8:47 π.μ.

Να μη "τσιμπάμε" στα δολώματα των Σκοπιανών!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κυκλοφορεί από e-mail σε e-mail μια πρόσκληση για συμμετοχή σε δημοσκόπηση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μας καλούν να ψηφίσουμε αν πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική (!!!) και μάλιστα επειγόντως γιατί… “ψηφίζουν σωρηδόν οι Σκοπιανοί”.

Το μήνυμα αυτό το έχω λάβει περισσότερες από δέκα φορές. Δεν αντιλαμβάνομαι ωστόσο γιατί θα πρέπει να τρέχουμε πίσω από μία (αγγλόφωνη και αγνώστου προελεύσεως και συμφερόντων) Σκοπιανή ιστοσελίδα και να παίζουμε το παιχνίδι της. Περιήλθα την ιστοσελίδα και είδα περί τίνος πρόκειται. Μας ρωτούν, μεταξύ των άλλων, αν πιστεύουμε ότι ο Αλέξανδρος (ως Σλάβος‼) μιλούσε ελληνικά γιατί του άρεσε να μιλάει ξένες γλώσσες!!!

Δηλαδή αν μια ιστοσελίδα ρωτούσε όλο τον κόσμο να απαντήσει αν το Κεμπέκ είναι γαλλικό, θα έπρεπε όλοι οι Καναδοί να τρέχουν πανικόβλητοι να ψηφίσουν ΟΧΙ, μη τυχόν και χάσουν το Κεμπέκ; Μπορεί να πει κάποιος ότι η περίπτωση δεν είναι απόλυτα ανάλογη, όμως τα θέματα αυτά δεν λύνονται έτσι. Αντίθετα τα συλλαλητήρια του 1992 είχαν αποτέλεσμα, αρκεί να διαβάσει κανείς τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα εκείνης της εποχής. Όμως ακόμα επικρίνονται, λοιδορούνται και απαξιώνονται από ΜΜΕ, κάποιους πολιτικούς και άλλους ταγμένους (διάβαζε πληρωμένους) να εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα (π.χ. υπέρμαχοι Σχεδίου Ανάν, κλπ), διότι ενόχλησαν και φοβούνται την επανάληψή τους.

Επισημαίνω ότι, στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει αναδημοσίευση άρθρου-ανταπόκρισης του Guardian από την Αθήνα με τίτλο “Greeks argue over statue of Alexander”, (http://www.guardian.co.uk/world/2009/feb/16/statue-alexander-great-greece) το οποίο μας εκθέτει διεθνώς (όχι ψευδώς φυσικά) για το ότι αρνούμαστε εδώ και 35 χρόνια να τοποθετήσουμε τον ανδριάντα του Αλεξάνδρου (σ.σ. που είναι στην αποθήκη του Δήμου) στην Αθήνα. Άρα, ας αποφασίσουμε εμείς αν θέλουμε τον Αλέξανδρο Έλληνα (και τη Μακεδονία ελληνική) και ας μείνουμε μακριά από τα παιχνίδια των Σκοπιανών.
Δρ. Ιωάννης Παρίσης

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός των Σκοπίων ενδιαφέρεται για το πως θα ζήσει ήρεμα και χωρίς προβλήματα. Η ηγεσία των Σκοπίων ενδιαφέρεται για το πως θα κλέψει τον λαό των Σκοπίων. Τα άλλα περί "Μακεδονίας" και Μ. Αλεξένδρου, είναι ο φερετζές του ομοφυλόφιλου (αν πω του πούσ**) θα με πείτε "ομοφοβικό".

Ανώνυμος είπε...

H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Δημοσίευση σχολίου