Ιωάννης Σ. Αδαμίδης

  Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

   Συνδυασμός “Ελπίδα”  -  Ζεμπιλιάδου Γεωργία

                                                        

 
 
Χωρίς Υπολογισμούς…

 

Παίρνω θέση και πάλι, χωρίς υπολογισμούς.. Τι  άλλωστε να προσδοκώ να γίνω περισσότερο; Δήμαρχος ή Πολιτευτής; Σε τι να προσβλέπω άραγε; Δε με ενδιέφερε τίποτε παραπάνω...


Όπως   πάντα,    με    λίγους    φίλους,    με   ανθρώπους   που   είχαν   και  συνεχίζουν  να  διαθέτουν ικανότητες, αξίες, όνειρα, ευθύτητα, ανιδιοτέλεια…


Με  αγάπη   και   συνέπεια   γι'  αυτόν   τον  τόπο  και  τους  ανθρώπους  του,  που  δεν την εξέφρασα

μέχρι σήμερα με φιλικά χαϊδέματα στην πλάτη ή υποσχέσεις..
Με τις ίδιες αγωνίες… Με όση περισσότερη αξιοπρέπεια..
Με διαφωνίες δημιουργικές,  χωρίς  μηδενισμούς..
Και με μεγάλη προσπάθεια,  γιατί έτσι έμαθα.. τίποτα εύκολο.


Ναι,   θα  μπορούσα  να  δώσω κι εγώ μια μάχη, όπως αρκετοί από τον καναπέ, με το τηλεκοντρόλ  στα χέρια.. Με πολλά λόγια, για τους “άλλους” που φταίνε..
Όχι όμως.. Εμείς  οι  μεγαλύτεροι,  πρώτοι πρέπει να βάλουμε και πάλι πλάτη, να αναλάβουμε ευθύνες, να   διορθώσουμε   τυχόν   λάθη   του  παρελθόντος   και   να   δημιουργήσουμε  επιτέλους  καλύτερες  προϋποθέσεις για τους νέους, πριν πάμε σπίτι μας..

Δικαιούται καλύτερες μέρες ο τόπος μας. Δικαιούνται όνειρα τα παιδιά μας..


Διαρκής αγώνας η ζωή. Μέχρι να πάρουν οι άλλοι τη σκυτάλη από τα χέρια μας, ας αναδείξουμε  ότι  η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι τρέλα ή χρέος ή ευθύνη.. ή αυτή η ωραία αίσθηση της κοινωνικής αποδοχής.. δεν είναι ένας ρόλος που καλούμαστε να παίξουμε κάποια στιγμή.. Είναι στάση ζωής.


Είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα με αρχές και καθαρές θέσεις. Όχι πατώντας σε πολλές βάρκες.. Σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, δημοτικές, νομαρχιακές, περιφερειακές, βουλευτικές, έπαιρνα  και εύχομαι και στο μέλλον, να μπορώ να παίρνω δημόσια θέση για τις επιλογές μου. Δε βγήκα ποτέ μετά τα αποτελέσματα να πανηγυρίσω με τους νικητές. Αξία  για εμένα είχε πάντα ο αγώνας που δίνεται στο γήπεδο με κανόνες  και όχι στο παρασκήνιο,  με  ανίερες πρακτικές.

 
Κάποιους  σήμερα τους ξινίζουν οι πολιτικές…  Στο παρελθόν τα πρόσωπα… Παλαιότερα το σύνολο  των μελών  της ομάδας..     “Προφάσεις εν αμαρτίες”!!

 
Είμαι, δόξα τω θεώ, ακόμα ελεύθερος, όπως και αρκετοί ακόμη και  εκθέτουμε τους εαυτούς  μας στην επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία του κόσμου, διεκδικώντας την ψήφο του.

 
Αν πιστεύετε ότι μπορεί να φανεί κάποιος χρήσιμος που δουλεύει για το κοινό καλό και απλά βάζει το πετραδάκι του σε αυτά που γίνονται γύρω μας, χωρίς τυμπανοκρουσίες,  θα χαιρόμουν αν αποτελούσα την επιλογή σας…


Αν πάλι όχι, αυτός ο κόσμος γυρίζει και θα συνεχίσει να  γυρίζει και χωρίς εμάς…

 

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου