4:47 μ.μ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, και ειδικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Η επί τρία χρόνια καθυστέρηση στις προκήρυξης μόνιμου προσωπικού, η καθυστέρηση στους διορισμούς των επικουρικών ιατρών καθώς άλλες αιτίες και προβλήματα οδήγησαν σε αδιέξοδο την λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Η θέση μας δεν είναι να καταλογίσουμε ευθύνες ούτε να πάρουμε το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς.
Λύση πρέπει να δοθεί άμεσα στο πρόβλημα και μάλιστα οριστική.
Επιτέλους πέρα από τα τεχνοκρατικά και προσωπικά προβλήματα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ζωή, η αγωνία και η ανησυχία των νεφροπαθών - ασθενών, η ταλαιπωρία αυτών να μετακινούνται σε περίοδο χειμώνα σε γειτονικούς νομούς, τα περιττά έξοδα μετακίνησης, το άγχος, ο φόβος, ο θυμός και η οργή που επιφορτίζονται και η αβεβαιότητα που αυτοί βλέπουν το μέλλον. Η όλη κατάσταση μόνο επιβάρυνση στην ψυχολογία και την υγεία των χρόνιων ασθενών μπορεί να φέρει.
Η επί χρόνια έλλειψη διαφόρων βασικών ειδικοτήτων, η λειτουργία ορισμένων κλινικών με μειωμένο ιατρικό προσωπικό, οδηγεί σε ταλαιπωρία του κόσμου.
Παρακαλούμε τους αρμόδιους και την πολιτική ηγεσία του τόπου μας να δείξει ευαισθησία, να σκύψει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο ήδη σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει, ώστε να βρεθεί άμεσα και ταχύτατα οριστική λύση παρακάμπτοντας τα γραφειοκρατικά γρανάζια, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των χρόνιων πασχόντων και να μπορούν να νιώσουν ασφαλής.
Επιθυμούμε άμεσα, εάν είναι δυνατόν και αύριο, να δοθεί τέλος στο πρόβλημα και να μην φτάσουμε σε δύσκολες καταστάσεις να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου
Αντωνιάδης Βασίλης
Ο Γραμματέας του συλλόγου
Τσιγλόπουλος Αθανάσιος

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου