Το θέμα το γνωρίζετε. Το πρόβλημα το ζείτε πολλοί από εμάς που στηρίξατε ελπίδες για να στηρίξετε το εισόδημά σας ως ωφελούμενοι – απασχολούμενοι στο πρόγραμμα των πεντάμηνων κοινωνικής απασχόλησης και δεν έχετε δει ακόμα φως!

Τα παράπονά σας, προσπαθήσαμε να τα κοινοποιήσουμε μέσω της εφημερίδας μας στον δήμαρχο, ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική. «Τα παράπονα στον δήμαρχο», και φαρδιά πλατιά δημοσιεύσαμε. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ OI EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ κλπ. κλπ  Απάντηση δεν πήραμε, και φάγαμε και κράξιμο από τα κουκουλοφορεμένα παπαγαλάκια ότι ρίχνουμε λάσπη. Αυτά για να δείτε πως λειτουργούμε ως κοινωνία.

Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι ο δήμαρχος ούτε τα  παπαγαλάκια του. Το πρόβλημά μας είναι, η πληρωμή των εργαζομένων στα πεντάμηνα.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με το Υπουργείο Εργασίας και αυτό που έχουμε να σας ανακοινώσουμε με απόλυτη βεβαιότητα είναι πως η πληρωμή θα γίνει  όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από τους δικαιούχους δηλ. το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ και μάλιστα σε 2 δόσεις. Το πότε δεν είναι δυνατόν να αποσαφηνιστεί διότι είναι θέμα διαδικασίας. Η διαδιακασία  ξεκινάει αφού συμπληρωθεί το 10%  των προσλήψεων για να γίνει η πρώτη πληρωμή  και ολοκληρώνεται  όταν συμπληρωθεί το 40% για να καταβληθεί η β΄δόση.

Με δεδομένο πως ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο πίνακας των οριστικών προσλήψεων αφ ενός- επειδή οι προσλήψεις  έχουν γίνει σταδιακά,- αφ ετέρου μόλις σήμερα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων στον ΑΣΕΠ , η πιθανή ημερομηνία πληρωμής  – τέλος Νοεμβρίου 2012, είναι μάλλον απίθανη.

Αυτό το οποίο μας εξέπληξε είναι το άρθρο 19 των υπογεγραμμένων συμβάσεων, που μας λέει πως «ο χρόνος καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων θα πραγματοποιείται μηνιαίως», και δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Τώρα γιατί το γράφουν και γιατί το υπογράφουν, ούτε αυτοί του  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ φαίνεται να ξέρουν. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την επικοινωνία που είχαμε μαζί τους.

Η υπεύθυνη κυρία  στη Κοζάνη  Τύπου Καλλιόπη, η οποία μάλιστα υπογράφει και τις συμβάσεις, μας είπε «αυτό το χαρτί μου δώσανε, πάρτε την πλέον αρμόδια. Η πλέον αρμόδια στην Αθήνα κ. Μαρία Πλατή  μας είπε επικοινωνείστε με τον διευθυντή κ. Βασ. Παπαδόγαμπρο, ο διευθυντής δεν απαντούσε και πάει λέγοντας.

Επικοινωνήσαμε με τη Διαχειριστκή Αρχή του Υπουργείου Εργασίας και εξεπλάγησαν και αυτοί όταν τους το αναφέραμε και περιμένουμε απαντήσεις.

Για να μην παίζουμε με τον πόνο σας αγαπητοί εργαζόμενοι, μην περιμένετε να πληρώνεστε μηνιαίως. Θα πληρωθείτε σε 2 δόσεις. Το πότε δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα. Ο φάκελος από τη Κοζάνη προς τη Διαχειριστική Αρχή μας είπαν πως έφυγε στις 19 – 10 -2012 , αλλά δεν καταφέραμε να το επιβεβαιώσουμε ακόμα. Σήμερα θα ανακοινωθούν τ α αποτελέσματα των ενστάσεων, αρχικά στο site  του  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και στη συνέχεια από το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Δεν κλείνουμε εδώ το θέμα, συνεχίζουμε την έρευνα για να απαντήσουμε στα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί και θα επανέλθουμε.

Οι ωφελούμενοι, καλόν θα ήταν να διαβάστε προσεκτικά τις συμβάσεις που υπογράψατε, να δείτε με ποιόν και τι  υπογράψατε και τι και στη συνέχεια να ζητήσετε εξηγήσεις από τους υπευθύνους.

Η εφημερίδα μας είναι στη διάθεσή σας και είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε και όπως μπορούμε .

Επικοινωνείστε μαζί μας στο 6932 870562 και στη διεύθυνση  ntoriskou@gmail.com.

 

Για την εφημερίδα κρουά – κρουά «το κράξιμο»

Ντόρη Κουτουράτσα

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

MΠΡΆΒΟ ΡΕ ΣΥ ΝΤΟΡΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Γιώτα είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και για την υποστήριξη :)

Ανώνυμος είπε...

ζήσε μαη μου να φας τριφύλλι!!! το πετρέλαιο ποιος θα μας το βάλει στα σπίτια μας?Η κυρία Τύπου ή κυρία Πλάτη?πόση ακόμα υπομονή????

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, μια σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση. Ήρθε η ώρα για κινητοποιήσεις!

Δημοσίευση σχολίου