8:43 μ.μ.

ΠΑΤΑΤΟΜΑΧΟΙ & ΠΑΤΑΤΟΚΛΑΣΤΕΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Έξαλλη η Αλέκα Παπαρήγα με το «κίνημα της πατάτας». Αν η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ είχε σοβαρό πρόβλημα με τους απανταχού   «αγανακτισμένους» αν και γνώριζε το «ανώδυνον» του πράγματος και πέτυχε να το εξουδετερώσει είτε με τις μαχητικές παρελάσεις του ΠΑΜΕ στο δρομολόγιο Ομόνοια-Σύνταγμα εν είδει Κολιάτσου-Παγκράτι είτε με το περίφημο πια και καταγεγραμμένο στα ιστορικά αρχεία «γιαούρτωμα» της Λιάνας Κανέλη που λειτούργησε καταλυτικά, το «κίνημα της πατάτας τής κάθεται χειρότερα στο κομματικό στομάχι για δύο λόγους.
Ο πρώτος έχει να κάνει με το ανεξέλεγκτον του πράγματος και το ΚΚΕ έχει διαχρονικό πρόβλημα με τους χώρους που δεν μπορεί να ελέγξει. Ο δεύτερος λόγος αφορά την ίδια την ουσία του θέματος. Το ΚΚΕ σιχαίνεται την εξουδετέρωση, έστω και στιγμιαία, του καθεστώτος διακίνησης αγροτικών προϊόντων με δομές αυτο-οργάνωσης των παραγωγών με τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βλέπετε στο κύκλωμα των μεσαζόντων οι «εργατο-αγροτο- πατέρες ανθίζουν» μεταφορικά και πρακτικά.
Το ΚΚΕ έχει γενικώς ένα σοβαρό πρόβλημα τελευταία. Όπως ισχυρίζεται και ο Μήτσος, το να υπολογίσεις τον αριθμό διαδηλωτών σε μία κινητοποίηση του ΠΑΜΕ είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Στέκεσαι και μετρά σειρές. Κάθε σειρά αποτελείται, αυστηρά, από δέκα άτομα. Πολλαπλασιάζεις και έχεις το νούμερο με ακρίβεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Παρά την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα, το ΠΑΜΕ δεν αρκεί για να εισπράξει το κόμμα ένα σοβαρό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Τελικά, και παρά τον οικονομικό Αρμαγεδώνα το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ξεπεράσει στην πραγματική κάλπη το 10%.
Πρόκειται για ένα ποσοστό που βολεύει αφάνταστα την Παπαρήγα η οποία θέλει «λίγους και καλούς» και κυρίως δικούς της να απαρτίζουν την εκλογική - κομματική πελατεία. Της αρκεί η Χαλυβουργία και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Προσεύχεται στο θεό που πίστευε ο τελειόφοιτος θεολογικού κολεγίου Ιωσήφ Στάλιν να κλείσει η Ελευσίνα, ο Σκαραμαγκάς και η Σύρος καθώς και το Πέραμα. Ένας εργάτης πεινασμένος και άνεργος είναι καλύτερος από έναν εργάτη χορτασμένο και με δουλειά. Όμως το ΠΑΜΕ έχει αντίθετη γνώμη. Οι συνδικαλιστές του Περισσού έχουν δει αλλιώς τη δουλειά. Πιστεύουν πως η πτώχευση είναι κάτι σαν το εισιτήριο στον κομματικό Παράδεισο με ουρί και τόνους από κομμουνιστικό πιλάφι από ρύζι Ουζμπεκιστάν. Το ΠΑΜΕ λειτουργεί ακτιβιστικά και τρομάζει το συντηρητικό και αρκούντως καθεστωτικό Πολιτικό Γραφείο. Η «Αλέκα» του λαού έχει πρόβλημα.
Αν το γιαούρτι που εκτοξεύτηκε κατά της Λιάνας Κανέλη λειτούργησε ως έναυσμα για τον ιδεολογικό εκμηδενισμό όλων εκείνων που συγκροτούσαν τον πυρήνα της Πλατείας –οι εντός ΣΥΡΙΖΑ, οι εθνικιστές και παρακρατικοί της Ακροδεξιάς, οι πικραμένοι μικροαστοί και (ενίοτε) Κολωνακιώτες νεοδημοκράτες, απίστευτοι παπάδες με οδοιπορικά μεταξύ της ΕΥΠ και του ΛΑΟΣ και παιδιά από τα VIP προάστια με μάσκες στα μάτια και μαρμαρίνες στα χέρια και τέλος… απογοητευμένοι ΠΑΣΟΚΟΙ που απώλεσαν τον κρατικό κορβανά–, το «κίνημα της πατάτας» στιγμιαίο μεν αλλά ουσιαστικά φιλολαϊκό, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στον Περισσό.
