3:04 μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Οι εξαρτήσεις πολλαπλών μορφών που  καθόρισαν τις εξελίξεις τόσο της οικονομίας όσο και της κοινωνίας στη χώρα μας την μετεμφυλιακή περίοδο, επιβάλλονταν από τη κυρίαρχη αντίθεση, που αντιπροσώπευε το δόγμα του «ψυχρού πολέμου».
Στην περιοχή μας ενσωματώνονταν με ιδιαίτερη έμφαση πολιτικές σκοπιμότητες που αποκτούσαν χαρακτήρα καταπιεστικότερο από ότι στην υπόλοιπη χώρα.
Η αφετηρία αυτών των πολιτικών δεν ήταν πάντα ο εξωτερικός παράγοντας, πολλές φορές ήταν καθαρά Ελληνική παρεμβολή που εκφράζονταν με τοπικά χαρακτηριστικά, συντονισμένη πάντα με τον εξωτερικό παράγοντα.
Το Ελληνικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα που καθιερώθηκε υπηρέτησε απόλυτα την κατάσταση αυτή και δεν επιχείρησε ποτέ να επιβάλλει την ποιοτική αλλαγή στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Η τραγική εμπειρία της δικτατορίας και η τραγικότερη καθαρτήρια έξοδος, έδωσαν τη δυνατότητα να επιχειρηθούν πολιτικές  κυρίως προσαρμογές, που λειτουργούσαν ήδη στο ευρωπαικό περιβάλλον.
Οι προσαρμογές αυτές, για να συντονιστεί η χώρα μας με το Ευρωπαικό κεκτημένο, λειτούργησαν αποτελεσματικότερα, όταν η χώρα έγινε μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης.                                                                                                                                                
Το διευρυμένο έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας που εμφάνισε η περιοχή μας, επιχείρησε να καλυφθεί από πολιτικά υποκείμενα με προφανέστατη υστέρηση πολιτικής συνειδητοποίησης και εμπειρίας.
Τα τεράστια αυτά ελλειμματικά μεγέθη καλύφτηκαν από πλεονάζουσες ποσότητες επαρχιώτικου βουλουνταρισμού με ακτιβίστικη προσέγγιση της αντικειμενικής αναγκαιότητας και πραγματικότητας, ενώ παράλληλα λειτουργούσαν οι αντιδραστικές παρουσίες.
Η γενική αποτίμηση των πραγμάτων οδηγεί στο λυπηρό συμπέρασμα, ότι η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης και πολιτικής καθοδήγησης αντίστοιχης με την αναγκαιότητα και προοπτική που απαιτούσαν οι καιροί οδήγησαν την κοινωνία στην υποβάθμιση.
Ο αλγόριθμος των εκλογικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν, λειτούργησε στην 2-εδρική μας περιφέρεια με καθορισμένα εκ των προτέρων εκλογικά αποτελέσματα και κυρίως κατανομή εδρών.

Ο πολιτικός λόγος και η αναλυτική προσέγγιση του «γίγνεσθαι» αντικαταστάθηκαν από την εξασφάλιση της εσωκομματικής κυριαρχίας στην τοπική Ν.Δ. που ποτέ δεν κατάφερε να μονιμοποιηθεί.
Στο ΠΑΣΟΚ Φλώρινας τα πράγματα λειτούργησαν απλούστερα. Απλουστεύονταν δε συνεχώς όσο ο αριθμός των υποψηφίων διευρύνονταν. Η εκφώνηση του προβλήματος όριζε την παρουσία του Γ. Λιάνη ως σταθερό απολύτως και αμετάβλητο συνεπώς μέγεθος.
Η κατάληξη αυτή, προιόν μίας μεθοδευμένης επικοινωνιακής τεχνικής ενσωμάτωνε το εξασφαλισμένο απόθεμα των καιροσκοπικών συσπειρώσεώς της προηγηθείσης  περιόδου και κατάφερε να μονιμοποιηθεί.
Παράλληλα υπογράμμιζε την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση, που έδινε προοπτική, στην επικοινωνιακή εντύπωση που δημιουργούσε. Ότι ο ρόλος της νέας πολιτικής παρουσίας, δηλαδή του Γ. Λιάνη είναι λοιπόν απελευθερωτικός και είχε διάρκεια.
Αυτό όμως που εξασφάλιζε πραγματικά, ήταν η παραπέρα συσπείρωση με την δυνατότητα της αναγνωρισιμότητας, σε κάθε ενδιαφερόμενο φιλόδοξο χειροκροτητή, γεγονός που ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό για μια κοινωνία που δεν είχε ευκαιρίες.

