8:08 μ.μ.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Ιδού πόσο σοβαρή χώρα είμαστε: Με βάση το Σύνταγμα, οι νέες εκλογές θα έπρεπε να γίνουν με τα στοιχεία της περσινής απογραφής. Η Στατιστική Αρχή, όμως, δηλώνει ανέτοιμη και συνεπώς το συνταγματικό είναι ανέφικτο.
✑ Τι σημαίνει αυτό; Πως σε περίπτωση νέων εκλογών, ο καθένας μπορεί να προσβάλει το αποτέλεσμα επικαλούμενος το Σύνταγμα για την απογραφή!
✑ Πριν από μήνες τον πρότεινε για πρωθυπουργό ο Καρατζαφέρης. Την περασμένη εβδομάδα ακούστηκε ότι τον πρότειναν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» – και το διέψευσαν. Ποιος είναι;
✑ Το βρήκατε! Ο Δημ. Αβραμόπουλος, το όνομα του οποίου τώρα ακούγεται για τη θέση μεταβατικού προέδρου στη ΝΔ, όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την «απόσυρση» του Α. Σαμαρά…
✑ Πέρσι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Α. Σαμαράς έλεγε πως η ΝΔ πάει για αυτοδυναμία και ότι θα προκαλέσει αλλεπάλληλες εκλογές μέχρι να γίνει κυβέρνηση.
✑ Φέτος, το ίδιο περί εκλογών πρόβαλε επί μέρες ο… ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο. Ο βουλευτής του κόμματος Π. Κουρουμπλής ζήτησε αυτοδυναμία, καθώς, όπως είπε, είναι ο θεμιτός στόχος κάθε κόμματος». Τρέλα;
✑ Η «Αυριανή» σταθερά υπέρ του Τσίπρα. Για μια Ελλάδα νέα;
✑ Ο Ευ. Βενιζέλος πρώτα κατάργησε όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ του 13% και μετά ανακάλυψε ότι μοναδικό όργανο ήταν αυτός ως πρόεδρος. Γι’ αυτό και συγκάλεσε επειγόντως σε σύσκεψη την περασμένη Κυριακή αυτούς που απέτυχαν να εκλεγούν. Τους ζήτησε να φτιάξουν άτυπα όργανα μέχρι την επανίδρυση.
✑ Ακούσαμε και αυτό: Η έξοδος από το ευρώ είναι το μεγάλο κόλπο του Ομπάμα. Μετά, η δραχμή θα συνδεθεί με το δολάριο.
✑ Ακούσαμε στο ενδιάμεσο των διαβουλεύσεων για νέα κυβέρνηση ότι ο Κώστας Σημίτης θα ήταν διαθέσιμος σε ένα σχήμα έκτακτης ανάγκης.
✑ Την περασμένη Δευτέρα, μεταξύ των συσκέψεων στο προεδρικό, κυκλοφόρησε νέο κυβερνητικό σενάριο: κυβέρνηση σωτηρίας με Αλέκο Παπαδόπουλο και Σταύρο Δήμα.
✑ Ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παπάς, έκανε λόγο για κρατικοποίηση και «ευρωπαιοποίηση» των ελληνικών τραπεζών. Τι εννοεί ο ποιητής και εμείς το χάνουμε;
 ✑ Όμηρος 8 βουλευτών του βρέθηκε κατά τη διάρκεια των διερευνητικών ο Φ. Κουβέλης. Απειλούσαν με προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η ΔΗΜΑΡ συναινούσε σε κυβερνητικό σχήμα με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
✑ Σταμάτησε τα non paper η ΝΔ, τα άρχισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

AV TEAM Athens Voice 392 

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

Για κόκκινη-ροζ ξεκίνησε αλλά τελικά ίσως γίνει και ..γαλάζια

Δημοσίευση σχολίου