10:08 π.μ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



Έκτακτη Γενική συνέλευση και συνέντευξη τύπου



Η Σύνοδος των Παιδαγωγικών Τμημάτων που συνήλθε στα Ιωάννινα στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 συζήτησε εκτενώς ορισμένα ζητήματα τα οποία απασχολούν τα Παιδαγωγικά Τμήματα, όπως το νέο τρόπο εισαγωγής σε αυτά μέσω του 5ου
επιστημονικού πεδίου και το ζήτημα της μη απόσπασης εκπαιδευτικών Α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης στα Τμήματά μας.
Ο νέος τρόπος εισαγωγής στα Παιδαγωγικά Τμήματα τον οποίο θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) μοιάζει να θεωρεί ότι οι Παιδαγωγικές Επιστήμες δεν ανήκουν σε ευρύτερες ομάδες Επιστημών (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές, Θετικές και Τεχνολογικές). Ότι εντέλει αποτελούν έναν επιστημονικό κλάδο που απλά διευκολύνει τους υπόλοιπους. 
Η κατάσταση αυτή αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται πόροι και ανθρώπινο δυναμικό στα Παιδαγωγικά Τμήματα. Ο ορισμός του επιστημονικού πεδίου «Παιδαγωγικές Επιστήμες» στο οποίο εντάχθηκαν μόνο τα Παιδαγωγικά Τμήματα, ενώ έχει ως κύριο στόχο να αυξήσει τόσο το εύρος όσο και το κύρος των παρεχομένων σπουδών, στην πραγματικότητα στερεί τους/τις υποψήφιους/ες από οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Η επιλογή αυτή οδηγεί στην κατάργηση της αρχής της ισονομίας για τους/τις υποψήφιους/ες του πεδίου καθώς υποχρεώνονται να έχουν μονοκατευθυνόμενη επιλογή σπουδών.
Η Σύνοδος των Παιδαγωγικών Τμημάτων θεωρώντας ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή σχετικά με το μέλλον τους αποφάσισε την πραγματοποίηση ανοικτών γενικών συνελεύσεων για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και συνεντεύξεων τύπου με το πέρας αυτών.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω ενεργειών την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.00 μ.μ, θα γίνει στη Φλώρινα, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής (3ο χλμ. Φλώρινας – Νίκης, κτίριο διδασκαλίας), έκτακτη ανοικτή Γενική Συνέλευση της Σχολής με θέμα «Τα Παιδαγωγικά Τμήματα στα ΑΕΙ σε κίνδυνο» και στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη τύπου (ώρα 13:30, αίθουσα συνεδριάσεων Παιδαγωγικής Σχολής). 
Ο Κοσμήτορας
της Παιδαγωγικής Σχολής
Χαράλαμπος Λεμονίδης
Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου