6:43 μ.μ.

Νύχτες αξημέρωτες στο πεζόδρομο της Φλώρινας

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Στιγμιότυπο απο μιά συνηθισμένη θερινή νύχτα στον πεζόδρομο της ΄Φλώρινας, τις  μεταμεσονύχτιες ώρες.

Ερώτηση..Το ασθενοφόρο ή το πυροσβεστικό όχημα σε μία επείγουσα ανάγκη απο πού θα περάσει ;"Θα βγάλει...φτερά" για να περάσει  ; Πάντα είχα αυτή την απορία...

 ... 'άτυπα  "οδοφράγματα" νυχτερινών θαμώνων , βουητό συζητήσεων ,  χαχανητά , κραυγές,εκκωφαντικοί ήχοι,  κλάξον απο αυτοκίνητα και μηχανάκια, ηχητικά  νταμπαντούμπα ηχείων ταυτόχρονα πολλών νυχτερινών καταστημάτων  ,  εκκωφαντική  θραύση κρυστάλλων - ποτηριών -φιαλών που ραγίζουν την σιγαλιά της νύχτας η σπάνε τα νεύρα των περιοίκων που θέλουν να ξεκουραστούν.

Εικόνα μαζικής κατάληψης πεζοδρομίων ή του ίδιου του πεζοδρόμου εκ των τραπεζοκαθισμάτων, των σκαμπώ η  "ξαπλωστών της νυχτερινής παραλίας" στην πόλη μας, η πρόσβαση των πεζών η ατόμων με κινητική αδυναμία γυναικών με μωρά στα καροτσάκια απο τα πέριξ πεζοδρόμια είναι από δυσχερής έως αδύνατη.

 Οφθαλμικό "γδύσιμο" κοριτσιών οφθαλμολουσία πέριξ άρρενων θαμμώνων πάσης ηλικιακής κατανομής σε ένα άτυπο νυμφοπάζαρο, απο μπόμπιρες μέχρι ξεμωραμένους  συνταξιούχους, σάν περνάν "ελαφρώς" ενδεδυμένες  κυρίες ή νεαρής ηλικίας κορίτσια, εικόνες καθημερινής αυθαιρεσίας υπό το αλληθώρισμα των αρμοδίων Αρχών.

 Δυστυχώς πάντα  πληρώνει το φισεκλίκι  για ηχορύπανση κ.α. πραγματάκια  ο μή έχων στον ήλιο ( ή στο αυγουστιάτικο τους..φεγγάρι )  η για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους όσοι δέν έχουν τις ...γνωστές πλάτες,δέν τους αγγίζει ο Νόμος και η Τάξη η έχουν "γεννηθεί απο κενούς πολιτικάντηδες δίδυμους γεννητικούς αδένες" και τα "έχουν βρεί με τον τρόπο τους" και ουδείς τολμά να τους ελέγξει ... 

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό η ΟΜΕΡΤΑ σε παρόμοιες περιστάσεις  που κυριαρχούν στην χαράδρα  . Μιά κατάσταση  η οποία στην πράξη κατήργησε τον νόμο εφαρμογής της κοινής ησυχίας αλλα και της κοινής λογικής στην παρακμάζουσα χαραδρούπολη μας .Κοινός παρονομαστής λογικής, ηθικής, εφαρμογής των νόμων   ; ...μάλλον δέν υπάρχει...

Αναδημοσίευση από VOUNISIOS ACTIVE

9 comments :

Ανώνυμος είπε...

η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη απο το 2009 !!! Για περαστε τωρα...κυριοι...και ξαναβγαλτε μια φωτο Σαββατο στις 11 περιπου το βραδυ !!! δεν υπαρχει ουτε καν το μισο πληθος...ο κοσμος πειναει και κατ'επεκταση και τα μαγαζιά το ιδιο !!! απο αυτα τα μεγαζια που κραζετε...καποιοι ζουν και τρωνε !οοοολοι μα...ολοι οι επειχηρηματιες στον πεζοδρομο...ΧΡΩΣΤΑΝΕ....ΝΑΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ....και χρωστανε παρα πολλα ...τρωνε μυνησεις και προστημα και απλα προσπαθουν να κρατηθουν...για να μη πτωχευσουν και κλεισουν τα μαγαζια τους!!!τα δικα σας παιδια μηπως βγαινουν αλλου ??? ενας πεζοδρομος μας εχει μεινει και το ποταμι !! καλως η κακως αυτη ειναι η Φλωρινιτσα μας...κλειστε και καντε και παραπονα και για τον πεζοδρομο...να χαθει η πολη εντελως απ'τον χαρτη !!! και σας παρακαλω...να αναιβει το σχολιο...μη το κρατατε κρυφο και δεν το ανεβασετε...να δεχεστε ολες τισ γνωμες !!! ευχαριστω πολυ !!! Νικος 29 ετων

