεις την όρεξη των κανίβαλων.

Δημήτρης Κατραντζής είπε...

από τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις για την υποψηφιότητά του Σάββα Σαπαλίδη στο Επιμελητήριο
κρατάω:
συνεργασία...-πολυχρωμία...-πολυφωνία...
με φοβίζει:
να σωθούμε...-να ανακουφίσουμε...
πρωτίστως όμως περιμένω:
-όχι μόνο την σύνθεση του ψηφοδέλτιου, αλλά και του νέου Δ.Σ., καθώς επίσης και την συγκρότηση της Δ.Ε.
-όραμα, στόχους, σχεδιασμό, αλλά κυρίως τρόπους παρέμβασης στην επιχειρηματική πραγματικότητα του Νομού.
-δεσμεύσεις τέλος & διαδικασίες για τη εσωτερική λειτουργία του ΕΒΕ και τη διασύνδεσή του με τη ζωή των επιχειρήσεων του Νομού.

έχει αλήθεια ο κάθε επιχειρηματίας της Φλώρινας συνειδητοποιήσει πόσο μακρινή από αυτόν, εντελώς αδιαφανής και σαφώς "νταβατζιλίδικη" είναι η καθημερινή λειτουργία του ΕΒΕ?
δεν μπορεί κανείς να σταθεί χωρίς την τακτοποίηση των οικονομικών του απέναντι στο ΕΒΕ, το ζει και το ταϊζει αποκλειστικά με τις συνδρομές του κι όμως η μόνη του επαφή με αυτό είναι στην ουσία αποκλειστικά η εκλογική διαδικασία κάθε 4 χρόνια.
ξέρουμε ποιός άραγε είν' ο ρόλος του, όχι μόνο τι ...κάνει, αλλά πρωτίστως τι θα μπορούσε να κάνει, με ποιό τρόπο το κάνει και με ποιές προτεραιότητες?
αν κάτι λείπει οριζόντια & σ' όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής είναι η συλλογικότητα, η ενεργή κι ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη κι η διαφάνεια.
αυτό ακριβώς εξυπηρετεί "στεγανά" κι "εξουσίες", θρέφει αδιαφάνεια, βάζει τους λίγους (που κρατούν καρέκλες, προβολή, αξιώματα κι απολαμβάνουν προνόμια ..και όχι μόνο...) ανεξέλεγκτα να σκέφτονται, να σχεδιάζουν για μας και κυρίως να λειτουργούν εξ ονόματός μας, να μας οδηγούν σ' αδιέξοδα και νά 'ρχονται, αυτοί οι ίδιοι ανενδοίαστα & ξεδιάντροπα, να μας ...σώσουν! ότι άθλιο κι απεχθές ζούμε σαν χώρα σήμερα δεν φύτρωσε από μόνο του! συγκεκριμένοι άνθρωποι το γέννησαν σε κάθε χώρο συλλογικής έκφρασης κι έχουν όχι μόνο ευθύνη, αλλά κι ονοματεπώνυμο!

σ' αυτό το επίπεδο θα περιμένω Πρόεδρε!
και θα επανέλθω...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κατρατζή,
Θα έλεγα πως είναι το μοναδικό σχόλιο που διάβασα μέχρι σήμερα σχετικά με τις εκλογές του Επιμελητηρίου που εκφράζει στοιχειοθετημένη άποψη τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του Επιμελητηρίου. Και το μοναδικό σχόλιο που αξίζει κανείς να σταθεί να διαβάσει και να απαντήσει. Σκιαγραφείτε επιτυχώς το παρόν του Επιμελητηρίου και τα "περί αυτού" και θα έλεγα πως είστε επιεικής ή πολύ ευγενής. Για το μέλλον του Επιμελητηρίου, ορθώς και με εξαιρετικά λεπτό τρόπο, δίνετε ένα περίγραμμα λειτουργίας και δράσης του Επιμελητηρίου, ακριβώς όπως υπαγορεύει η εμπειρία και η γνώση σας. Δεν προλαβαίνετε τα γεγονότα, τα αφήνετε να εξελιχθούν εκφράζοντας την άποψή σας, η οποία για άλλους μπορεί να είναι χρήσιμη και για "άλλους" περιττή. Τις φωνές "επι της ουσίας", μάλλον τις υποδέχονται στη Φλώρινα με ωτοασπίδες για αυτό και η σύγχρομη ΒΑΒΕΛ είναι τοπικό φρούτο, λίαν διαδεδομένο και πάντα πρώτο στις προτιμήσεις της τοπικής κοινωνίας. Ας ελπίσουμε πως το σχόλιό σας, "θα ανοίξει αυτιά" και θα "βουλώσει" στόματα που τιτιβίζουν παράφωνα!

Ανώνυμος είπε...

Εκ των υστέρων, απεδείχθη πως ο Σάββας έχει φωνή. Και ψυχή έχει δε λέω. Έχει όμως και είχε όπως φαίνεται και υπέρμετρη φιλοδοξία πολύ καλά κρυμμένη. Όσοι την αντελήφθησαν την εκμετταλέυτηκαν για ίδιον όφελος. Μη μου πείτε όχι. Θα σας διαψεύσει η τελευταία εκδήλωση στις 2 Μαρτίου 2012. Τον έβαλαν μπροστά να φωνάζει και να χαίρεται και αυτός δεν είδε τη μπανανόφλουδα και γλίστρησε! Οι άλλοι, που τον εμπιστεύτηκαν καλόπιστα, κρατάνε αποστάσεις μάλλον απογοητευμένοι ή θυμωμένοι με τον εαυτό τους που τους ξεγέλασε κατά κάποιον τρόπο. Κρουά, μήπως διαφωνείς;

Δημοσίευση σχολίου