Στοχευμένη, η φετινή παρουσία της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, στην AGROTICA 2012 στη ΔΕΘ, από 1 - 5 Φεβρουαρίου 2012.  Στο περίπτερο 7, ο εκθεσιακός χώρος της Περιφέρειας ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να αναδειχτούν σωστά τα αγροτικά προιόντα από τις  4 ενότητες  ΦΛΩΡΙΝΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΚΟΖΑΝΗ & ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

 Η σημαντικότητα της   σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με πολιτισμικές, ιδεολογικές και συμβολικές σχέσεις, αξιοποιήθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο από το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, προκειμένου τα προιόντα της περιοχής μας να αποκτήσουν και "συμβολική" ποιότητα.
Τα τρόφιμα αποτελούν και σύμβολα και συχνά υπάρχουν ισχυροί ιστορικοί και συμβολικοί δεσμοί μεταξύ περιοχών και τροφίμων για τις οποίες η παράδοση, η μυθολογία, οι αξίες και ένας ‘τρόπος ζωής’ μπορούν να γίνουν ‘διαθέσιμα’ στους καταναλωτές μέσω των προϊόντων αυτών. Έτσι, δημιουργούνται σχέσεις που δημιουργούν έλξη του καταναλωτή προς αυτό το προϊόν, προσκόλληση του σε αυτό και αναζήτηση του σε διάφορες αγορές και τελικά ως και ταύτιση του με αυτό.


Η εκδήλωση, το απόγευμα της Παρασκευής 3 - 2- 2012, στόχευε ακριβώς σε αυτό το γεγονός,  και είχε σημαντική επιτυχία. Η αναπαράσταση του Παραδοσιακού Εθίμου του Καθαρισμού Κρόκου» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας», υπήρξε μία ζωντανή σχέση επικοινωνίας και προβολής με το κοινό που συμμετείχε με ενδιαφέρον. Παράλληλα υπήρξε και η προβολή όλων των προιόντων από όλες τις περιοχές.
 Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Πασχάλης Χαρούμενος και οι συνεργάτες του, έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους,για την διοργάνωση της προβολής των τοπικών αγροτικών προιόντων της Δυτ. Μακεδονίας.
 φωτο. 1. Ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
           2. Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου "Ιωακείμ Λιούλιας"
           3. Το καθάρισμα του κρόκου
            4.Ο κ. Πασχάλης Χαρούμενος και η συνεργάτης του κ. Βάσω Βάντα.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου