8:58 μ.μ.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΝΕΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Φωτο από τη περιοχή ΕΒΡΑΙΟΣ. Όλη η περιοχή, μέχρι και τον δεύτερο λόφο, πρόκειται να καταστραφεί προκειμένου η ανάδοχος εταιρία να εκτελέσει τον δρόμο ΦΛΩΡΙΝΑ - ΝΙΚΗ με "φυσικά υλικά"!


Στις Άνω Κλεινές, πρόκειται να συντελεστεί ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα μετά την καταστροφή της κορυφής του Καλέ για τη δημιουργία του ταμιευτήρα του Παρορίου.


Το νέο αυτό έγκλημα εις βάρος της φύσης, είναι η προμήθεια εκατομμυρίων κυβικών χώματος από την δασική  περιοχή «Εβραίος» του χωριού, σύμφωνα με τη μελέτη η οποία έχει γίνει από τον Καποδιστριακό δήμο Κλεινών για τη κατασκευή του δρόμου Φλώρινα – Νίκη.


Η μελέτη προβλέπει 2.500.000 κυβικά μέτρα χώμα και θα χρειασθεί η καταστροφή  επιφάνειας 150 στρεμμάτων δασικής γης.


Πέρα από το περιβαλλοντικό πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί και τη μόνιμη και μη αναστρέψιμη αλλοίωση του περιβάλλοντα χώρου,  θα δημιουργήσει και περεταίρω πρόβλημα στους  κατοίκους του χωριού..


΄Ηδη στο ίδιο βουνό και μάλιστα στην κορυφή του υπάρχει δανειοθάλαμος ο οποίος δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του ταμιευτήρα του Παρορίου και τώρα στους πρόποδες του ίδιου βουνού και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων θα δημιουργηθεί  και νέος δανειοθάλαμος.  Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν.


Αναρωτιέται κανείς; Ο τότε δήμος Κλεινών, ο δήμαρχος και το δημοτικό Συμβούλιο, πως επέτρεψαν έναν τέτοιον όρο ; Με ποια ανταποδοτικά οφέλη για τη περιοχή;


Η κατασκευαστική εταιρία ΤΕΡΝΑ, που είναι η ανάδοχος εταιρία για την κατασκευή του δρόμου Φλώρινα – Νίκη, με ποιους ανταποδοτικούς όρους θα λειτουργήσει στη περιοχή, αφού θα έχει τζάμπα υλικά;


Η Δασική Υπηρεσία Φλώρινας τι λέει για όλα αυτά;



14 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηλιάδης δεν ήταν τότε δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ;

Ανώνυμος είπε...

΄Ευχαριστούμε΄ τον κ. Ηλιάδη και το Τοπικό Συμβούλιο ΄Ανω Κλειών που δέχθηκαν να γίνει αυτό το νταμάρι στο χωριό μας,δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποιο σκεπτικό προχώρησαν στο περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Aς πάρουν τα στείρα εδάφη των ορυχείων της ΔΕΗ με χοντρό αμμοχάλικο για βάση, για να μειώσουν το πρόβλημα.Κατά τα άλλα πρέπει να παρθεί χώμα.
Οσοι λένε όχι από εδώ πρέπει να δείχνουν πολύ συγκεκριμένα κι από πού.
Τέλος,εντελώς κακώς μπαίνει στο ίδιο ζύγι ενας μοναδικός τεράστιος διεθνής δρόμος με έναν των τρισχιλιάδων τοπικών υπολοφίσκων, έτσι γιατί κάτι πρέπει να πούμε,για να πούμε.
Φτάνει πια αυτή η μιζέρια μας...

Ανώνυμος είπε...

Ανάθεμά με αν άλλος "δημοσιογράφος" ποτέ στα χρονικά της πόλης έχει αναφέρει τέτοιο θέμα,το οποίο ίσως είναι από τα σοβαρότερα, για το μέλλον των παιδιών μας.Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι τύπου "συνάδελφοί" σου έχοντας στο μυαλό τους μόνο κομματικά και οικονομικά οφέλη,προσκολλημένοι στην ευνοιοκρατεία, δεν ανέκυπταν ποτέ τέτοια θέματα γιατί ενοχλούσε την εξουσία και εμμέσως και τους ίδιους.Το λιγότερο που μπορώ να σου πω είναι πολλά συγχαρητήρια.
Ψάχνεις προκοπή στους κοιμισμένους και βολεμένους Φλωρινιώτες;

ΦΙΛΟΣ ΚΡΟΥΑ είπε...

Φίλε η κρουά δεν είναι "δημοσιογράφος". Και αν είναι σίγουρα είναι μία δημοσιογράφος αλλοιώτικη από τους άλλους.΄Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι γιατί θέλουν να φάνε ζωντανή οι βολεμένοι και οι κοιμισμένοι Φλωρινιώτες.
Φίλος κρουά

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει με την ίδια λογική τεράστιο πρόβλημα με τις χέρσες εκτάσεις που καταπατεί η Εγνατία.
Οπως επίσης και τεραστιο πρόβλημα κατάπάτησης εδάφους από τη ΒΙΠΕ Φλώρινας.
Τέλος, ακόμα και καταπάτησης εδάφους εκεί που θα μας θάψουνε.
Ακόμα, ακόμα και πρόβλημα καταπάτησης εδάφους εκεί που θα χτίσουμε το σπίτι μας και το στάβλο μας. Ακόμα κι οι ..αβόλευτοι και οι..ξύπνιοι φλωρινιώτες κάποιο χώρο δεν θα πιάνουν;
Είπαμε ότι είναι ... βάρος της γής;

Ανώνυμος είπε...

Ποίον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων, 2.50; Άχθος αρούρης μόνον οι βολεμένοι και οι κοιμισμένοι Φλωρινιώτες λογίζονται. Οι αβόλευτοι και ξύπνιοι Φλωρινιώτες και μη, δεν έχουν ανάγκη κανέναν τόπο και κανέναν χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 2.54 το "δημοσιογράφος" πηγαίνει σε όλους μα όλους τους υπόλοιπους της περιοχής μας.Ούδείς έχει να δείξει κάτι αξιόλογο και ανατρεπτικό πέρα από κομματικές ανακοινώσεις και ενασχόληση με τις τοπικές καλλιτεχνικές κλπ δραστηριότητες.Η κρουα εννοείται πως θεωρείται δημοσιογράφος. Πέστε μου, ποιος άλλος δημοσιογράφος με ή χωρίς " " έχει κάνει έστω και τον παραμικρό έλεγχο της δημόσιας ζωής και για το δημόσιο χρήμα που μας αφορά.Βέβαια θα μου πείς όλες τις προηγούμενες δεκαετίες "στο Ελλάντα" όλα ήταν οκ.Μπορεί...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μέχρι και μπλογκ αναγκάστηκαν να κάνουν από ζόρι.Ξέρεις τι είναι εκεί που έχεις αράξει και τρως να σου λένε σήκω γρήγορα,ξεβολέψου,ξεκίνα να ψάχνεις φακέλους και ότι αλλου μπορεί να κατεβάσει το ανίκανο μυαλό σου,πάρε γρήγορα το μυστρί και ξεκίνα το χτίσιμο του γκρεμίσματος γιατί έχουμε πρόβλημα.Πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε κάτι άλλο απο αυτό που είμαστε.Τρέξε να σώσεις ότι δε σώζεται.Με ότι ικανότητες δεν έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Μη χαίρεστε ρε παιδιά.Ο χαμηλής νοημοσύνης Φλωρινιώτης ξεχνάει εύκολα.Με δυο καθρεφτάκια μείωσης λίγο του τιμολογίου του νερού τα έχει ξεχάσει όλα και τον ξαναψηφίζει άνετα.Τώρα αν υποσχεθεί και καμιά οκτάμηνη πρόσληψη,βάζει και τα ανήλικα παιδιά του να τον ψηφίσουν.Για αυτό πάμε μπροστά ως πόλη.Έχει αναρωτηθεί κανείς αν ποτέ έστω και μετά από 1000 χρόνια υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει ο Φλώρινιώτης όπως αντέδρασαν οι κάτοικοι της Ιερισσού για το μεταλλείο χρυσού;Α ξέχασα η Φλώρινα δεν έχει προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Αύριο περιμένουμε όλους τους κατοίκους των ΄Ανω Κλεινών στο συμβούλιο της Περιφέρειας αλλά και όλους όσους έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες!!! Δευτέρα ώρα 18.00μμ στην αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος-κινηματογραφική λέσχη- της πόλης της Φλώρινας!!! Σώστε το βουνό των ΄Ανω Κλεινών!!!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μαζί, να μείνουμε με τα πουρνάρια μας, κι Εγνατία να μη γίνει....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μπορείς μόνο να καταλάβεις 6.46. Δυστυχώς. Άνοιξε λίγο τα μάτια σου και τα αυτιά σου. Και Εγνατίς μπορεί να γίνει και ζημία μπορεί να μην γίνει. Αλλά από σπίτι να κάνουμε αχυρώνα, είναι αμαρτία.

Δημοσίευση σχολίου