11:52 μ.μ.

ME AΓΑΠΗ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 
Η ¨Δικτατορία¨ της πλειοψηφίας!


Του Γιάννη Χριστάκη
Πολλές φορές, οι αντίθετες απόψεις, προτάσεις ή και παρατηρήσεις της κάθε μειοψηφίας στα εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια ¨πνίγονται¨, απορρίπτονται, ΔΕΝ λαμβάνονται καθόλου υπόψη από τις ¨φτιαχτές¨ πλειοψηφίες.
Οι πολλοί έχουν πάντα δίκιο!! Οι λίγοι ΠΟΤΕ.
Γι’ αυτό και πολλές φορές στα συμβούλια πέφτουν μπουνιές και καρεκλιές.
Τα δύο εκλεγμένα μέλη που μετέχουν στο Δ. Σ. του Ε.Β.Ε. Φλώρινας κ. Δέδες και Φουντουκίδης, ένιωσαν την ανάγκη να δημοσιοποιήσουν γραπτώς τις ¨πνιγμένες¨ (κατά τη δική τους άποψη) θέσεις και παρατηρήσεις. Είναι δικαίωμά τους και έχουν υποχρέωση να το κάνουν.

Αν όμως τα γραφόμενά τους είναι ¨σαθρά¨ ή ¨ακατάσχετη λασπολογία¨ ή ¨προσβλητικά¨ ή αν ¨σπίλωσαν τον Πρόεδρο και αμαύρωσαν το θεσμό του Ε.Β.Ε.¨, θα το κρίνει η κοινωνία και ΟΧΙ ο πρόεδρος με την πλειοψηφία του Ε.Β.Ε.
Εξάλλου για τα ΜΑΥΡΑ χάλια της χώρας μας ΔΕΝ ευθύνονται οι μειοψηφίες, αλλά οι ¨χουντικές¨ μέθοδοι και πρακτικές των κάθε ¨δημοκρατικά¨ εκλεγμένων πλειοψηφιών. Αυτές έκαναν την Ελλάδα μας ΑΠΕΡΑΝΤΟ ¨τσίρκο¨ και ¨κλεφτοσχολείο¨.
Ο πρόεδρος και ο κάθε πρόεδρος, ΑΝ ΔΕΝ ανέχεται την όποια κριτική του κοινού, καλά θα κάνει να μην ασχολείται με τα κοινά.

Τους παρακάτω στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλη τους αφιερώνω με εκτίμηση στον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Σάββα Σαπαλίδη και στους συμβούλους του.

…Γράφουν σημάδια, μηνύματα στο βασιλιά
Σα δε φωνάξεις έβγα να το γράψεις
Να μη σ’ ακούσουν τα σκυλιά βγάλε φωνή χωρίς μιλιά
Σημάδια και μηνύματα στο βασιλιά

 

Κι όπου φοβάται φωνή ν’ ακούσει απ’ το λαό
Σ’ έρημο τόπο ζει και βασιλεύει
Κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό
Όπου φωνή φοβάται ν’ ακούσει απ’ το λαό…

 

10 comments :

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξεραν...
Δε ρώταγαν τους υδραυλικούς;

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάββας μοιάζει με τον δρομέα που έτρεχε μόνος του και βγήκε δεύτερος.
Ουσιαστικά κατάφερε να δημιουργήσει τριβές μέσα στο συνδυασμό του ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας του. Θέλει ταλέντο για να το καταφέρεις αυτό.
Δεν βλέπω να συνεργάζεται:
Με το δήμαρχο Φλώρινας
Με το δήμαρχο Αμυνταίου
Με το δήμαρχο Πρεσπών
Με τον πρόεδρο του εργατικού Κέντρου
και πολλούς άλλους θεσμικούς ή μη.
Θεωρεί ότι το επιμελητήριο μπορεί να κάνει θαύματα, κινείται μόνος του αλλά κάποιος πρέπει να του πει ότι είναι σε λάθος δρόμο. Το θέμα είναι ότι δεν ακούει ούτε τους δικούς του.

Θα καταγραφεί και αυτός ως μια ελπίδα που αποδείχθηκε φρούδα.
Το θέμα είναι το επιμελητήριο απαξιώνεται και χάνει το ρόλο του.

Ανώνυμος είπε...

Να συνεργαστεί με ποιους δημαρχους είπες;

Αχαχαχα!!!

Ακόμα γελάω!

Δέχομαι το ότι δεν ακούει τους δικούς του (εκεί είναι αυτοί πάντως, ας μιλούσαν πριν έρθει το "λαχανικό", στην θέση που ήρθε τώρα).

Αλλά για τους συγκεκριμένους δημαρχους, αν βρεις έναν που να "συνεργάζεται" μαζί τους...,

Αν ναι, τότε μάλλον αυτοί θα έβλεπαν (όλοι μαζί) την ταινία "Βαλκανιζατέρ".

- Ο "συνδυασμός" (την σήμερον στην πολιτική), αποκτά, "άλλη" διάσταση (όπως το μεταφράζουν και στην ταινία). Αν δεν καταλαβαίνεις, δες την και θα καταλάβεις!

Ανώνυμος είπε...

ενα αρθρο με πολυ σημασια. μπραβο και για το ποιημα. ταιριαζει στην περιπτωση.γιατι ρε Σαββουλη ολοι με σενα τα εχουν βαλει? κατι δεν κανεις σωστα φαινεται!

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει. o klitsas

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα ηλεκτροσοκ σε υπερόπτη ας είναι και με μπαταρίες ...λιθίου

Ανώνυμος είπε...

Σάββα κατέβα για Δήμαρχος.
Να βάλουν μυαλό όσοι προσκυνάνε το Βοσκόπουλο

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά φαίνεται ο στόχος τους :

Η δημαρχία.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ήταν προνόμιο των παιδιών και των ηλιθίων να επισημαίνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Αλλά ο ηλίθιος παραμένει ηλίθιος και ο βασιλιάς παραμένει βασιλιάς. h gklitsa sou...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ
" Ο Βασιλιάς έστειλε και άλλους υπουργούς του να δει την πρόοδό τους. «Εξαίσια,» του έλεγαν όλοι, «ρούχα αντάξια για να τα φορέσει στην μεγάλη παρέλαση!». Ο Βασιλιάς γέμισε τους τρεις κατεργάρηδες με παράσημα πολλά. Την παραμονή της παρέλασης ξενύχτησαν για να αποτελειώσουν τα ρούχα. Καμώνονταν πως έκοβαν το πανί στον αέρα με μεγάλα ψαλίδια και πως έραβαν με βελόνες χωρίς κλωστή. «Έτοιμα!» ανακοίνωσαν με μια φωνή. Ο Βασιλιάς γδύθηκε και οι τρεις κατεργάρηδες καμώθηκαν πως τον έντυναν με τα καινούρια ρούχα. Ανήμερα της παρέλασης, ο Βασιλιάς βγήκε με τα καινούρια ρούχα από το παλάτι του στους δρόμους. Κρεμασμένοι σαν τσαμπιά από τα παράθυρα οι υπηρέτες του φώναζαν «Δέστε πόσο του πάνε τα καινούρια ρούχα του βασιλιά μας!». Και οι τελάληδες διαλαλούσαν τη «δύναμη της γνώσης» του, που παντοδύναμο τον έκανε. Και κανείς τους δεν ήθελε να παραδεχτεί πως έβλεπε τίποτα, γιατί την οργή του την έτρεμαν… Ο λαός έκπληκτος παρακολουθούσε την πομπή με τον Βασιλιά να περνά μπροστά του. «Μα αυτός δεν φοράει τίποτα!» φώναξε ξαφνικά ένα παιδάκι. «Ένα παιδάκι λέει πως ο Βασιλιάς είναι γυμνός!» είπε ένας άλλος. Και ύστερα κι άλλος, κι άλλος κι άλλοι πολλοί μαζί: «O ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!».

Ο Βασιλιάς ένιωσε να τον πιάνει σύγκρυο. Ήξερε πως έλεγαν την αλήθεια, μα εξακολούθησε να βαδίζει επικεφαλής της πομπής, ενώ πίσω του οι βαλέδες κρατούσαν υψηλά τον ποδόγυρο από την ανύπαρκτη φορεσιά για να μην σέρνεται στο χώμα. Μετά την μέρα εκείνη, κανείς δεν ξανάκουσε για τον βασιλιά με την ανύπαρκτη φορεσιά, που «δύναμη της γνώσης» αποκαλούσε. Οι υπουργοί του σκόρπισαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Όσο για τους κατεργάρηδες, έφυγαν για άλλη πολιτεία για να πουλήσουν αλλού την ανύπαρκτη πραγμάτεια τους».

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν


χα χα

Μετά την μέρα εκείνη, κανείς δεν ξανάκουσε για τον βασιλιά με την ανύπαρκτη φορεσιά, που «δύναμη της γνώσης» αποκαλούσε. Οι υπουργοί του σκόρπισαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.


Δημοσίευση σχολίου