Δυστυχώς στο πολιτικό και κομματικό αυτό περιβάλλον η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς οδύνες.
Η λύση θα δοθεί από τις εξελίξεις στη κεντρική πολιτική σκηνή με ουσιαστικές πολιτικές απαντήσεις στο συνολικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Οι τοπικοί πολιτικοί  παράγοντες και παραγοντίσκοι που φιλοδοξούν να διατηρήσουν τη θέση τους  και κυρίως τον ρόλο τους στη νέα εποχή που διαφαίνεται, είναι μέρος πλέον του προβλήματος και τελειώνουν με την εποχή τους.

Η εφημερίδα μας θα τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους τελειώνοντας την καταστροφική – εν τέλει- πολιτική  τους.       


 Αναδημοσίευση εφημερίδα κρουά - κρουά "το κράξιμο" φύλλο 40, Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση από άλλα μπλόκ ή εφημερίδες, μόνο με τη γραπτή άδεια της εκδότριας.

18 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ποιός, πως και πότε να σε "πιάσει" κρουά!
Δεν νομίζω μέχρι σήμερα, ούτε ελπίζω πως αύριο, θα υπάρξει πληρέστερη, αντικειμενικότερη, ουσιαστική και συγχρόνως τόσο τολμηρή προσέγγιση του θέματος της πολιτικής ζωής στη Φλώρινα!

Επιτέλους! Ας καταλάβουν ορισμένοι, πως δεν είναι σε θέση να είναι αναγνώστες της κρουά!

φίλος κρουά είπε...

Αυτοί που θέλουν να πάνε μπροστά, να μείνουν εδώ.
Αυτοί που πάνε προς τα πίσω , ας τρέξουν να διαβάσουν τον καιρό.
Οι υπόλοιποι, ας σπεύσουν να βολευτούν με ότι νάναι, όπως νάναι.
Φίλος κρουά, κρουά 145

Ανώνυμος είπε...

Το διευρυμένο έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας που εμφάνισε η περιοχή μας, επιχείρησε να καλυφθεί από πολιτικά υποκείμενα με προφανέστατη υστέρηση πολιτικής συνειδητοποίησης και εμπειρίας.
Τα τεράστια αυτά ελλειμματικά μεγέθη καλύφτηκαν από πλεονάζουσες ποσότητες επαρχιώτικου βουλουνταρισμού με ακτιβίστικη προσέγγιση της αντικειμενικής αναγκαιότητας και πραγματικότητας, ενώ παράλληλα λειτουργούσαν οι αντιδραστικές παρουσίες.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΝΤΟΡΤΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΥΤΑ;
ΜΕ ΤΙ ΓΝΩΣΗ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΜΕ ΤΙ ΠΑΙΔΕΙΑ;
Προτείνω να κάνεις το μπλόκ σου προσβάσιμο σε ολίγους και εκλεκτούς. Δε νομίζω να σε ενδιαφέρει η ποσότητα. Θα βρεις τον τρόπο. Αξίζει να ξεχωρίσουν επιτέλους τα ερίφια από τα πρόβατα. Πίστεψέ με. Δώσε μία ευκαιρία ακόμα στη πόλη. Την έχει ανάγκη. Την έχουμε ανάγκη.
Με εκτίμηση Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

Oλοι όσοι θα είναι υποψήφιοι στις παρούσες εκλογές κυρίως των 2 μεγάλων κομμάτων θα υποστούν την αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας, σε μια μεταβατική φάση: θα είναι οι τελευταίες εκλογές που θα έχουμε υπαίτιους υποψήφιους και διαχειριστές του συστήματος, οι οποίοι θα είναι σάκκοι του μπόξ.
Τα μεγάλα κόμματα θα πάθουν τέτοιο πατατράκ, που δεν θα μετράει εφεξής : διετέλεσε Δήμαρχος ή Νομάρχης κλπ κλπ, μιζεν ,μούφτεν, εδάφιον χ παράγραφος ψ που έλεγε κι ο αείμνηστος Ζαμπέτας οαααα...

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπητέ Α.Π.

3.52 Σε καταλαβαίνω απόλυτα και συμμερίζομαι την άποψή σου. Γι αυτό άλλωστε προχώρησα και στην έκδοση της εφημερίδας. Με αυτόν τον στόχο και αυτή την φιλοσοφία. Γνωρίζω πολύ καλά που ήθελα να απευθυνθώ και εκεί απευθύνομαι. Σε ολίγους.
Εκ των πραγμάτων αποκλείονται ορισμένοι.
Δεν αποκλείεται όμως να αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά τη πρότασή σου. Σ ευχαριστώ για το ειλικρινές ενδιαφέρον σου.
Ντόρη Κουτουράτσα

Ανώνυμος είπε...

4.09 Μην ορκίζεσαι για τη περιοχή της Φλώρινας.
Οι παθογένειες δεν θα ξεπεραστούν εδώ τόσο εύκολα. Υπάρχει ένα κύκλωμα, που δεν θέλει εδώ τις αλλαγές. Και καταφέρνει εντέχνως να επιβάλλει τη βούλησή του. Εδώ υπάρχει αγράμματος κόσμος και βολεμένος που πειθαναγκάζεται πολύ εύκολα.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε 100.000 άνδρες, 1 τσάρος αναμένει.
Δεν είναι στους 33.333 των ευσεβών
Δεν είναι στους 66.666 των ασεβών
ειναι ο 1, ο κεκλημένος

Το αποκάλυψε ρωσίδα,από την γενιά αυλικών των Ρομανώφ, χρόνια εξόριστης οικογένειας στη Σιβηρία....
Δεν είναι ο πιο όμορφος, Δεν είναι ο πιο δυνατός, δεν είναι ο πιο πλούσιος...
Εχει το χρίσμα, το θείο χάρισμα,έχει τη βασιλική καρδιά πρώτα, μετά το βασιλικό μυαλό.
Μέσα από τα λόγια του αμέσως τον αναγνωρίζεις
Μέσα από τα μάτια του, αμέσως τον αισθάνεσαι..

Ανώνυμος είπε...

Σε παραδέχομαι κρουά για τη ταχύτητα αντίδρασης.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ. Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Ήδη έκανες το πρώτο βήμα, διότι πολλοί "συνάδελφοι' επιβιώνουν με τα δημοσιεύματά σου, τα οποία έχουν και πνευματική αξία. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε ειδήσεις αράδα, και να ξεπροβάλλει και δημοσίευμα της κρουά! Δεν είναι πρέπον. Θα με θυμηθείς όταν κάνεις κι ένα βήμα ακόμα, πιό δραστικό.Ο ίδιος 3.52

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αναγνώστη με το ψευδώνυμο Θαυμαστής της Ζέτας.
Οι φίλοι κρουά είναι οι μόνοι που μπορούν και δικαιούνται να έχουν άποψη για το επίπεδο της κρουά. Αν έχεις την εντύπωση πως η κρουά έχει αναγνωστικό ενδιαφέρον επειδή αναφέρεται στον Βοσκόπουλο, λυπάμαι που θα σε αποκλείσουμε λόγω επιπέδου σου. Ο Βοσκόπουλος, διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα, και όπως φαίνεται το κακοδιαχειρίστηκε. Εμείς λοιπόν στη κρουά, κάνουμε έναν αγώνα για τη προστασία του δημόσιου χρήματος από τον κάθε Βοσκόπουλο. Λυπάμαι που δεν έχεις θέση κοντά μας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΡΤΑ. ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΟΡΤΑ ΟΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ.
ΚΡΟΥΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΠΕΔΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

8.54 Μέχρι να λήξουν οι δικαστικές υποθέσεις με τον κ. Βοσκόπουλο, έχουμε λόγο να δημοσιεύουμε το κάθε τι που έχει σχέση με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα ο κ. Βοσκόπουλος και οι περί αυτόν. Το θέμα εμείς το ανοίξαμε κι εμείς θα το κλείσουμε."Εσείς" μπορείτε να τον υπερασπιστείτε στο δικαστήριο και όπου αλλού θέλετε. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για τις εξελίξεις τους αναγνώστες μας που ενδιαφέρονται για την εξυγίανση του δημόσιου βίου και θα αξιοποιούμε τις πολύτιμες πληροφορίες και τα στοιχεία που μας δίνουν.
Όσο για το αναγνωστικό ενδιαφέρον των παράλληλων θεμάτων που προφανώς δεν σας αγγίζουν ή δεν είστε σε θέση να κατανοήσετε, είναι περιττόν να σας ενημερώσω.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Εν αναμονή του..εκπαιδευτού, που προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την τελειοποίηση του δημόσιου λόγου που αναπτύσσει η εφημερίδα μας.
Πάσα προσφορά δεκτή.

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι "θα σου τη πέσουν" κρουά ακόμα..Να είσαι πολύ προσεκτική. Το σύστημα των λαμογιών θέλει να σε φάει ζωντανή. Δεν είναι και λίγα αυτά που έχουν πάθει και δεν τα λένε, αλλά είναι και αυτά που θα πάθουν. Γι αυτό πρόσεχε ποιοί σε πλευρίζουν τάχα για το καλό σου. Ας τα γράψουν οι εκπαιδευτές όπως τα ξέρουν καλύτερα, κι ας τα στείλουν διορθωμένα. Στο ύψος σου! Όπως στέκεσαι πάντα. Αγνόησέ τους!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ. Το είπες πολύ καλά κρουά, σε άκουσα σήμερα. Αυτό κάνεις. Και αυτό δεν το θέλουν. Και το κάνεις και πολύ καλά. Δεν στο συγχωρούν, επειδή τα κατάφερες πολύ καλά κι εσύ και ο κ. Αλτίνης. Δεν συγχωρούν κανέναν και προσπαθούν τώρα και να σε μάθουν να γράφεις!!! και να τρομοκρατήσουν όποιον έχει ή πιθανολογούν πως έχει σχέση με τη κρουά. Δεν έχουν μάθει ακόμα τα ρουφιανιάκια, πως το δικαίωμα ελέγχου του δημόσιου βίου είναι δικάιωμα του κάθε πολίτη και πως είναι υποχρέωση των ΜΜΕ. Που να το μάθουν οι αγράμματοι;

Ανώνυμος είπε...

Eχει ένστικτο η Ντόρις,δεν τη φοβάμαι καθόλου. Είναι σε θέση να οσφριστεί από μακριά ποιός πραγματικά της μιλάει με αγάπη, ακόμα κι αν σε άλλους θα φαινόταν έως και ..εξοργιστικός.
Αντίθετα,παίρνει αμέσως πρέφα τον γλειώδη τύπο, σε όποια έκδοση κι αν εμφανίζεται, όσο ντεμέκ μειλίχιος κι αν το παίζει κ την ψωνίζει.
Είναι πλεονέκτημα, ρε γαμώτο, να είναι έξυπνος ο άνθρωπος και με χιούμορ..
Συναντήθηκαν ,λέει, 2 δόντια στην Ομόνοια των Αθηνών: χαίρε ω χαυλιόδοντα, είπε, ο ένας..
Χαίρε και σένα ω..κουφάλα, απάντησε, ο άλλος..
(ο δεύτερος έτρωγε γλυκά, στην παρέα Δημαρχέων)
Συνέχισε κρουα και μη μασάς... γλυκά, μόνο τις τσούσκες

Ανώνυμος είπε...

Ο αποκλεισμός γενικά, μα περισσότερο ο κοινωνικός αποκλεισμός, είναι πολύ πιο αναγκαίος από κάθε άλλη φορά .Από τη μια πλευρά περιορίζει όλους αυτούς που τους αξίζει να αποκλείονται και από την άλλη ..ίσως τους προβληματίσει..ίσως αναγκαστούν να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αλλάξουν(εύχομαι προς το καλύτερο)....
Τελικά, όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες αρχές και αξίες, ούτε και τις ίδιες ανοχές. Η υπερβολική ανοχή καθώς και η ανασφάλεια, πολύ συχνά η ιδιοτέλεια, έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους να προσπαθούν "να τα έχουν με όλους καλά" ενώ συχνά δεν αποδέχονται ούτε τις πράξεις τους, ούτε την στάση ζωής τους.
Το θέμα δεν είναι απλό,ούτε μπορούμε να το εξαντλήσουμε εδώ. Εκείνο όμως που μπορεί να τονισθεί είναι ότι ανεξάρτητα από την μόρφωση, η ποιότητα του χαρακτήρα αποδεικνύεται στις πράξεις όλων μας. Όταν πραγματικά έχουμε την εντιμότητα και το σθένος να καταδικάζουμε μία πράξη, καλό θα είναι, να μη περιοριζόμαστε στο να το σχολιάζουμε στον στενό κύκλο μας..αλλά να αποκλείουμε κοινωνικά όλους όσους θεωρούμε ότι το αξίζουν. Λυπάμαι πολύ, αλλά στα μέρη μας γνωρίζω πολλά άτομα, τα οποία με την ίδια ευκολία που κατηγορούν κάποιους όταν είναι απόντες... "τους ασπάζονται" και τους κολακεύουν όταν είναι παρόντες.
Εργολάβος σε κατάθλιψη

Ανώνυμος είπε...

..Σίγουρα τα κείμενά σας δεν μπορεί να είναι κατανοητά σε όλους. Δεν πειράζει όμως..ας ανοίξουμε και κανένα λεξικό να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις, το λεξιλόγιό μας...ποτέ δεν είναι αργά....καλό θα κάνει όχι κακό!Ίσως και μερικοί να αποκτήσουν και καμιά καλή συνήθεια....
Εργολάβος

Δημοσίευση σχολίου