Την ώρα που το ΚΚΕ απολύει εργαζόμενους και κλείνει την «Τυποεκδοτική» εισάγοντάς τη στο άρθρο 99, την ώρα που το ΚΚΕ απολύει ή δεν καταβάλλει μισθούς στον «Ριζοσπάστη» και φέρεται στυγνά στα παιδιά του 902… «Αριστερά (;)» στα FM, αυτή την ώρα κάτι παιδιά από την Πιερία βάζουν μπροστά μία δυναμική η οποία, για λόγους συγκυριακούς βεβαίως, απολαμβάνει της λαϊκής αποδοχής. Ακόμη χειρότερα. Τα ΜΜΕ, αναγκασμένα εκ των πραγμάτων να παρακολουθήσουν το φαινόμενο, συνεισφέρουν, αν και δεν θα το προτιμούσαν, ως επικοινωνιακός πολλαπλασιαστής της εμβέλειας αυτής της ιδέας.
Η Αλέκα του λαού τα πήρε στο κρανίο. Αισθάνθηκε πως το διαδίκτυο της επιβάλει τρόπο σκέψης και δράσης. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αποτέλεσε ιστορικό δείγμα πολιτικής αυτοχειρίας. Ο Περισσός έπεσε στην «παγίδα της πατάτας», το αποτέλεσμα ήταν ο ιδεολογικός πουρές. Το ΚΚΕ επανήλθε τη Δευτέρα ψελλίζοντας κάτι σαν μερική επανόρθωση. Ήταν πολύ αργά. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατάλαβαν την γκάφα. Πιθανότατα θα έτριβαν τα χέρια τους.
Η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν σπεύσει να χειροκροτήσουν τη δυναμική της πατάτας. Είχαν καταλάβει πως η σχέση του ψηφοφόρου με το ράφι του super market είναι πιο ουσιαστική από τη σχέση του πολίτη με την πολιτική. Η Κουμουνδούρου επιστράτευσε τον Μανώλη Γλέζο για να μαζέψει τους Λαφαζάνηδες και τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν τη δραχμή. Πονηρός ο Ναξιώτης από την Απείρανθο, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική «Χουριέτ».
«Είστε τρελοί» είπε ο Μανώλης Γλέζος. Βεβαίως και πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ... κατέληξε αφήνοντας άφωνους τους Καζάκηδες, τους Θεοδωράκηδες, τους Κασιμάτηδες και τους Γαρουφάκηδες. Μπροστά στις εκλογές που έρχονται, μα στις 29 του Απρίλη μα στις 6 του Μάη, αδιάφορο, η εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ προέρχεται αποκλειστικά από τη δεξαμενή του «πειραγμένου» από τα ληγμένα πολιτικά χάπια ΠΑΣΟΚ. Ο Γιάννης Δημαράς από την άλλη, που φλερτάρει με τον Τσίπρα αλλά είναι στην απέξω, υπενθυμίζει με πάθος το ρόλο της Κουμουνδούρου στο «βρόμικο 89». Παλιά ξινά σταφύλια θα μου πείτε, και έχετε δίκιο.
Η δημοσκόπηση του Γιάννη Μαυρή έκανε πάταγο την Κυριακή που μας πέρασε. Από το Σάββατο το απόγευμα συζητιόταν στα «σοκάκια» πέριξ του Κολωνακίου.
Το ΚΚΕ χάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει σταθερός αλλά δεν κερδίζει, η ΔΗΜΑΡ χάνει δύο μονάδες αλλά παραμένει πρώτη στην «αριστερή» φαρέτρα, το ΛΑΟΣ καταποντίζεται, οι ρατσιστές της Χρυσής Αυγής έρχονται με 3,5%, ο Σαμαράς κλαίει τη χαμένη του αυτοδυναμία, η Ντόρα αποτυγχάνει, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ελπίζει σε ένα 15% και με το ζόρι (άλλοι λένε 18% και να είναι ευχαριστημένο), οι Οικολόγοι επιμένουν. Η Βουλή θα έχει 9 με 10 κόμματα. Ο Πάνος Καμμένος με την Κουντουρά προσμετρήθηκαν, εμφανίζουν ένα 4% και αφήνουν άφωνη τη Συγγρού. Η Γαλάζια οικοδομή κλίνει υπερδεξιά. Ο Σαμαράς θα ξεσκονίσει τα κείμενα που απήγγειλε το 1993 και μετά, επί Πολιτικής Άνοιξης.
Ο Λουκάς Παπαδήμος έβαλε ένα φυτίλι στις Βρυξέλλες, το άναψε και μετά σιώπησε. Ο τραπεζίτης κάθε ημέρα που περνά γίνεται πολιτικός. Ο Σαμαράς, όπως εξομολογούνται στη Συγγρού, δεν πρόκειται να συναινέσει, μετά τις εκλογές, στο πρόσωπο του Παπαδήμου ως πρωθυπουργός. «Δεν θέλει να φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ είναι υπάλληλος του Παπαδήμου» λένε οι σύμβουλοι του Σαμαρά. Η ΝΔ θα προτείνει έναν άλλο «Παπαδήμο». Κάτι σε Προβόπουλο φερ’ ειπείν . Όταν έρθει η ώρα της μετεκλογικής συγκυβέρνησης, θα βρεθούν οι …«Παπαδήμοι», ας μην ανησυχούμε πρόωρα!

