2:00 μ.μ.

ΚΥΡΙΟΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



Πολιτική απόφαση! Εδώ και τώρα! Αυτό χρειάζεται ο νομός Φλώρινας. Με γράμματα, υπομνήματα και κλαψουρίσματα δεν λύνονται τα θέματα. 
«Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε ποτέ βελάζοντας...»
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 του Ευστάθιου Κωνσταντινίδη Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

ΠΡΟΣ
τον κ. Λουκά Παπαδήμο
Πρωθυπουργό της Ελλάδας


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής στα πλαίσια του μνημονίου έχουν οδηγήσει την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στην εξαθλίωση. Ο βαρύς χειμώνας της Φλώρινας διάρκειας 7 μηνών δεν έχει σύγκριση. Παρόλα αυτά όμως ο Φλωρινιώτης πληρώνει το πετρέλαιο στην ίδια τιμή με τον κάτοικο του Κολωνακίου. Επιπλέον, ο Φλωρινιώτης καταναλώνει υπερπολλαπλάσιες ποσότητες από τον Οκτώβριο ως το Μάιο. Τη φετινή χρονιά κατέχουμε και το πανευρωπαϊκό ρεκόρ ψύχους με -26 βαθμούς Κελσίου. Από την Πρέσπα ως το Λέχοβο και το Βαρυκό, από άκρη σε άκρη, η Περιφερειακή Ενότητα μπήκε στην κατάψυξη. Ο Δήμος Φλώρινας, μάλιστα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Δυστυχώς αυτά τα στοιχεία και η ιδιαιτερότητα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας δεν κρίθηκαν επαρκή μέχρι σήμερα για να αντιμετωπιστεί η περιοχή μας με ανάλογο τρόπο, εάν βέβαια θέλουμε να ισχυριζόμαστε, ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και ισονομίας. Με ομιλίες στη Βουλή, με ερωτήσεις και επερωτήσεις, με υπομνήματα στον πρώην Πρωθυπουργό και σε συναντήσεις με την κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, ως εκπροσώπου του πρώην Πρωθυπουργού και Υπουργούς, με τον συνάδελφο μου Βουλευτή Φλώρινας, θέσαμε το πρόβλημα, εδώ και καιρό. Το ίδιο έπραξαν και όλοι οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας. Ανταπόκριση δεν υπήρξε. Όχι λύση, ούτε λέξη. Δεν θέσαμε το προσωπικό μας πρόβλημα αλλά το πρόβλημα των συμπατριωτών μας. Κάποιοι ίσως να μη σέβονται τους θεσμούς, έχουν όμως υποχρέωση να σέβονται τους Έλληνες πολίτες, τους Έλληνες των συνόρων.    
Η Φλώρινα δεν αντέχει να πληρώνει 1000 ευρώ έναν τόνο πετρέλαιο. Τα καλοριφέρ, κάτω από αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες, δουλεύουν όλη μέρα. Τα νοικοκυριά δαπανούν πάνω από 500 ευρώ μηνιαίως. Πως θα ανταποκριθούν στις υπόλοιπες βιοποριστικές ανάγκες; Στα στεγαστικά τους δάνεια, στα φροντιστήρια και στις σπουδές των παιδιών, στα χαράτσια και στους κάθε λογής λογαριασμούς; Επιπροσθέτως οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή 1500 ευρώ τον τόνο.
Η Φλώρινα εξαθλιώνεται και αργοπεθαίνει. Η κατάσταση είναι αφόρητη. Ο αγώνας έφτασε να γίνεται για την επιβίωση. Χωρίς υπερβολές, ακόμα και για το μεσημεριανό τραπέζι. Η μείωση της τιμής του πετρελαίου είναι για εσάς απόφαση χρέους και για εμάς απόφαση ζωής. Δεν πραγματοποιώ υπόδειξη καθήκοντος, παρά μόνο εκφράζω την αγωνία μου και περιγράφω τη σκληρή πραγματικότητα. 
Πρέπει να ληφθούν μέτρα, άμεσα, «χθες». Με απευθείας οικονομικές ενισχύσεις, με επιστροφή του φόρου, με τον γρηγορότερο και προσφορότερο τρόπο. Το πολυνομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία για να ενταχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στις κάθε είδους ευνοϊκές ρυθμίσεις εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Πριν θρηνήσουμε θύματα. Λυπάμαι που το λέω. Είναι όμως η αλήθεια. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να θυσιάσουμε μια ολόκληρη περιοχή στο βωμό μιας άκαμπτης δημοσιονομικής πολιτικής, τότε η Ελλάδα έχει αρχίσει να σβήνει.
Ελπίζω, Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι δεν θα το επιτρέψετε.
Σας ευχαριστώ.

Φλώρινα 18/1/2012

                                                                            Με τιμή                         
                                      
                                                                   Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
                                                                   Βουλευτής Ν.Δ Ν.Φλώρινας


Κοιν.:
1. Αντιπροέδρους Κυβερνήσεως
2. Πολιτικούς Αρχηγούς

10 comments :

Ανώνυμος είπε...

Αφού ήρθε ο κ. Μιχελάκης και δήλωσε πως δεν υπάρχουν "κολλητοί" και "χρίσματα", αφού αποκαλύφθηκε πως είχε μηδενική ενημέρωση εδώ και ένα χρόνο, τουλάχιστον από τον βουλευτή του κόμματός του, για το σταμάτημα του τρένου, αφού ζούμε στη Φλώρινα και ξέρουμε τι θα πει χειμώνας, αφού γνωρίζαμε από τον Οκτώβριο ότι το πετρέλαιο έχει 1 ευρώ το λίτρο, αφού ο κόσμος πάγωσε στα σπίτια του έχοντας περιορισμένα χρήματα για θέρμανση και έπαθε πολλές άλλες ζημίες λόγω παγετού, αφού οι όποιοι τουρίστες και οι Φλωρινιώτες έσπασαν χέρια και πόδια από τα παγωμένα πεζοδρόμια και πλατείες, αφού επλήγει καίρια τόσο ο χειμερινός τουρισμός της περιοχής μας όσο και η εμπορική κίνηση στα καταστήματα της Φλώρινας, αφού τώρα κατάλαβαν μετά από δεκαετίες πως η Φλώρινα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη, αφού..., αφού..., αφού..., έρχονται τώρα οι άρχοντες της πόλης ο ένας με μια επιστολή κατόπιν πολλών εορτών, προσχηματική, εντυπωσιασμού και αγωνίας μπας και σώσει κάτι από τις επόμενες εθνικές εκλογές και ο άλλος εφαρμόζοντας το εκπληκτικό "στρίβειν δια του αρραβώνος" αφού τελικά κατάλαβε πως τα αυγά δεν τα αλωνίζουν, θέλουν να μας πουν τι; Ότι η Φλώρινα είναι διαχρονικά παρατειμένη απ'όλους ακόμη και από τους ίδιους; Τώρα το θυμήθηκαν; Το τρένο όμως χάθηκε και γι' αυτούς και δεν θα ξανάρθει. Δεν πειράζει ξαναψηφίστε τους. Αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίνε ούτε οι λιανηδες, ούτε οι σταθηδες, ούτε οι βοσκοι, ούτε οι μπελτσοι, οι αριστειδηδες, οι σταυριδηδες και λοιποί παρατρεχάμενοι.
Δεν φταίει καν ο δεσπότης και οι παπάδες του.
Φταίει η έμφυτη φλωρινιωτικη μιζέρια, η καχυποψία και το παρασκήνιο.
Η επαναστατηστε λοιπόν η σκαστε.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ τωρα επαναστατεισ ή σκασ?

Ανώνυμος είπε...

Καμμία επανάσταση δεν ξεκινάει μόνο από το λαό.
Καμμία επανάσταση δεν γίνεται από ρουφιάνους ή από σημερινούς πολιτικούς.
Καμμία επανάσταση δεν γίνεται με ψευτόμαγκες ατομιστές.Ούτε από ηγεμόνες εξουσιαστές.
Χρειάζεται ο ηγέτης, που δεν θα βλέπει επόμενες εκλογές αλλά επόμενες γενιές.
Ο μεγάλος, που έχει ιδέες, όραμα και ξέρει που θα πάει το σύνολο, πώς θα το πάει και κυρίως, πότε θα το πάει.Αυτός που δημιουργεί γεγονότα.
Οχι ο μεσαίος, που κινείται από γεγονότα, ούτε ο μικρός που σημαδεύει τον προπορευόμενο.
Αυτός που μπορεί και ξέρει να μετατρέψει την έμφυτη μιζέρια του κόσμου σε μεράκι και οίστρο δημιουργίας.Που θα εμπνεύσει και θα οδηγήσει.
Που θα μετατρέψει την καχυποψία σε πίστη και το παρασκήνιο σε νέο προσκήνιο.
Επίσης, για κάθε κοινωνική επανάσταση (όχι κατσαπλιό ) θέλει τον συγκεκριμένο χρόνο ωρίμανσης της ήρεμης δύναμης και της σιωπηλής πλειοψηφίας..η φωτιά μιας ψυχής να καίει σε όλες
Τέλος ,θέλει την πλήρη αποσάρθρωση και το τελευταίο σκαλοπάτι ενός φθαρμένου συστήματος.
Σήμερα είναι μόνο η αρχή αυτών των δεδομένων...

αντιεξουσιαστής είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους "επαναστάτες πεφωτισμένους"?

επανάσταση σημαίνει να πτωχεύσεις να πεινάσεις και μετά τι ? να τρώμε τα ραδίκια του κκε ή τους τζιτζιφιόγκους της συριζοανανεωτικής αριστεράς?
Αλλού το παραμύθι σου ρητορικέ επαναστάτη της φιλοσοφίας φίλε .Κι εσείς μέρος του συστήματος απ την ανάποδη υπηρετείτε.Εάν ο τόπος υποφέρει σήμερα σε ένα λίγο καιρό να σε δούμε τι θα λές..

Ανώνυμος είπε...

Διαφορά του ηγεμόνος από τον ηγέτη:
-O Γουίλιαμ Γουάλας(κοντοφούστανος κέλτης, σκώτος επαναστάστης, της γηραιάς Αλβιώνος)μπόρεσε να ενώσει τους σκώτους της εποχής του, ενάντια στον μακρυπόδη, βασιλιά της Αγγλίας. Προδόθηκε όμως από τον ίδιο τον υποδουλο στην Αγγλια σκώτο βασιλιά του, τον οποίο και χρόνια πίστευε.
Ποτέ δε σκέφτηκε ότι ο ίδιος ήταν ο Βασιλιάς.
-Ο θρακιώτης ,ορφικού γένους,χαρίτων φαέθων Σπάρτακος, μονομάχος δούλος της Ρώμης επαναστάτησε τους μονομάχους δούλους και τους οδήγησε στους ενετους εμπόρους, για να διαφύγουν, αντί να τους στρέψει στη Ρώμη των 100 χιλ δούλων. Χρόνια μετά, οι ρωμαϊκές λεγεώνες ακολουσαν τις τακτικές μάχης του.
Oι γάλατες ακόλουθοί του έγιναν μετά το θάνατό του, οι πιό πιστοί στο σύστημα της Ρώμης.
Η ρωμαϊκή κοινωνία έγινε όμως ώριμη από τις ιδέες του Σπάρτακου: δημοκρατία, ανεξιθρησκεία, ελευθερία, ισότητα κλπ.
Γόνος πραιτωριανών, σάρξ εκ της σαρκός της Ρώμης,ο Φλάβιος Βαλέριος Αυρήλιος ο Μάξιμος (τσάρε Κωνσταντίν, οντ Νις, για τους Σέρβους),
δημιούργησε, μετέχοντας στο σύστημα της τετραρχίας, τη Νέα Ρώμη,την FLORA =ανθούσσα(θεά τύχη και αφθονία),δικαίωσε τον Σπάρτακο και άλλαξε τον ρου της ιστορίας.
Η Νέα Ρώμη έγινε Βυζάντιο,μετέπειτα Βόρειο βυζάντιο των σιτηρών(Ρωσία) και Νότιο Βυζάντιο του θαλασσεμπορίου (κοινά πολυεθνικά βαλκάνια και πόντος-μικρά ασία).
Florina: υποκοριστικο του FLORA,έχει στέμμα, έχει στόφα κι άρωμα πολιτιστικής πρωτεύουσας, με άρωμα κι από το σκαβωμένο Μοναστήρι, που δικοικεί σήμερα το επίνειό του, τη Θεσ/νίκη.
Φλώρινα,όψη στέμματος ο λόφος του Αγίου Παντελεήμονα, με την οδό Αυγουστίνου στη βάση του και αρχαίο θέατρο, ονείρου, στους πρόποδες
Φλώρινα, όμορφη γλυκιά πριγκίπησσα χιονάτη μας (σλάτκα κρασίμπαγια πριντσέσσα ,σνέναζα μαγιά, στα ρωσικά), άστεφη σε σέρνουνε στα πανηγύρια αγύρτες;
Φαντασιοπληξίες και ευαισθησίες , θα πείτε, μιας πόλης που γέννησε καλλιτέχνες...
Η μήπως ξέσπασμα της φλωρινιώτικης ψυχής;

Ανώνυμος είπε...

ORTHOPEDIKOS TOY PASOK IPERANO IPOPSIAS SINELIFTI STION NIKI NE EXAGEI 100.000 E STA SKOPIA

Ανώνυμος είπε...

ITSI BITSI

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο των 6:18 μμ, εγώ προς το παρών προσπαθώ να σκάσω.Αν όμως ήμουνα φλωρινιώτης με ένα μήνα θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, με πανευρωπαϊκά ρεκόρ ψύξης και με την ταυτόχρονη κοροϊδία να πληρώνω το πετρέλαιο όπως το πληρώνει ο κάτοικος της ιεράπετρας στη κρήτη, τότε μάλλον θα είχα ήδη επαναστατήσει.
Για τον αντιεξουσιαστή των 9:4 μμ, έχω ΧΕΣΜΕΝΗ την κονσερβοποιημένη ιδεολογία του ΚΚΕ και τους δήθεν αριστεροφλώρους του ΣφΥΡΙΖΑ.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι σε μένα φίλε μου αλλά σε σένα και κυρίως στα κουτάκια που έχεις στο μυαλό σου και κατατάσεις τους ανθρώπους.
Το σίγουρο είναι, πως όπως πάει η κατάσταση στην ελλάδα, τα ραδίκια θα τα φας ούτως ή άλλως.
Αν εσύ εχεις πρόβλημα μόνο με τα ραδίκια του ΚΚΕ, τότε πρέπει να το ψάξεις.
Το πρόβλημα δεν είναι η αναζήτηση του ΗΓΕΤΗ αλλά η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της συνεργασίας με τον διπλανό σου και της συλλογικής αυτοοργάνωσης.
Αν αυτές οι λέξεις σε (σας) τρομάζουν, τότε μπορείς να πας εκκλησία την ερχόμενη κυριακή, να εξομολογηθείς, να ζητήσεις συγχώρεση για όλες αυτές τις επικίνδυνες λέξεις που άκουσες, να μεταλάβεις και μετά να πας για ύπνο περιμένοντας τη σφαγή σου από τον τσοπάνη της φάρμας σου.
Αν ψάχνεις να αλλάξεις τσοπάνη, θα βρεθούν πολλοί υποψήφιοι που θα περιμένουν ένα πάσχα για να σε σουβλίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νώε έστειλε και το κοράκι και το περιστέρι.
Και τα δύο γύρισαν πίσω...
Τα νερά ακόμα είναι πλημμυρισμένα, πρέπει να περιμένει κι άλλο η κιβωτός...

Δημοσίευση σχολίου