5:56 μ.μ.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι, ούτε και "η καθαρή εντολή" από μέρους των ψηφοφόρων προς τον συνδυασμό ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - "Τολμάμε στα δύσκολα" με επικεφαλής τον Σάββα Σαπαλίδη.                                                                                                                                                 Ούτως ή άλλως και νικητή θα είχαμε και ηττημένο. Πάντα ένας στους δύο κερδίζει.                              Και "η καθαρή εντολή" σίγουρα δεν μετράτε με αριθμούς ψηφοφόρων, αριθμούς εδρών κατά τμήμα και τα συναφή. Αυτές είναι μία ποσοτική ανάλυση του αποτελέσματος μετά από μία τυπική προσέγγιση του θέματος.

 Η ουσία είναι πως τα αποτελέσματα των εκλογών στο Επιμελητήριο, ανέδειξαν μία νέα δυναμική η οποία υπερκαλύπτει κατεστημένες συμπεριφορές και αντιλήψεις.Νέα πρόσωπα από σήμερα στο Επιμελητήριο Φλώρινας, εκπροσωπόυν όλες τις παραγωγικές τάξεις,  χωρίς κομματικές σημαίες και συνθήματα συνθέτουν τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας. Το αν και πόσο άξιοι είναι, θα το δείξει ο χρόνος.
Το μείζον θέμα στη προκειμένη περίπτωση είναι πως το 50% των ψηφοφόρων επέλεξε να ψηφίσει με προσωπικά κριτήρια, αβίαστα και ελεύθερα.
Το άλλο 50%, απείχε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα αν αυτή η αποχή υπήρξε "επιβεβλημένη" ή ήταν συνειδητή και τι είδους διαμαρτυρία εξέφραζε. Αξίζει να ερευνηθεί.
Το κατεστημένο υπάρχει. Αποδυναμωμένο, αλλά υπάρχει. Και καραδοκεί. 

 Η εφημερίδα μας εύχεται στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου καλή δύναμη. Να καταφέρουν όλοι τους να ανταποκριθούν στι προκλήσεις των καιρών και να υπηρετήσουν επι της ουσίας τον ρόλο που ανέλαβαν και για τον οποίον δεσμεύτηκαν προεκλογικά.

6 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ένας από τους λόγους που μου αρέσεις κρουά, είναι ότι ξέρεις ¨να κτυπάς κέντρο". Είσαι άπαικτη αλλά και απρόβλεπτη. Εκεί που θα περίμενε κανείς να μας σερβίρεις μοναδικά, την επιτυχία του συνδυασμού - όλοι ξέρουμε πως έβαλες ένα χεράκι- και να κεφαλαιοποιήσεις την επαγγελματική σου δυνατότητα όπως δικαιούσαι, εσύ επιλέγεις για μία ακόμη φορά, να είσαι αντικειμενική και ρεαλιστική. Λές τα πράγματα με το όνομά τους και βάζεις το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Ως αναγνώστης και φίλος κρουά, προσωπικά σ ευχαριστώ που δεν με απογοητεύεις.

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματικότητα είναι αυτή. Η Φλώρινα τελικά δεν κοιμάται τόσο όσο θέλουν να φαντάζονται ορισμένοι. Μακάρι σε αυτή τη νέα εποχή τα νέα πρόσωπα να μπορέσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς όμως μας έχουν περιορίσει τόσο τους ορίζοντες τόσα χρόνια, που έχουμε σταματήσει και εμείς να οραματιζόμαστε.Για να δούμε τι θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Tα νέα πρόσωπα τελικά, είναι μία διέξοδος για όλους εμάς. Μία ελπίδα. μία προοπτική. Εκτιμώ τον Σάββα Σαπαλίδη και τον συνδυασμό του. Σίγουρα κανέις από εμάς δεν μπορεί να πειστεί για την επιτυχία του συνδυασμού στα νέα του καθήκοντα και αυτό δεν σημαίνει πως τους υποτιμάμε. Αυτό το λέω για να μην επαναπαυθούν στις δάφνες τους και πραγματικά να καταφέρουν να κάνουν και υπερβάσεις με το έργο τους. Το αποτέλεσμα πράγματι αυτό εκφράζει. Ελπίδα αλλά και μεγάλες υποχρεώσεις.

Ανώνυμος είπε...

OI AΠΕΧΟΝΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΤΗ ΚΑΛΠΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΥΓΕΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ. ΚΟΙΝΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΡΟΣ. ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΜΟΝΟΝ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Mountain είπε...

τα χαμογελαστα πρόσωπα μία ιστορική φωτογραφία που άλλαξε το ρου του εμπορικού κέντρου..Σάββα είσαι Λέωντας.Κατάφερες το ακατόρθωτο που δέν κατάφεραν βουλευτές δήμαρχοι και λοιποί κοιναταρχίδες να συσπειρώσεις όλα αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα .Απο άυριο δουλειά και τέρμα./...τα τσίπουρα και οι δεξιώσεις Κάνουν κακό στην υγεία και συσσωρεύουν άφθονη κοιινωνική και εμπορική ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.

Δημοσίευση σχολίου