  Αναδημοσίευση Αthens voice φύλλο 382, Νίκος Γεωργιάδης

9 comments :

Ανώνυμος είπε...

Καλά η μπουρδολογία και το αντιΚΚΕ αμόκ δεν έχουν όρια, αλλά από αυτό το χάλι μέχρι να δημοσιεύει κανείς ψέμματα έχει τεράστια απόσταση και άγγιξε ήδη τα όρια της ποινικά κολάσιμης πράξης. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τα ψέμματα και τη διαστορφή της πραγματικότητας ! Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ που δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη την Τρίτη 6 Μάρτη 2012.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπητε 11.39 Επειδή μας ενδιαφέρει η αντικειμενική ενημέρωση, στείλε μας σε παρακαλώ την ανακοίνωση της Κ.Ε. που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη και να είσαι βέβαιος πως θα τη δημοσιεύσουμε. Είναι σημαντικό να υπάρχει διάλογος και να μη βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που δίνεται η ευκαιρία της πρόκλησης και της αντιπαράθεσης και μέσα απο την κρουα γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία να γίνει διάλογος και να υπάρξουν απαντήσεις.
Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε την θέση του. Τέτοιες πρωτοβουλίες των ανθρώπων είναι αναμενόμενες στον βαθμό που δίνουν μια πρόσκαιρη ανακούφιση αλλά από την φύση τους δεν μπορούν αν δώσουν κάτι μονιμότερο. Η δε υπερπροβολή της από τα ΜΜΕ δεν στοχεύει στο να το ενισχύσει αλλά στο να το καπελώσει και να δημιουργηθεί η εικόνα ότι δεν χρειάζονται αγώνες, απεργίες, ξεχαρβάλωμα του κατεστημένου αλλά αρκούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Ο "αρθρογράφος" κ. Γεωργιάδης νομίζω επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την εκτίμηση. ανακατεύει έναν αντιΚΚΕ αχταρμά (όλα τα ψέμματα μέσα με αρκετή φιγούρα) για να καταλήξει στην αγωνία του ιδίου και των αφεντιών του (μη ξεχνάμε ότι η AthensVoice ανήκει στον όμιλο Αλαφούζου/καθημερινη/σκαι): "Όταν έρθει η ώρα της μετεκλογικής συγκυβέρνησης, θα βρεθούν οι …«Παπαδήμοι», ας μην ανησυχούμε πρόωρα!"

ΥΓ επειδή όλοι αυτοί οι δημοσιολόγοι ποτέ στην κριτική τους δεν παραθέτουν το κείμενο του ΚΚΕ που δήθεν κριτικάρουν, οι φίλοι της "Κρουά" μπορούν να το δουν εδώ: http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_thn_epithesh_kata_toy_kke_me_aformh_to_%C2%ABkinhma_ths_patatas%C2%BB?morf=1

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κρουά, ελπίζω να συμβάλω στην αντικειμενική ενημέρωση. Ευχαριστώ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση κατά του ΚΚΕ με αφορμή το «κίνημα της πατάτας»

05/03/12

Κάθε προσπάθεια παρερμηνείας από σειρά ΜΜΕ των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ, όπως ότι δήθεν στηρίζει μεσάζοντες ή εναντιώνεται στην αγροτιά και τον κόσμο που εξαναγκάζεται να αναζητά φτηνότερα προϊόντα είναι υποβολιμαία.

Η προσπάθεια του λαού να δώσει λύση σε συνθήκες κρίσης στο πρόβλημα της διατροφής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πάλης του. Σε αυτή την πάλη πρωτοστατεί το ΚΚΕ, δυναμώνει την αλληλεγγύη και δεν υποτιμά καμία προσπάθεια της λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίσει τη διατροφή της. Η ανάγκη της λαϊκής οικογένειας για φτηνά και ασφαλή τρόφιμα, όπως και η ανάγκη της αγροτιάς να πουλά σε προσιτές τιμές την αγροτική παραγωγή και να μη σαπίζει στην αποθήκη ή το χωράφι, εξ αιτίας των εισαγωγών και των εκβιασμών των μεσαζόντων και εμποροβιομήχανων, μπορεί και είναι ρεαλιστικό να βρουν οριστική και μόνιμη λύση, κάτω από σειρά προϋποθέσεων.

Οι μορφές όμως όπως το «κίνημα της πατάτας», έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν λύνουν το πρόβλημα της εκμετάλλευσης της αγροτιάς από το κεφάλαιο, ούτε της φτώχειας και της πείνας που διευρύνονται στις λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής τρόικας - ΕΕ - κυβέρνησης. Εξάλλου και στο παρελθόν έγιναν παρόμοιες προσπάθειες. Οι επιχειρηματίες και τα πολυκαταστήματα, οι έμποροι, έχουν τα μέσα και τους μηχανισμούς να υποσκάψουν την παραπάνω προσπάθεια, ακόμα και παραμερίζοντας κάποιους μεσάζοντες να διατηρήσουν ψηλές λιανικές τιμές για το λαό και χαμηλές τιμές ιδιαίτερα για τους μικρούς παραγωγούς.

Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να μπουν σήμερα στο περιθώριο τα παράσιτα που λέγονται μονοπώλιο και μεσάζοντας. Αναδεικνύεται η επικαιρότητα και η ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας και στον τομέα των τροφίμων. Από τη μείωση της τιμής των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα, σπόροι, ζωοτροφές κ.ά) καταργώντας το καπιταλιστικό κέρδος και μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής, μέχρι τη συλλογή, συγκέντρωση και διάθεση φτηνών και καλών αγροτικών προϊόντων.

Ο παραγωγικός αυτός τρόπος δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στα πλαίσια της ΕΕ, η οποία καταστρέφει παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης. Με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών (που καμιά σχέση δεν έχουν με τους σημερινούς) των μικρομεσαίων αγροτών και δραστική μείωση των εισαγωγών προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αυτάρκεια για τα περισσότερα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να έχουμε ανάπτυξη για την ευημερία του λαού και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κρουά κρουά, ανέβασε και αυτό για να υπάρχει και ο αντίλογος προς αντικειμενική ενημέρωση:

http://www.agonaskritis.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF/

Επίσης, θα ήταν καλό να σταματήσουν οι γελοιότητες περί αντικκε, αντιπασοκ, αντινδ κτλ. Όλα τα βλέπουμε κριτικά και έτσι οφείλουμε να κάνουμε. Μην καταντήσετε στο τέλος σαν τους Ισραηλινούς που μόλις κάποιος αναρωτηθεί γιατί επιτίθονται σε γυναικόπαιδα της Παλαιστίνης τον αποκαλούν αντισημίτη και εκεί παύει η οποιαδήποτε συζήτηση. Υπερβολικά παρατραβηγμένο το παράδειγμα, όπως καταλαβαίνετε, αλλά ελπίζω να με εννοείτε (μένω στο αντί-...).

Κρουά, καλή συνέχεια και καλή δύναμη εύχομαι.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Βασικές κατευθύνσεις και σκέψεις για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέαΗ οικονομική κρίση και χρεοκοπία του κράτους κάνει κατεπείγουσα την ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα και ταυτόχρονα δημιουργεί κινητικότητα στην κοινωνία που μπορεί να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Αφού αναφέρω τις γενικές θέσεις του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων για τον αγροτικό τομέα θα εστιαστώ στις προτάσεις και τις αλλαγές που μπορούν να στηριχτούν απο την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση κυρίως, με δεδομένη την ανικανότητα του κεντρικού κράτους -λόγω των μνημονίων και των γνωστών ελληνικών αδυναμιών- να διαμορφώσει και να υλοποιήσει κάποιον αποτελεσματικό προγραμματισμό.

Η αντίληψη των Οικολόγων Πράσινων συνοπτικά είναι η εξής:

Υπάρχει ανάγκη για νέο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης που να απαντά στη συνολική κρίση (κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική) που βιώνουμε.

Στόχοι αυτού του προτύπου πρέπει να είναι:
■Εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας ασφαλών, ψηλής ποιότητας, προσιτών στους καταναλωτές τροφίμων.
■Εξασφάλιση υγιεινών συνθηκών εργασίας, ποιότητας ζωής και ικανοποιητικού εισοδήματος για τους παραγωγούς
■Προστασία φυσικού περιβάλλοντος και φυσικών πόρων (εδάφους, νερού, βιοποικιλότητας, αγροτικού τοπίου), εξοικονόμηση ενέργειας

Πως μπορούν να επιτευχτούν οι παραπάνω στόχοι:
■Προτεραιότητα στην παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων σε τοπικό επίπεδο

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων να καλλιεργούνται σε κάθε περιοχή.
■Απευθείας σύνδεση παραγωγών – καταναλωτών, ιδιαίτερα στη σημερινή κατάσταση οικονομικής κρίσης και φτωχοποίησης μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού (υπάρχουν ήδη πολλά παραδείγματα στην Κρήτη και αλλού)
■Υποβοήθηση με παροχή φτηνής γής, υποδομών και τεχνικών γνώσεων των νέων που μετακινούνται από τον αστικό χώρο στην ύπαιθρο με σκοπό να ζήσουν από γεωργία-κτηνοτροφία
■Νέες μορφές συνεργασίας των παραγωγών, τυπικές και άτυπες, που εκτός από την πρωτογενή παραγωγή να μπορούν να οργανώσουν τη μεταποίηση και προώθηση των προϊόντων
■Προώθηση βιολογικής γεωργίας, αντίσταση στην είσοδο Γ.Τ.Ο.
■Υποκατάσταση εισαγόμενων εισροών (λιπάσματα, φυτοπροστατευτικές ουσίες, καύσιμα) με τοπικά παρασκευαζόμενες
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας τη συνεχή κοινωνική προσφορά του ο ΛΑ.Ο.Σ., με πρωτοβουλία του προέδρου κ.Γιώργου Καρατζαφέρη, οργανώνει και θα λειτουργήσε

ι κοινωνικό πρατήριο, για την ανακούφιση και βοήθεια των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη.Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 210 τενεκέδες λαδιού. ΄

Επίσης οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων , θα μπορούν να προβάλλονται και να διαφημίζουν τα προϊόντα τους ΔΩΡΕΑΝ στην τηλεόραση ΤΗΛΕΑΣΤΥ ( Πανελλαδικής και δορυφορικά παγκόσμιας εμβέλειας) , παρέχοντας τα προϊόντα τους στον καταναλωτή τα οποία θα διανέμονανται στους Έλληνες πολίτες που έχουν ανάγκη.

Αξίζει να υπενθυμήσω παλαιότερη πρόταση του κ.Γιώργου Καρατζαφέρη για δημιουργία καλαίσθητων περιπτέρων διάθεσης αγροτικών προϊόντων στις εθνικές οδούς ή σε πολυσύχναστους δρόμους ώστε οι αγρότες να πουλούν άμεσα τα αγροτικά προιόντα τους σε τιμές παραγωγού στον καταναλωτή.

Για τις ερχόμενες εκλογές κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τα χρήματα που θα διατεθούν ώς κρατική επιδότηση των κομμάτων για προεκλογικές δαπάνεςνα διατεθούν σε φτωχούς έλληνες πολίτες. Είναι προκλητικό εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι Έλληνες να σπαταλιόνται τεράστια χρηματικά ποσά στις προεκλογικές σπατάλες πολιτικών.

πηγη ΑΛΦΑ ΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ωρέ Κρουά μας, αστέρι είσαι! Όλοι να ικανοποιηθούν και όλοι μας να ενημερωθούμε σφαιρικά!

Για να ενημερωθούμε, όμως, ακόμη σφαιρικότερα, για να δούμε τι είπε ο ποιητής μας ο Νάνος ο Βαλαωρίτης για τους οικολόγους πράσινους και ειδικά για τον Τρεμόπουλο (θεωρώ ότι αξίζει ξεχωριστή ανάρτηση και ίσως επειδή δεν αφορά την αγροτική παραγωγή να είναι λίγο εκτός θέματος, όπως κρίνεις).

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_1130.html

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Ότι θέλουν οι φίλοι κρουά! Γιατί να σας χαλάσω χατήρι; Σας ευχαριστούμε για τα προτεινόμενα δημοσιεύματα.Αυτό θέλουμε από εσάς. Η κρουά θέλει τη πολυφωνία και τους ανήσυχους και σκεπτόμενους.

Δημοσίευση σχολίου