Ομολογώ πως αποτέλεσε την έκπληξη της ημέρας ο κ. Κων/νος Μωυσιάδης με τη παραίτησή του άπό το δημοτικό συμβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω της απομάκρυνσης των στρατιωτικών μονάδων από το στρατόπεδο Αμυνταίου.

 Η τελευταία  εμπειρία που είχα από τη γνωριμία μαζί του,  για να πω την αλήθεια δεν μου άφηνε περιθώρια να τον θεωρώ άξιο για μία τέτοια γενναία πράξη. Για να είμαι ή να γίνω σαφής, στο τελευταίο δικαστήριο που είχα με τον κ. Βοσκόπουλο, ο κ. Μωυσιάδης ήταν μάρτυρας κατόπιν πρόσκλησης της κ. εισαγγελέως.
Κατά την διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων ο κ. Μωυσιάδης κατέθεσε υπέρ της ΑΝ ΦΛΩ και υπέρ της πολιτικής διαχείρισης στην ΑΝΦΛΩ από τον κ. Βοσκόπουλο. Μίλησε μάλιστα με τα καλύτερα λόγια και μας είπε πως τίποτα μεμπτό δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή του.

Ένα όμως εξώδικο του 2008 το οπόίο υπέγραφε ο ίδιος ο κ Μωυσιάδης και το οποίο απευθύνονταν στην ΑΝ ΦΛΩ και κατηγορούσε  με αυτό το πολιτικό ζεύγος Βοσκόπουλο - Ρίζου για παράνομη συμπεριφορά, τον διέψευσε πανηγυρικά, όταν το εμφανίσαμε στο δικαστήριο.

Το γεγονός της ψευδορκίας εξέπληξε την κ. Εισαγγελέα και όλη την έδρα και φυσικά όλους όσους τον γνωρίζαμε και τρέφαμε αισθήματα εκτίμησης για τον κ. Μωυσιάδη.

Ειλικρινά χάρηκα με τη σημερινή του πρωτοβουλία.                                                                 Είναι πολλοί αυτοί που έχασαν την αξιοπρέπειά τους προκειμένου να υπηρετήσουν λενα νοσηρό κατεστημένο εξουσίας και πολλοί λίγοι αυτοί που επανέρχονται στα πλαίσια μίας αξιοπρεπούς συμπεριφοράς για την άσκηση του ρόλου εξουσίας που τους εμπιστεύεται ο κόσμος που τους ψηφίζει. Το τελευταίο θέλω να πιστεύω πως ισχύει για τον κ. Μωυσιάδη.

Ντόρη Κουτουράτσα

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή παραίτησης του κ. Μωυσιάδη.
.....................................................................................................................................................
 
Μωϋσιάδης Κωνσταντίνος του Κυριάκου

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου  Αμυνταίου

 
                                                Προς

                                                    Τον Δήμαρχο Αμυνταίου

                                                     κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδη

                                                     Κοινοποίηση

                                                     Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου

                                                      κ. Ιωάννη Λιάση

Κύριε Δήμαρχε Αμυνταίου,

     μετά τις διευκρινήσεις που μας δώσατε κατά την συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2013 σχετικά με την πορεία των παραιτήσεών μας που υποβάλαμε, λόγω της απομάκρυνσης των στρατιωτικών μονάδων από το στρατόπεδο Αμυνταίου, θεωρώ ότι υποτιμάται την νοημοσύνη των Δημοτικών Συμβούλων και των συμπολιτών μας. Αναρωτιέμαι άραγε που πήγαν εκείνες οι ρητορικές και θορυβώδεις «κορώνες» περί παραιτήσεων όλων και μάλιστα πλειοδοτώντας παροτρύνατε και απαιτούσατε να συμμορφωθούν με την δική μας απόφαση μέλη Διοικητικών Συμβουλίων άλλων φορέων, επεμβαίνοντας αναρμοδίως στην λειτουργία θεσμικών οργάνων.

Κύριε Δήμαρχε, πιστεύω ότι αν οι παραιτήσεις, η δικής σας και όλων μας, έφθαναν στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και στη Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, θα δημιουργούσαν θετικές προϋποθέσεις και θα ενίσχυαν την διαπραγματευτική μας θέση και θα αποδείκνυε ότι δεν αντιμετωπίζουμε με απάθεια την συνεχή υποβάθμιση της παρουσίας Δημοσίων υπηρεσιών.

Κλείνοντας, θεωρώ ότι επειδή δεν εξαλείφτηκαν οι λόγοι τους οποίους επικαλεστήκαμε στο έγγραφο μας, εμμένω στην αρχική μου παραίτηση από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αμυνταίου.

          
Αμύνταιο, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Με τιμή,                                                                           

Μωϋσιάδης Κωνσταντίνος

 

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωπος του ίδιου συστήματος πολύ παλιός κι απ το Μητσοτάκη.
Απλά υπολογιστικά μάλλον βλέπει 6 μήνες πρίν τις εκλογές και ψηφοθηρικά το πράμα.
Η Θα του τα χώσανε και λίγο στο βεγορα αν δεν παραιτηθείς μην έρθεις για ψήφο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
το φερεφωνο του σαμαρά το παίζει επαναστάτης! Μωρέ ω σάν @@@@ ομοιάζει λέτε να ξέρει και κολυμπι σε λίμνη? ..δέν πάτε ωρε ΜΑλ να πνιγητε όλοι μαζί στην λίμνη του Αμυνταίου? δέστε και το βαρέλι στον λαιμό σας για καλή κατάδυση..
17 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:42 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου