8:21 μ.μ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΕΣ 2011

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



Δουλειά δεν είχε ο διάολος…ασχολήθηκε και με τις Φωτιές. Ο δήμος Φλώρινας τι το ήθελε το εγχείρημα; Για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του;  Μου αρέσει που ψήφισαν και προυπολογισμό  - 80.000 ευρώ- παρακαλώ, για να κάνουν τι;    Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων κυκλοφόρησε στις 23 Δεκεμβρίου 2011 αργά το απόγευμα  στη πόλη της Φλώρινας (ενδεικτικά είχαν κυκλοφορήσει μερικά έντυπα στοΞύλινο χωριό) από κει και πέρα εκτός Φλώρινας, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Προβολή μηδέν.


Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, είχαν το θράσος να βγούν στη πλατεία και να βγάλουν και λόγο. Υπήρξαν και χειροκροτήματα, ελαφρά, αλλά υπήρχαν . Υπήρξαν και επευφημισμοί   του τύπου «γειά σου δήμαρχε», έτσι με πολύ πάθος κατά τη περιοδία του δημάρχου στις φωτιές. Τον άκουσα «τον χωρικό» (είναι το χαιδευτικό ενός σαλίγκαρου) , που από μπροστά γλείφει και από πίσω βρίζει, να υποδέχεται τον δήμαρχο μετά φανών και λαμπάδων.  Τέτοια ξεφτίλα! Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια θα μου πείς, είμαστε αδιόρθωτοι λέω εγώ.                                                                                                    





Τη μάχη με τον χιονιά την έδωσαν οι Φλωρινιώτες.  Την έχασε όμως  ο δήμος Φλώρινας. Το αποτέλεσμα. Ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και παράπονα από όσους επισκέπτες  ετόλμησαν να έρθουν. Χειρότερη εικόνα δεν μπορούσαμε να έχουμε. Μοιραία χάσαμε κι εμείς  την ευκαιρία να προσελκύσουμε επισκέπτες , να γίνουμε  βρε παιδί μου αυτός ο βραβευμένος τουριστικός προορισμός!  Ο δήμος προκειμένου να βουλώσει στόματα, μας τάισε κεμπάπια, μπόλικα κεμπάπια και εμείς, οι περισσότεροι δώσαμε άφεση αμαρτιών . Τόσο μας κόβει.                                                                                                                                                                  Δεν έλειψαν  βέβαια και οι πολιτικές βόλτες και χειραψίες αιρετών και υποψηφίων (φωτιά να τους κάψει) που δεν έχασαν την ευκαιρία της επικοινωνίας. Χάσαμε όμως εμείς την ευκαιρία να τους δούμε στη πυρά, για να χαρεί κι η μαμά..



Ο Χρήστος Χ΄Λάμπρου - Φλωρινιώτης έρχεται  από τη Κρήτη, σχεδόν κάθε χρόνο
  Οι Φλωρινιώτες τίμησαν τη παράδοση. Ήρθαν ακόμα και από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να θυμηθούν τα παλιά, να βρεθούν με συγγενείς και φίλους. Η φλόγα της αγάπης βλέπεις για τον τόπο δεν σβήνει ποτέ.  Οι γειτονιές άναψαν στη κυριολεξία, οι φιλότιμες προσπάθειες  των ομάδων που πρωτοστατούν στις Φωτιές  πήραν φωτιά, για να γίνει η πόλη μας πρωταγωνίστρια στη Δυτ. Μακεδονία, την προπαραμονή των Χριστουγέννων.
 Πέτρος Μπεδέλης, Ηλέκτρα Αργυροπούλου, Έλπη Κωνσταντινίδου & Θανάσης Βογιατζής


Μιχάλης Λιάκος, Αντώνης Άσπρος,  Κ. Αδάμου ΦΩΤΟ ΓΡ.ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ
 Μίμης ο αξεπέραστος. Τα κεμπάπια του Μίμη στο Αμμοχώρι , είναι και αυτά αξεπέραστα.
Οι τοπικοί επιχειρηματίες τοπικών προιόντων, για μία ακόμα φορά προσέφεραν τα είδη τους   για να  στηρίξουν τον τόπο και τις επιχειρήσεις τους. (εικονιζόμενοι Γ. Χρυσοχοίδης - Όσπρια & Π. Ναουμίδης - Τουρσιά)

Οι επιχειρηματίες της πόλης, προσπάθησαν από μόνοι τους να προβάλλουν τη μέρα αυτή και να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο. Το ΚΤΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ανέλαβε την προβολή εντός και εκτός Φλώρινας και πρώτη φορά, είχαμε ένα αναμνηστικό από τις Φωτιές (κορώνα).

                                                                                                                                       

Μια γυναικεία ομάδα, με πρωτοβουλία της κ. Βέτας Κωτσοπούλου  κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη, για να προβάλλει τις Φωτιές στη Πλατεία Αριστοτέλους. Ο  Δημ. (Τζίμυ) Χατζηλάμπρου – Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φλωρινιωτών , κινητοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μαζί με τους Φλωρινιώτες της συμπρωτεύουσας έκαναν έναν αγώνα προβολής.    

  Ο Δημ. Χατζηλάμπρου έξω δεξιά, Φλωρινιώτης με Φ κεφαλαίο, δίνει τη ψυχή του για τη Φλώρινα ΦΩΤ. ΓΡΗΓ. ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ

  Η Φωτιά του Winter Festival, με καλλιτεχνική πινελιά, τίμησε τη παράδοση και  ανέδειξε τη  καλλιτεχνική μας κουλτούρα, με τη συμμετοχή της ΣΚΤ και τα μουσικά  δρώμενα.
 
Η Φωτιά στη Πλ. Ηρώων, για μία χρονιά ακόμα στάθηκε.. στο ύψος της και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Η Φωτιά στο Βαρόσι και ι άλλες δεκάδες φωτιές στη πόλη, κράτησαν τον χαρακτήρα της Φλωρινιώτικης παρέας.

Το Χωριό του Αη Βασίλη στη Σιταριά, στήθηκε με την αγάπη και τη στήριξη των Σιταριωτών σε όλα τα επίπεδα  - οργάνωσης και προβολής. Τα δύο τελευταία γεγονότα, ( Winter Festival και  Χωριό του Αη Βασίλη στη Σιταριά)  ο δήμος  Φλώρινας τα αγνόησε επιμελώς και δεν τα συμπεριέλαβε ούτε στο πρόγραμμά του!

  Του χρόνου θα είναι καλύτερα. Τώρα που αρχίζουμε και μαθαίνουμε από τα λάθη και από τα πάθη μας, ναι, του χρόνου θα είναι καλύτερα.
  



6 comments :

Ανώνυμος είπε...

μπραβο καλα τα είπες... :) Αν και περίμενα πολλα για τον αποχιονισμο ( να βγαλεις στην φορα αλλα ισως τα κρατας για άλλη φορα..ολα μαζι!! )

Ανώνυμος είπε...

Όλη η Φλώρινα ήταν και παραμένει ένα μεγάλο κάταγμα.
Ο πάγος απλώνεται παντού, και όλοι, ανυποψίαστοι, αφελείς αλλά και ψιλιασμένοι ξαναδιαλύονται σε μια Φλώρινα που ζει μόνιμα το σινιάκι της.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Aγαπητέ φίλε κρουά 8.29 Χρόνια Πολλά και καλά. Για τον αποχιονισμό δεν έχουμε ολοκληρώσει την έρευνα. Μέχρι στιγμής ξέρουμε πως είχε προκηρυχθεί ο διαγωνισμός στις 17 Νοεμβρίου 2011 γύρω στις 45.000 ευρώ. Προκηρύχθηκε δύο φορές αλλά υπήρξε άγονος. Αποτέλεσμα. Δόθηκε προφανώς με απ ευθείας αναθέσεις. Σημασία έχει να δούμε πως δόθηκε για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εντός των ημερών θα έχουμε στοιχεία. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνίας

Ανώνυμος είπε...

Κρουά χρόνια πολλά. Μην παραλείψεις να μας ενημερώσεις και για το πρόγραμμα. Να δούμε πόσο πάει το χαρτί στα τυπογραφεία και οι εκτυπώσεις ντε. Αν παρατηρήσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σχεδιάστηκε από τη τεχνική υπηρεσία του δήμου - το γράφει στην ούγια- οπότε το κόστος είναι μόνον το εκτυπωτικό. Από εκδόσεις ξέρεις. Κάνε πλάκα να έχουν εκτυπώσει κανά 5000 προγράμματα! Να δούμε και σε πιό τ υπογραφείο..

ΧΙΟΝΟΠΑΓΟΔΡΟΜΟΣ είπε...

τώρα ανακάλυψες την ...Αμερική ? ότι στην Φλώρινα άλλοι ιδρώνουν σκάβουν το λάκο αλλοι όλοι πληρώνουν για την κηδεία άλλοι σχεδόν όλοι μπαίνουν στην τρύπα και άλλοι "εκλεκτοί της παρέας" τρώνε στο τέλος τα ακριβοπληρωμένα κόλλύβα.εορτοφιέστες με ξένα δημόσια κόλλυβα...Σιγά σιγά θα ανακαλύψεις ότι απο νεροκουβαλλητές έχουμε μπόλικους στην χαράδρα αλλα παντα εκείνοι οι ρετιρέ εκλεκτοι και πεφωτισμένοι πίνουν και τρώνε το αγλέωρα . Συνηθισμένα τα βουνά απ το χιόνι όμως εάν δέν κουνήσει ο απλός πολίτης τον ποπό του μήν τα περιμενεις απο σαλίγκαρους "χωρικους" όπως αναφέρεις ή αιρετούς κολλυβοφάγους Τα κορόδια λένε τελειώσαν μα δυστυχώς υπάρχουν ακόμη νοσταλγοί του σιναφιού που ψάχνουν κυρίως απογοητευμένα κορόιδα ...κάπως έτσι η ατραξιόν της φλώρινας που λέγονται φωτιές έκλεισε φέτος τον κύκλο και τι κύκλος σάν τις λαμπερές εορτόπιτες που θα έρθουν μετα τα Φώτα ! Παγοδρόμιο η ωραία φλώρινα και όποιος αντέξει να παραμείνει όρθιος χωρίς σπασμένο πόδι χέρι κεφάλι ανετοιμότητα απο την ώρα που άρχισε να χιονίζει ..και πάλι όλοι σκυφτοι στα γόνατα μέσα στα όστακα του σπηλαίου περιμένουν να ξαναχιονίσει φωτιές ή χιόνια ...αρκετά το πανυγηράκι μας απασχόλησε του χρόνου με υγεία χωρίς σπασμένα ποδάρια και πάλι. Δυστυχώς ορισμένα πράγματα απο άλλους χτίζονται και σε άλλους καταλήγουν . άλλοι κουβαλάν νερό και άλλοι πίνουν και ώς γνωστο στην πουτν την πολιτικη ότι΄λέγεται ποτέ δέν γίνεται και ότι δέν λέγεται δυστυχώς γίνεται ..άς είνα καλά οι εκλεκτοί και εκλεκτές ρουφιάνοι που έχουν χαντακώσει μιά ζωή την φλώρινα στην απαξία της χαράδρας η απλά έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους την...εργολαβία χαντάκωσης αναλόγως ποιοι είναι οι χορηγοί που τους πληρώνουν για να λαλήσουν ή να νιώσουν ότι ασκουν μικρή ή μεγάλη εξουσία ... Αυτοί είμαστε στην φλώρινα κου κου η κατάστασις μέχρι εκεί που δέν πάει ...

Ανώνυμος είπε...

Κ.Κουτουράτσα...το θέμα δεν είναι απλό,οι σάλιαγκες..χωρικοί και όχι μόνο..δεν είναι λίγοι..επίσης πολύ εύκολα, πολλοί εξαιρούν τον εαυτό τους από τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς..
..Γλυωδέστατος σάλιαγκας..είναι όχι μόνο αυτός που γλύφει τους εκάστοτε "διακρινόμενους" στην πολιτική σκηνή, αλλά και αυτός ο οποίος στερείται σοβαρότητας αφού..άλλα διακυρήσει και άλλα πράττει..με την δικαιολογία ότι όταν αλλάζουν οι συνθήκες..αλλάζουν και οι άνθρωποι. Έτσι με την ίδια ευκολία...εκεί που βρίζουν γλύφουν..εκεί που παύουν να επωφελούνται...απομακρύνονται και ξανατρέχουν πίσω από αυτούς που έγλυφαν ..και ούτω καθ΄εξής!Και δεν γλύφουν και ξεγλύφουν μόνο τους πολιτικούς..αλλά οποιονδήποτε τους χρειάζεται προς στιγμήν...
Φαύλος κύκλος θα μου πείτε....έτσι είναι ο κόσμος..Δεν είναι μόνο έτσι όμως...διότι τόσους πολλούς ανακόλουθους μαζεμένους..μόνο στα μέρη μας έχω δει...ή με καταγωγή από τα μέρη μας....
ΑΓΑΜΑΜΕΜΝΩΝ.Γ

Δημοσίευση σχολίου