Ανώνυμος είπε...

o vounisios sto blog tou exei tin exis anartisi

http://vounisios.pblogs.gr/2013/08/eikona-therinhs-nyhtos-sthn-flwrina-koyiz.html

στο πρώτο μέρος κατακρίνει τον πεζόδρομο
και στο δεύτερο μέρος εκθειάζει μια ταράτσα

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟ 29 ΕΤΩΝ Το δημοσίευμα δεν λέει να κλείσει ο πεζόδρομος αλλά να λειτουργεί σωστά. Το σωστά σημαίνει σεβασμός στους περίοικους και στις ώρες κοινής ησυχίας και επιπλέον εφαρμογή του νόμου για όλους και όχι επιλεκτικά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι η πρωτη φορα..Μερικοί καταλαβαίνουν όσα θέλουν να καταλάβουν. Γι αυτό στη Φλώρινα ισχύει το μαζι μιλάμε χωρια καταλαβαινουμε

Ανώνυμος είπε...

Το πως διαχειρίζονται οι καταστηματάρχες τα κέρδη τους, αυτό αφορά μόνο τους ίδιους. Φτάνει πια με την παραπλάνηση για χρέη και έξοδα. Όταν πουλάς τον καφέ με κέρδος 200% και 300% παραπάνω και έξοδα καλύπτεις και φόρους. Αν δεν τους φτάνουν, ας κόψουν τις ντολτσεβιτες. Στην τελική, δεν τιμούν τους πελάτες τους, με τις καλύτερες συνθήκες "παραμονής" στο κατάστημά τους. Ή μήπως ξοδεύουν πολλά για ανακαίνιση χώρου και μουσικής;

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια πάντα δεν άρέσει. Ο πεζόδρομος μαζεύει κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει πως μαζεύει κόσμο επειδή παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Στη Φλώρινα όλους μας έχουν δεδομένους. Μέχρι και πέρυσι που δεν ήταν το ποτάμι, δεν είχαμε και άλλη επιλογή. Στο όνομα της ανάγκης των Φλωρινιωτών επεβίωσε όπως επεβίωσε ο πεζόδρομος.
Το πρόβλημα με τους καταστηματάρχες είναι πως δεν έχουν συνεννόηση μεταξύ τους και πως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Οι έχοντες πλάτες άμα λάχει χρωστάνε και καμία 20αρα χιλιάδες ευρώ στον δήμο και δεν παθαίνουν τίποτα και οι άλλοι ξεσκίζονται στα πρόστιμα.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά η απάντηση του κ.Νίκου ήταν άκρως απογοητευτική. Αυτό όπως και πολλά σχόλια επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα του VOUNISIOS ACTIVE και αναδυουν στην επιφάνεια μία νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στον πεζόδρομο της πόλης μα κυρίως τον ΜΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ σας. Δέν μάθατε το βασικότερο του επιχειρήν " ότι οι πελάτες όσα παράπονα κι εάν έχουν , έχουν πάντα δίκιο" κι άς υπερβάλουν κάπως. Με αυτή την νοοτροπία την κάκιστη νοοτροπία περιμένετε πελάτες στα καταστήματα σας ; Τελικά οι πελάτες κυρία Κουτουράτσα στην Φλώρινα δέν ζούν στο "νύχτες αξημέρωτες" έχουν ξυπνήσει διεκδικούν το καλύτερο και στο χειρότερο υπάρχει πάντα το καλύτερο που δέν βλέπουν οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου οι οποίοι μάλλον εκείνοι "ζούν νύχτες αξημέρωτες". Ο καιρός που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον ο πεζόδρομος αρχίζει να φθίνει. Τόσο στο ποτάμι όσο στο νέο πάρκο και τελευταία στην ταράτσα και στα νέα καφε ουζερί της πόλης στην λαική αγορά ο κόσμος στρέφει τις πλάτες στον πεζόδρομο της Φλώρινας πέραν μερικών που συνεχίζουν ( απο συνήθεια ) να συχνάζουν εκεί και να ζούν στις ¨αξημέρωτες νύχτες του πεζοδρομίου" όπου πλέον οι ποιότητα όσων συχνάζουν εκεί είναι μεταξύ ΚΑΠΗ και ξεπεσμένων ατόμων νεαρής ηληκίας θαμώνων . Η δε ποιότητα υπηρεσιών στα καφέ του πεζοδρόμου κρίνεται με βάση το δέκα απο τον αριθμό 3 και κάτω...

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο κ.Νίκος 29 ετών, γεννούνται όμως κάποιες απορίες.
Αφού «τρώνε», όπως λέει, οι καταστηματάρχες μηνύσεις και πρόστιμα γιατί επιτρέπεται η περαιτέρω λειτουργία των καταστημάτων και μάλιστα με μουσική;
Δηλαδή,
Αν μηνύθηκαν για ηχορύπανση τότε ή δεν έπρεπε να τους χορηγηθεί άδεια και μάλιστα με παράταση λειτουργίας της μουσικής μέχρι την 03:00 πρωινή ή η υφιστάμενη να ανακληθεί, αφού, ως γνωστόν, η άδεια χρήσης μουσικής χορηγείται ΜΟΝΟ εφόσον δε διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων και χορηγείται με τον όρο να γίνεται χρήση της με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα των μαγαζιών.
Αν μηνύθηκαν για ανάπτυξη περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων, απ’ όσων προβλέπεται στην άδεια λειτουργίας του καταστήματος, τότε έπρεπε να ανακληθεί αμέσως η άδεια λειτουργίας αυτού επειδή έχουμε ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας, με δεδομένο ότι τα καταστήματα δεν μπορούν να αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό τους χώρο απ’ ότι στον εσωτερικό τους.
Ειδικότερα στην είσοδο, αλλά και κατά μήκος της οδού Αρχιμανδρίτου Παπαθανασίου που είναι πεζόδρομος απαγορεύεται ΑΠΟΛΥΤΑ η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων αφού η ανάπτυξη έστω και ολίγων έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση έως «απαγόρευση» της κυκλοφορίας των πεζών καθώς και της εισόδου-εξόδου οχημάτων άμεσης ανάγκης, λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη στο μέσον της οδού στύλων φωτισμού.
Στη περίπτωση αυτή οφείλει η Δημοτική Αστυνομία ή η Τροχαία, εφόσον υπάρχουν παράνομα τραπεζοκαθίσματα να εφαρμόσει το άρθρο 48 παράγραφος 5 του Κ.Ο.Κ και να επιβάλλει το προβλεπόμενο πρόστιμο των τετρακοσίων (400) Ευρώ κάθε λίγο και λιγάκι στους παρανομούντες.
Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο ύπαρξης των πεζοδρομίων στον πεζόδρομο αφού σε πολλά σημεία τους τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν μέχρι και το τελευταίο εκατοστό τους, απαγορεύοντας πλήρως την κίνηση πεζών σε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες... Όμως:

Είναι σαν να θέλεις να πληρώσουν τα πνευματικά δικαιώματα στην Ifpi ( Το συλλογικό όργανο της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας: http://www.ifpi.gr ), τα καταστήματα στην Φλώρινα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Φλώρινα (οι οποίοι δεν έχουν άδεια ως επί των πλείστων και δεν πληρώνουν ποτέ την Ifpi για τα πνευματικά δικαιώματα) και να είμαστε όλοι τίμιοι και δίκαιοι.

Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα κλαίγονται όλοι οι παραπάνω, μέχρι τέλους για την τύχη τους, την στιγμή που κατακλέβουν στην ουσία, (φοροδιαφυγή) με όποιον τρόπο μπορούν, εμένα και εσένα.

Το σίγουρο είναι ένα πάντως... μαζί τους δεν θα τα πάρουν με τίποτα...

Δημοσίευση σχολίου