Την επανεξέταση της απόφασης για την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων στη γραμμή «Φλώρινα – Αθήνα», καθώς και το σχεδιασμό εκτέλεσης όλων των δρομολογίων της ίδιας γραμμής ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Φλώρινας Α.Ε.».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,
Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την απόφασή σας να καταργήσετε την εκτέλεση των τεσσάρων (4) νυχτερινών δρομολογίων που εκτελείτε στη γραμμή «ΦΛΩΡΙΝΑ –ΑΘΗΝΑ». Την ίδια έκπληξη ένιωσαν και όλοι οι κάτοικοι της Π.Ε. Φλώρινας.
Ως λόγο της κατάργησης των δρομολογίων αναφέρεται την πολύ μικρή επιβατική κίνηση που παρουσίαζαν τα τέσσερα νυχτερινά δρομολόγια.
Θα έχετε καταλάβει και διαπιστώσει από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις των κατοίκων –επιβατικού κοινού, ότι η κατάργηση δημιουργεί σωρεία προβλημάτων σε πολλές ομάδες-κατηγορίες μετακινούμενων πολιτών. Συγκεκριμένα πολλοί εκπαιδευτικοί και φοιτητές που μετακινούνται κάθε εβδομάδα θα αναγκαστούν να υποβληθούν σε επιπλέον δαπάνες για τη διαμονή τους ή για την εξεύρεση άλλου τρόπου μετακίνησης.
Η παραμονή των φοιτητών ή η προσέλκυση νέων φοιτητών ή μεταπτυχιακών φοιτητών είναι μία από τις προτεραιότητες της Π.Ε. Φλώρινας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αξιοποιήσει την ύπαρξη των Πανεπιστημιακών Σχολών στην πόλη της Φλώρινας, που συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη του Νομού.
Πολλοί εργαζόμενοι στον Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα και στα Σώματα Ασφαλείας χρησιμοποιούν τα νυχτερινά δρομολόγια για τη μετακίνησή τους στον τόπο κατοικίας τους.
Η Εταιρίας σας, την οποία εκπροσωπείται, έχει το αποκλειστικό προνόμιο της μεταφοράς των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας και των όσων διαμένουν σε αυτή λόγω της εργασίας τους ή των σπουδών τους, τόσο εντός νομού όσο και εκτός. Το προνόμιο αυτό σας έχει παραχωρηθεί από την Ελληνική Πολιτεία για να επιτελέσετε συγχρόνως αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο. Θα πρέπει η λειτουργία σας, πέρα από το ότι λειτουργείτε ως Ανώνυμη Εταιρία, να αποκτήσει και κοινωνικό χαρακτήρα στα πλαίσια εκτέλεσης του συγκοινωνιακού της έργου.
Ο τομέας των μεταφορών, προσώπων και αγαθών είναι θεμελιώδης στην αναπτυξιακή προοπτική ενός τόπου. Η μείωση των μεταφορών αποτελεί πλήγμα στην οικονομία του τόπου.
Επειδή πιστεύουμε ότι η συμβολή σας στην ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας είναι μεγάλη, αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα απρόσκοπτης συνεργασίας μας αλλά και του κοινωνικού χαρακτήρα που έχετε επιδείξει με την εκτέλεση δρομολογίων για την εξυπηρέτηση οικονομικά αδύναμων ομάδων.
Θα σας παρακαλούσαμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων στη γραμμή «ΦΛΩΡΙΝΑ –ΑΘΗΝΑ» και να προβείτε σε νέο σχεδιασμό εκτέλεσης όλων των δρομολογίων της γραμμής «ΦΛΩΡΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ», λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες των κατοίκων όσο και τον κοινωνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να επιδείξετε λόγω της αποκλειστικότητας που σας έχει παραχωρηθεί για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας.
Περιμένουμε την θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημα του επιβατικού κοινού των κατοίκων του Νομού μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου