3:16 μ.μ.

ΠΟΣΗ ΗΤΑΝ Η ΜΙΓΑ ΤΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΟΥ ΛΙΑΠΗ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 
Στη βουλή στέλνει η δικαιοσύνη το φάκελο του ΟΣΕ που αφορά την ενοικίαση τροχαίου υλικού. Η έρευνα "βρήκε" μπροστά της πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα τον πρώην υπουργό μεταφορών Μιχάλη Λιάπη και όπως ορίζει ο νόμος , η υπόθεση παραπέμπεται στη βουλή. Να πούμε πάντως πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της έρευνας , η υπόθεση έχει παραγραφεί.
Η έρευνα βέβαια , συνεχίζεται για 20 μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη ΔΣ και Επιτροπών του ΟΣΕ) τα οποία αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων τις επόμενες ημέρες

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες του τότε βουλευτή και νυν υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια , αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε «πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στον ΟΣΕ».

Τα τέσσερα σκέλη της δικογραφίας είναι:
1.Η αλλαγή προδιαγραφών για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, κόστους 3,2 δις ευρώ, η οποία έγινε ουσιαστικά εν κρυπτώ από την διοίκηση του Οργανισμού και χωρίς διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές προδιαγραφές είχαν εγκριθεί ομόφωνα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

2.Η ενοικίαση 8 συρμών (αμαξοστοιχία Ντεσίρο) που είχε παραδώσει η ΖΗΜΕΝΣ πριν του ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και κόστισαν όσο και η τιμή αγοράς ,δηλαδή 8 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.

3. Η καθυστερημένη παράδοση των αυτόματων πωλητών εισιτηρίων για τη οποία (καθυστέρηση) δεν ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες , μεταξύ των οποίων και η παραχώρηση δωρεάν των Ντεσίρο .

4. Ο διαγωνισμός για την φύλαξη των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ για χρονικό διάστημα 2 ετών, αξίας περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.

IXNOS 14-3-2012

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

ωχ λελε και σε αυτόν σαν πιστσόλι να κρατάει...

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε Κωστάκη Καραμανλή, δεν τον πέταξες στο ...πηγάδι όταν ήταν μικρός..

Δημοσίευση σχολίου