7:52 π.μ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ! Το νοσοκομείο σας καλεί !!!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



 

 
Εδώ θα φανεί πόσο αποφασισμένοι είναι οι πολιτικοί της περιοχής μας να διεκδικήσουν αλλά και να στηρίξουν οι ίδιοι ένα σοβαρό σύστημα Υγείας για την περιοχή. Σε λίγες ημέρες .. 

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης των Νοσοκομείων της Περιφέρειας. Οι ΔΥΠΕ θα δώσουν τους φακέλους στο Υπουργείο και ο Υπουργός Υγείας θα καλέσει τους εκπροσώπους κάθε περιοχής να συζητήσουν τις αλλαγές. Πολύ πιθανό σενάριο η Δυτική Μακεδονία να μείνει με ένα «ισχυρό ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ  Νοσοκομείο» και 5 Κέντρα Υγείας «Αστικού Τύπου», ενώ η τύχη των υπολοίπων «παίζεται» κυριολεκτικά.      
           
Όπως φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες, το Υπουργείο θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα στατιστικά στοιχεία των μονάδων. Όσοι έχουν ικανοποιητικές επι δόσεις στο περιβόητο «5ευρώ» θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης στη διαδικασία. Στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας είναι πλέον δεδομένο ότι κάποια Κέντρα Υγείας θα κλείσουν, ενισχύοντας παράλληλα την δυναμική του ΕΚΑΒ, όσον αφορά τις άμεσες διακομιδές των ασθενών.
Τα απλά κέντρα Υγείας αλλά πιθανότατα και τα κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου θα περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στους Δήμους. Από εκεί και πέρα θα έγκειται στη βούληση κάθε Δημάρχου ή Περιφερειάρχη αν θέλει και έχει την οικονομική δυνατότητα να διατηρήσει ένα κέντρο Υγείας σε μια κωμόπολη. Είναι λογικό σε πολλές περιπτώσεις είτε να οδηγηθούν εκ των πραγμάτων σε συγχωνεύσεις ή και σε κλείσιμο, αφού οι Δήμοι ήδη βρίσκονται σε οικτρή οικονομική κατάσταση.
Τα κτίρια των Νοσοκομείων, που σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερσύγχρονα, όπως των Γρεβενών, θα στεγάσουν τα ΚΥ Α/Τ, αλλά και υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ενοίκιο. Τα ΚΥ Α/Τ θα έχουν τη δυνατότητα τριήμερης νοσηλείας και έπειτα τα περιστατικά θα οδηγούνται στο "μεγάλο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ Νοσοκομείο" με ελικοδρόμιο , που θα συγκεντρώνει όλες τις κλινικές.
Αν και οι εισηγήσεις για τα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας είναι να παραμείνουν με ενιαία διοίκηση και να μοιράζονται τις κλινικές για αρτιότερη οργάνωση, υπάρχει ισχυρό το ενδεχόμενο όλες οι κλινικές να μεταφερθούν στο  Μποδοσάκειο και το Μαμάτσειο να μετατραπεί και αυτό σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Αυτό θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος πιθανότατα από την Πτολεμαΐδα, όπου θα βρεθεί τις επόμενες 15 ημέρες, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του στους τοπικούς φορείς και το προσωπικό.
Και εδώ, έρχεται πλέον ο ανύπαρκτος έως αόρατος ρόλος των τοπικών παραγόντων να "αντιδράσουν" και να παρέμβουν. Πριν φτάσει ο φάκελος στο Υπουργείο πρέπει να γίνει γνωστός και να διαπραγματευτούν προς το συμφέρον της περιοχής τα δεδομένα που δημιουργούνται. Ο φάκελος είναι ανάγκη να κατατεθεί στο Περιφερειακό συμβούλιο και να γίνει διευρυμένη συζήτηση για τις αλλαγές που προωθούνται. Από κει και πέρα με συνέπεια και λογική να καταθέσει και τις δικές του προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές, ώστε ο Υπουργός Υγείας να μη μπορεί να πει ότι δεν ενημερώθηκε για εναλλακτική λύση.
ΠΗΓΗ vounisios aktivistis

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Τις εποχές που η Ελλάδα ήταν "φτωχή" και δεν ήταν μέλος της ΕΕ, είχαμε νοσοκομείο στην Φλώρινα. Δηλαδή της εποχές της "κακιάς δεξιάς" και της "πολύ κακιάς χούντας". Και σήμερα, την εποχή της "καλής δημοκρατίας", που η Ελλάδα είναι "πλούσια" και έχει και "ισχυρούς" "συμμάχους" και "εταίρους", δεν μπορούμε να κρατήσουμε ούτε ένα νοσοκομείο στην Φλώρινα. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!! Μεγάλύτερη δυσφήμηση για την δημοκρατία και την Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να υπάρξει!

Ανώνυμος είπε...

Οι "τοπικοί παράγοντες" αξιοποιούνται από τις κομματικές ηγεσίες μόνον ως χειροκροτητές και λιβανιστές της εξουσίας. Και επιλέγονται με τα ανάλογα κριτήρια. Κατά συνέπειαν, οι "τοπικοί παράγοντες στα δύσκολα το πολύ-πολύ να ρίξουν κανένα δάκρυ (γνήσιο ή όχι δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος) και να ψελλίσουν κανένα "κρίμα είμαστε, λυπηθείτε μας". Και όλοι εσείς που τους ψηφίζετε θα είστε ικανοποιημένοι με τον "αγώνα" που έκαναν και θα τους ξαναψηφίσετε. Ζήτω η δημοκρατία!!!!!!!!

vounisios aktivistis είπε...

KROYA KROYA ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ...ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ...ΑΙΩΝΙΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟΤΟΜΑ ΣΑΝ ΧΑΡΑΞΕΙ ΣΤΙΣ 6 Π.Μ ..ΑΙΩΝΙΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ.ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ; ΣΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ "ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΑΣ"
Κ Ο Ι Μ Ο Υ Ν Τ Ε ΟΡΘΙΟΙ..Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΟΧΑΛΙΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΑΣ...SMS π ρ ο φ υ λ α χ θ ή τ ε πάρτε τα μέτρα σας απο τώρα

Ανώνυμος είπε...

MHN MILATE ΔΥΝΑΤΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ.

Δημοσίευση σχολίου