Η Μαρία Σκραφνάκη  απείλησε τους Γερμανούς 
με νέα ...Μάχη της Κρήτης!
Έκπληκτοι οι Γερμανοί βουλευτές άκουγαν τη βουλευτή Ηρακλείου να τους προειδοποιεί να στηρίξουν την Ελλάδα
Επισκέφθηκαν τη Βουλή τον Μάιο 2011, και βρέθηκαν μπροστά στη Μαρία Σκραφνάκη (τέως Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και νυν βουλευτή), που μεταξύ αστείου και σοβαρού, τους "απείλησε" με μία νέα ... Μάχη της Κρήτης!
Ο λόγος για Γερμανούς και Γάλλους βουλευτές που βρέθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο.
«Εάν δεν στηρίξετε την Ελλάδα, θα πάθετε αυτά που πάθατε στην Κρήτη» - είπε η βουλευτής Ηρακλείου του ΠαΣοΚ, Μαρία Σκραφνάκη σε μία ομάδα Γερμανών βουλευτών, μέλη της ομάδας φιλίας Γερμανίας - Ελλάδας, που επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο.
Οι Γερμανοί βουλευτές κοίταζαν έκπληκτοι την Ελληνίδα βουλευτή, η οποία ... τους πήρε από τα μούτρα: «Η Ελλάδα είναι μία μικρή νησιωτική χώρα, όχι μεγαλύτερη από το Παρίσι, πέρασε από δύο παγκόσμιους πολέμους, από έναν εμφύλιο και αυτό δεν το λαμβάνετε υπόψη» - είπε. Και ενώ οι Γερμανοί προσπάθησαν κάτι να πουν, η κυρία Σκραφνάκη συνέχισε λέγοντάς τους ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει όλη η Ευρώπη και η Γερμανία αφού «το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών εξοπλισμών είναι από τη Γερμανία, υπάρχουν τόσες πολλές Μερτσέντες στην Ελλάδα», τους είπε.
Πηγή: ΒΗΜΑ 18-5-2011


TΙ ΛΕΕΙ Η BILD (Γερμανική εφημερίδα) για τη κ. Μαρία Σκραφνάκη)

Στην ιστοσελίδα η "Bild Online" κάνει λόγο και για "ένα νέο σκάνδαλο" που έρχεται στο φως αναφορικά με περιστατικό που συνέβη κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου.

    Σύμφωνα με τη Bild, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές είπε: "Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη"

    Όπως δηλώνει στη Bild o χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μίχαελ Χένριχ "ο διερμηνέας δεν μετέφρασε τη συγκεκριμένη φράση", η οποία ήρθε στο φως όταν η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μετέφρασε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" της 19ης Μαΐου.

    Ο Γερμανός βουλευτής, μιλώντας στη Bild, το χαρακτήρισε "θρασύτητα" και πρόσθεσε ότι "ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα".

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, "ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε στη Bild το συμβάν, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί συμμετέχοντες στο ταξίδι". Η συζήτηση ήταν "φιλική και εποικοδομητική", δηλώνει ο κ. Πετσάλνικος στη Bild.
Αναδημοσίευση CRETALIVE.GR 6-6-2011

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

και στους γερμανούς τους ...κουνήθηκαν οι συνειδήσεις

Δημοσίευση σχολίου