Η νέα μας στήλη ΣΥ ΕΙΠΑΣ , αναδεικνύει ενδιαφέρουσες απόψεις των αναγνωστών της κρουά.
Ευχαριστούμε τον φίλο κρουά ΠρομΥθέα Αδέσμευτο

ΠρομΥθεύς Αδέσμευτος είπε...


Πολλοί με ρωτάν: "Γιατί πήγε η Όλγα με τον Βοσκόπουλο;" Η θεωρία μου είναι η εξής:

Η Όλγα ξέρει πολύ καλά το τι είναι ο Βοσκόπουλος και το τι λέγεται γι'αυτόν. Ξέρει επίσης το τι έρχεται γι' αυτόν. Κι' όμως, επιλέγει να δέσει την πολιτική της τύχη μαζί του. Γιατί;

Η Όλγα θέλει να παίξει ρόλο στην μετα-ΠΑΣΟΚ εποχή. Τον χώρο που κάλυπτε μέχρι πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ, θα τον διεκδικήσουν διάφοροι (ΣΥΡΙΖΑ, Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου, Σημίτης κλπ). Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αυτό.

Αν η Όλγα δεν συμμετάσχει στις εκλογές αυτές, αφήνει τον Μ. Τσώκα μοναδικό "παίκτη" (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ) στο παιγνίδι για το "μετα-ΠΑΣΟΚ" στην Φλώρινα. Η Όλγα δεν θέλει ο Μιχάλης να κληρονομήσει τον φλωρινιώτικο χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ που θ' αφήσει ελεύθερο ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει κι' αυτή μέρος από την "κληρονομιά". Άλλος επίδοξος κληρονόμος δεν φαίνεται στον ορίζοντα (εκτός κι' αν δούμε κανέναν Τσώτσκο να συμπαρατάσσεται με τον Αργυριάδη π.χ.)

Μόνη της η Όλγα δεν μπορεί να κατέβει, διότι δεν μπορεί να κάνει συνδυασμό. Διάλεξε, λοιπόν, να κατέβει με τον Βοσκόπουλο.

Γιατί ειδικά με τον Βοσκόπουλο;

Η Όλγα σκέπτεται ως εξής:

1) Ο Βοσκόπουλος μάλλον θα χάσει τις εκλογές. Αν τις χάσει, ο Βοσκόπουλος δεν είναι ο τύπος του να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αρχηγός αντιπολίτευσης. Να μιλήσει και να πείσει; Με τι φόντα; Θα φανεί πόσο "είναι ο βασιλιά γυμνός"! Οπότε, ο Βοσκόπουλος θα εξαφανιστεί, θα φυλλοροήσει και θα αφήσει την Όλγα ουσιαστικό αρχηγό της αντιπολίτευσης. Διότι και οι σημερινοί αντιδήμαρχοι του Βοσκόπουλου τι να πουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ποιόν να πείσουν; Με τι φόντα; Άρα, η Όλγα θα φαίνεται και θα μπορέσει να διεκδικήσει μέρος της κληρονομιάς του φλωρινιώτικου ΠΑΣΟΚ στην μετα-ΠΑΣΟΚ εποχή, από την θέση του αρχηγού της αντιπολιτευσης.

2) Όμως, τα πράγματα μπορεί να έλθουν πολύ πιο ευνοϊκά για την Όλγα. Ο Βοσκόπουλος μπορεί να αναγκασθεί να αποχωρήσει πριν τις εκλογές, οπότε το κοπάδι του βοσκού θα ψάχνει βοσκό. Εκεί θα εμφανιστεί η Όλγα ως αντ' αυτού, όπως ο Βενιζέλος είναι αντί του Σαμαρά. Αν λοιπόν η Όλγα, ως αρχηγός πλέον του συνδυασμού χάσει τις εκλογές, θα θεωρηθεί ότι δεν φταίει αυτή. Οπότε και πάλι θα διεκδικήσει την κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, από καλύτερη θέση, ως υποψήφια Δήμαρχος που έχασε χωρίς να φταίει.

3) Αν ο Βοσκόπουλος κερδίσει τις εκλογές, τότε η Όλγα θα είναι αντιδήμαρχος, οπότε και πάλι θα διεκδικήσει μέρος της κληρονομιάς του ΠΑΣΟΚ ως αντιδήμαρχος.

Έτσι σκέφτεται η Όλγα. Τώρα γι' αυτά που λέγονται για τον Βοσκόπουλο ...... δεν την νοιάζει. Η δουλειά της να γίνεται .....!!!!! Άρα, σε τι διαφέρει η Όλγα από αυτούς, από τους οποίους θέλει να μας σώσει στην μετά-ΠΑΣΟΚ εποχή και οι οποίοι δεν είναι παρά οι ανά τα κόμματα Βοσκόπουλοι;

8 comments :

Ανώνυμος είπε...

Για ευνόητους λόγους, στο ιδεολογικό λεξικό της κας Μούσιου έχει λογοκριθεί κάθε έννοια περί Αξιοπρέπειας, Αυτοσεβασμού, Ήθους ή Υστεροφημίας. Ωστόσο, στο δικό της λεξικό μπορεί να συναντήσει κανείς μια πληθώρα άλλων λημμάτων, τα οποία, αν και διαφορετικής απόχρωσης, συνιστούν εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία για παρόμοιου βεληνεκούς προσωπικότητες που επιδιώκουν αντίστοιχη πολιτική καριέρα.

Παρακάτω παρατίθενται με αλφαβητική σειρά ορισμένα από αυτά.

Α: ‘Αβδηριτισμός’, ‘Αμετροέπεια’, ‘Αναίδεια’, ‘Ανηθικότητα’, ‘Αριβισμός’
Β: ‘Βόλεμα’
Δ: ‘Διαπλοκή’, ‘Δίψα για εξουσία’, ‘Δουλοφροσύνη’ και ‘Δωροδοκία’
Ε: ‘Εκμαυλισμός συνειδήσεων’, ‘Εξουσιολαγνία’
Θ: ‘Θεσιθηρία’, ‘Θράσος’
Κ: ‘Καιροσκοπισμός’, ‘Κουτοπονηριά’
Μ: ‘Ματαιοδοξία’
Ο: ‘Ολιγόνοια’, ‘Οπορτουνισμός’
Π: ‘Παντελής έλλειψη δεοντολογίας’, ‘Παχυδερμισμός’, ‘Πελατειακές σχέσεις’
Σ: Σπουδαρχία’, ‘Συβαριτισμός’, ‘Συμφεροντολογία’
Φ: ‘Φαυλότητα’, ‘Φιλαργυρία’, ‘Φιλαυτία’, ‘Φιλοτομαρισμός’
Χ: ‘Χαμέρπεια’, ‘Χρηματισμός’

Στο επίπεδο των ιδεών, βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι τα πάντα είναι σχετικά. Στην αποτίμηση μιας ανθρώπινης επιλογής ή ενός ολόκληρου αξιακού συστήματος υπεισέρχεται ως ένα βαθμό η έννοια του υποκειμενισμού. Όπως περίφημα διακήρυττε ο Πρωταγόρας στο ‘Ἀλήθεια ἤ καταβάλλοντες λόγοι’, ο κάθε άνθρωπος είναι ο ίδιος μέτρο του εαυτού του: αυτών που είναι, καθώς και αυτών που δεν είναι («Πάντων χρημάτων μέτρον ἐστίν ἂνθρωπος, τῶν μέν ὄντων ως ἔστίν, τῶν δέ οὐκ ὄντων ως οὐκ ἔστίν»,).

Στην περίπτωση της κας Μούσιου και των επιλογών της, ωστόσο, τα πράγματα είναι τόσο εξόφθαλμα, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε συζήτηση περί σχετικισμού. Που ισοπεδώνουν κάθε πρωταγορικό αξίωμα. Ούτε Α, όπως ‘Αιδώς’, ούτε Δ, όπως ‘Δίκη’.

Μόνο Ξ, όπως ‘Ξεφτίλα’.

ΠρομΥθεύς Αδέσμευτος είπε...

Φίλτατε ανώνυμε 17-4-14 - 5:47 μ.μ.: Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτά που λες και να υποκλιθώ. Εύγε! Αυτό είναι επίπεδο!

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ θερμά, Προμηθεῦ.

Επιχείρησα να δημοσιεύσω την άποψή μου και στο έτερο τοπικό blog, εις μάτην όμως. Παραθέτω την απάντηση του διαχειριστή:

"Παρακολουθώντας τη σειρά των γεγονότων από μία όσο γίνεται περισσότερο ανεξάρτητη σκοπιά θα δημοσιοποιώ τις εκτιμήσεις μου με σκοπό την απομόνωση φανατικών απόψεων των ακραίων στοιχείων των συνδυασμών που κατακλύζουν σήμερα τα μπλογκς".

Προφανώς συγκαταλέγομαι στα ακραία στοιχεία.

ΠρομΥθεύς Αδέσμευτος είπε...

Αναμφισβήτητα, αγαπητέ, Ανώνυμε και σε συγκαταλέγει στα ακραία στοιχεία με τις φανατικές απόψεις. Και δικαίως το κάνει!!! Διότι, αγαπητέ Ανώνυμε, και είσαι σκεπτόμενος και έχεις το θάρρος της γνώμης. Και, αγαπητέ Ανώνυμε, ύπάρχει σκεπτόμενος που δεν είναι επικίνδυνος για την εξουσία; Όχι! Άρα, είσαι ακραίος. Και επίσης, αγαπητέ Ανώνυμε, υπάρχει σκεπτόμενος που ανέχεται να δεχθεί χωρίς διάλογο τις απόψεις του μη-σκεπτόμενου; Όχι! Άρα, είσαι και φανατικός. Και θα μου επιτρέψεις, αγαπητέ Ανώνυμε, να παρατηρήσω ότι στα παραπάνω μειονεκτήματά σου, δηλ. ότι είσαι σκεπτόμενος και έχεις το θάρρος της γνώμης, πρέπει να προστεθεί και άλλο ένα. Το ότι είσαι καλοπροαίρετος, διότι μάλλον δεν περίμενες να χαρακτηριστείς φανατικός και ακραίος. Κατά συνέπειαν, είσαι λίαν επικίνδυνος, δίνεις παράδειγμα που υπονομεύει το πρότυπο "χρηστού πολίτη" που θέλει να δημιουργήσει η μετριοκρατούμενη κλεπτοκρατία μας. Πρέπει να αποφεύγω την ανταλλαγή απόψεων μαζί σου, διότι μπορεί να μας θεωρήσουν "εγκληματική οργάνωση", ίσως και "χρυσαυγίτες", και το χειρότερο είναι ότι οι πραγματικοί χρυσαυγίτες μπορεί να τους πιστέψουν !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλύτερα ακραίος
παρά ένα τίποτα
παρά ένα προβεβλημένο μηδενικό
και το χειρότερο
παρά ένας ευγενικός μαλ....κας

Ανώνυμος είπε...

Σέβομαι απολύτως τις απόψεις σας, αγαπητοί Προμηθεῦ και Ανώνυμε 18/04/2014 11:04. Εντούτοις, θα προτιμούσα να περιοριστώ στο προχθεσινό μου σχόλιο και να μην εμπλακώ σε περαιτέρω συζητήσεις.

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2014 - 5:47 μ.μ.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Τελικά μπορεί να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος στα blogs, όταν υπάρχει επίπεδο μεταξύ αναγνωστών . Φίλοι μου, σας ευχαριστώ θερμά για την επίσκεψή σας και θα χαρώ να φιλοξενήσω και πάλι τα σχόλιά σας!

Ανώνυμος είπε...

Άψογοι αμφότεροι. Η αλήθεια κάτω απο τις "Κλαίουσες"....

Δημοσίευση σχολίου