8:23 μ.μ.

Η Μέρκελ κέρδισε, η Ελλάδα...

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Δεν έχει καμία σημασία εάν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία (τρόμου) ή εάν θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Καμία απολύτως σημασία τόσο για τη Γερμανία, όσο και για την Ελλάδα, αφού η κυρία Μέρκελ επιβραβεύτηκε από τους Γερμανούς πολίτες για την πολιτική που έχει ασκήσει… τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ευρώπη.

Από σήμερα, λοιπόν, η κυρία Μέρκελ με νωπότατη την εντολή των Γερμανών ψηφοφόρων, μπορεί να ασκήσει δριμύτερη πολιτική προς την Ευρώπη, αλλά και προς την Ελλάδα. Και αυτό, για εμάς σημαίνει ακόμη περισσότερη φτώχεια, ακόμη περισσότερη λιτότητα, ακόμη περισσότερη εξαθλίωση, ακόμη πιο κοντά στο απόλυτο μηδέν.

Εκτός και αν η κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίσει να σηκώσει το κεφάλι και πει «όχι» στην σιδηρά κυρία της Γερμανίας. Κάτι τέτοιο, όμως θεωρείται απίθανο, οπότε από σήμερα θα μπορούμε όλοι μας να τρώμε με χρυσά κουτάλια από τα… σκουπίδια!

Η νίκη της Μέρκελ ήταν η ήττα της Ελλάδας, ήταν η κατάργηση οποιουδήποτε άλλοθι για τους Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις από την πολιτική του Βερολίνου στην Ελλάδα. 

Οι πρόγονοι των σημερινών Γερμανών με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου έλεγαν πως δεν γνώριζαν την θηριωδία του Χίτλερ, πως δεν ήξεραν αν και έμεναν δίπλα σε τόπους όπου ο θάνατος ήταν η λύτρωση για εκατοντάδες χιλιάδες αιχμαλώτους του Γ’ Ράιχ. 

Από σήμερα, κανένας Γερμανός πολίτης δεν θα έχει το άλλοθι της άγνοιας, κανένας Γερμανός πολίτης δεν θα μπορεί να επικαλεστεί τον ανθρωπισμό των υπολοίπων, όταν η Γερμανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα νέα εγκλήματά της.

Γιατί είναι νομοτελειακό το να καταρρεύσει η ισχυρή Γερμανία. Και είναι νομοτελειακό, επειδή ο προτεσταντισμός που την διέπει, δεν της επιτρέπει να «πατήσει φρένο» και την οδηγεί σε τραγικά λάθη, που τα πληρώνει (πάντα) η Ευρώπη με ανθρώπινες ζωές.

Η Μέρκελ κέρδισε, η Ελλάδα και η Ευρώπη έχασαν την ευκαιρία για επαναφορά στα αυτονόητα. Και τώρα η Μέρκελ θα επιτεθεί (ιδιαίτερα στην Ελλάδα), για να αρπάξει πολύτιμα κομμάτια από τον ενεργειακό πλούτο της πατρίδας μας

Άλλωστε, η παρτίδα στήθηκε από άλλους (βλ. ΗΠΑ) και η Γερμανία μπήκε στο παιχνίδι για να αρπάξει όσα μπορέσει… Άλλωστε, 5 πυρηνικά εργοστάσια στην Γερμανία είναι μεγάλος κίνδυνος και η κυρία Μέρκελ έχει δηλώσει ότι πρόθεσή της είναι να τα κλείσει. 

Από πού θα βρει όμως ενέργεια για την γερμανική βιομηχανία και τα σπίτια των Γερμανών; Προφανώς όχι από την «πράσινη ενέργεια» (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.α.), αφού αυτή είναι προϊόν εγκαταλείπεται παγκοσμίως. 

Οπότε, η γεμάτη προβλήματα αλλά πλουσιότατη ενεργειακά Ελλάδα έχει καταστεί το ιδανικό θύμα που θα λύσει κάποια προβλήματα του Βερολίνου (μην ξεχνάμε τις δηλώσεις Σαμαρά στον Ομπάμα, για 3.7 τρις κυβικά φυσικού αερίου μόνο από το Ιόνιο και δεκάδες χρόνια παροχής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη)…

Γεωργίου Μιχαήλ

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ;ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΧΟΜΕ, Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ -ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ. ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ, ΕΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ . ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ.............................ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

AΣ ΠΑΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟ ,ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΕΞΑΨΑΛΜΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ.

Δημοσίευση σχολίου