5:52 μ.μ.

ΕΤΟΙΜΟΙ; ΠΑΜΕ ΦΩΤΙΕΣ!!! ΠΑΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑ!!!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



«Ζεσταίνεται»  σιγά – σιγά το κλίμα με τις ετοιμασίες για τη βραδιά των Φωτιών στη Φλώρινα στις 23 Δεκεμβρίου τα μεσάνυκτα. Αρχίζουν και ξεπροβάλλουν σπίθες αγάπης για τον τόπο από τις γειτονιές, από τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους καλλιτέχνες που θα επιμεληθούν το άναμμα της δικής τους Φωτιάς.                                                                                                                                                                              26 Φωτιές θα λάμψουν σε διάφορα σημεία της Φλώρινας αλλά και σε πολλά χωριά της περιφέρειας της Φλώρινας.



 


Στη Πλατεία Ηρώων, τα παιδιά του συλλόγου φιλοδοξούν να ανάψουν τη μεγαλύτερη Φωτιά  η εικαστική φωτιά του Winter Festival - Balkan Jazz 2013 θα ανάψει τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο της «Οδού Ονείρων» μετά τις 11 το βράδυ.                                                                                                               «Η πρώτη κατοικία», ξύλινη κατασκευή του καλλιτέχνη Φίλιππου Καλαμάρα θα παραδοθεί στις φλόγες για παραδοσιακούς και συμβολικούς λόγους…
Μανιταρόσουπα από τα χέρια του Γιώργου Στρεμπένη με τη συνοδεία εξαιρετικού κόκκινου κρασιού από το "Κέντρο Οίνου" του Ηλία Κυρατσού και αμυντιώτικου ξινόμαυρου του Γιάννη Χατζή συμπληρώνουν την εκδήλωση.
φωτο από τη Φωτιά στο Βαρόσι  2011
Στο Βαρόσι η φωτιά είναι πάντα παρείστικη και ανάβει με τη φλόγα της νοσταλγίας και της αγάπης για τη Φλώρινα. Λίγο πιο κάτω, ο ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ θα ζωντανέψει το ποτάμι μέα από τις φλόγες και τους ήχους και τις γεύσεις  της τοπικής παράδοσης .  

 

Φωτιές θα ανάψουν και οι απόδημοι Φλωρινιώτες στην Ευρώπη και στη μακρινή Αυστραλία. Ο νεοσύστατος πολιτιστικός Σύλλογος Φλωρινιωτών της Στουτγάρδης «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ», θα αναβιώσει τη τοπική παράδοση με φασολάδα και μπόλικο τσίπουρο. Οι Φλωρινιώτες της Μελβούρνης, κάθε χρόνο, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα της αγάπης για τον τόπο και έτσι και φέτος θα γλεντήσουν  Φλωρινιώτικα γύρω από τις Φωτιές.

Μεγάλος αριθμός από τοπικές επιχειρήσεις και το ΚΤΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη περιοχή όπως η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΤΕΡΝΑ ΑΕ, και η  Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας έχουν φροντίσει εγκαίρως να προβληθεί ο τόπος με πλούσιο έντυπο υλικό στα ελληνικά και στα αγγλικά ,  καθώς και χάρτινες χριστουγεννιάτικες κορώνες.
 
 
 
 
 
 
Οι Φωτιές εκτός από πολιτιστικό γεγονός αποτελούν και ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός με τη προσέλκυση επισκεπτών που θα φιλοξενηθούν στη περιοχή τη περίοδο των εορτών.    

 

 

 

6 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ,ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.ΑΣ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΓΚΑΓΚΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΜΕ 1ΟΟ Ε ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΩ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΩΝΗ ΠΑΡΕΑ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ είπε...

EΓΏ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΓΥΡΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΡΑΣΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΕΜΠΑΠΙΑ ΠΙΤΟΥΛΙΤΣΕΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΑΛΕ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΝΔΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣ ΕΛΒΕΤΙΕΣ ..ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΛΥΚΑ ...

Ανώνυμος είπε...

egw pantws den tha vgw giati den goystarw na blepw ta moytra toy boskoy kai tis mikris barwnis poy les kai esy.basika den goystarw na dw ta moytra kanenws apo daytoys.oso pio grigora xepmerdeytoyn toso kalytera gia oloys mas.glitsa exoyn panw toys makria.eytyxws plisiazoyn oi ekloges.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΛΙΑΠΗΣ. ΖΗΛΙΑ'

Ανώνυμος είπε...

KI ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΟΡΙΣ ΝΤΟΡΙΣ.
ΘΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩ

Nτόρη Κουτουράτσα είπε...

11.15 Είσαι ηττοπαθής, υπερεκτιμάς τον Βοσκό ή απλά τον εκτιμάς ;

Δημοσίευση σχολίου