8:50 μ.μ.

ΣΕ 70 ΜΕΡΕΣ Ο ΟΑΕΕ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Συντάχθηκε απο τον/την Makelarisa Στις .
katasxeseis
Πάνω από 375.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ ελεύθεροι επαγγελματίες έλαβαν γραπτή ειδοποίηση είτε να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε δέκα μέρες, είτε να μπουν σε καθεστώς ρύθμισης, διαφορετικά εντός 6 μηνών, ο Οργανισμός θα ενεργοποιήσει αναγκαστικά μέτρα από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Για να διευκολύνει τις ρυθμίσεις των 48 δόσεων, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει εφάπαξ τις οφειλές του 2013, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, αλλά θα μπορεί να τις εξοφλήσει σε 12 δόσεις. Η ρύθμιση, που αρχικά αφορούσε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα ταμεία.
Τα ειδοποιητήρια αφορούν σε ενεργούς οφειλέτες εκ των οποίων το 65% χρωστά έως 15.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 90.000 ασφαλισμένους που έλαβαν πέρυσι ειδοποιητήρια το 40% ανταποκρίθηκε και προχώρησε σε εξόφληση ή ρύθμιση.
Πάντως είναι η πρώτη φορά που οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με μέτρα όπως κατασχέσεις ακινήτων, καθώς πλέον οι οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ θα αναζητούνται βάσει του κώδικα εξόφλησης δημοσίων εσόδων. Επίσης για πρώτη φορά ενεργοποιείται και ο νέος ενιαίος φορέας είσπραξης των οφειλών κάτω από την ομπρέλα του ΙΚΑ.

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

Το πιο καίριο χτύπημα στους εμπόρους και συναφείς.
Η κυβέρνηση αυτή των μνημονίων ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Τους περιμένουν στη γωνία οι εκπαιδευτικοί, οι δεητζήδες, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί, οι ερτατζήδες, οι νοσηλευτές και πολλοί άλλοι.
Μαζί οι 2 της κυβέρνησης δεν θα περάσουν το 7% και πολύ τους είναι

Ανώνυμος είπε...

οταν ο Μανος ειπε τελος το τεβε,ικα οι 750000 επαγγελματιες που ησασταν

Δημοσίευση σχολίου