Ο Μπάμπης Μποντζίδης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Κυκλοφορεί ανάμεσά μας σαν φίλος, σαν επαγγελματίας και σαν πολιτικό πρόσωπο. Είναι πολιτικός μηχανικός – οικονομολόγος. Διετέλεσε  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος 1979-1986  επί δημαρχίας Νικ. Χάσου και τ. βουλευτής Ν. Φλώρινας 1990- 1993
Το κενό από τα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας , αν το μετρήσουμε δεν είναι μικρό. Ο Μπάμπης Μποντζίδης, τολμά μία δύσκολη ομολογουμένως στιγμή για τη πολιτική, να πέσει στο κυνήγι του σταυρού, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Δακή ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΠΟΛΙΤΩΝ .

Η πρόκληση δεν είναι το κυνήγι του σταυρού σε κάθε  εκλογική αναμέτρηση. Η πρόκληση είναι να αυτοδεσμευτείς πριν για όσα θέλεις και μπορείς να προσφέρεις. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς υποσχέσεις. Μόνο με μία χειραψία.
Χαράλαμπος Μποντζίδης
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Μπάμπης Μποντζίδης είναι τρελλός ή παλληκάρι, για να επανέλθει στη πολιτική ζωή;

Δεν είμαι ούτε τρελλός ούτε παλληκάρι. Είμαι ένας Φλωρινιώτης, που αντί να κάθεται και να μιζεριάσει μετρώντας τα προβλήματα του τόπου του, αναλαμβάνει δράση να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία όπου του τη ζητήσουν,  για το κοινό καλό.

 Γιατί προτιμάτε τη τοπική αυτοδιοίκηση από το βουλευτιλίκι;

Τα έχω γευθεί και τα δύο. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει άμεση σχέση με τον τόπο και την καθημερινότητα. Έχει ζωντάνια, έχει δράση.

Πως θα καλύψετε το κενό της επιστροφής σας στα πολιτικά δρώμενα;

 Πολιτικό όν υπήρξα ανέκαθεν, πριν ακόμα ασχοληθώ με τον δήμο και το βουλευτιλίκι. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τη συναναστροφή μου με τον κόσμο διατήρησα επαφή με τα προβλήματα της μικρής μας κοινωνίας. Σήμερα προσφέρομαι να αναλάβω  ρόλο μέσα από έναν θεσμό για τη προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων.

Οι άνθρωποι ξεχνούν γρήγορα το καλό. Εσάς σας θυμούνται οι παλιοί σας ψηφοφόροι;

Σήμερα δεν προσπαθώ να κεφαλαιοποιήσω ή να κάνω απολογισμό της θητείας μου στη πολιτική. Η ψήφος δεν έχει ανταποδοτικότητα. Η ψήφος είναι ευθύνη και από τη μεριά του ψηφοφόρου και από τη μεριά του υποψηφίου. Γι αυτό και τολμώ να μπω στο κυνήγι του σταυρού. Θα ήθελα να με ψηφίσουν γι αυτά που μπορώ να κάνω, όχι γι αυτά που έκανα.

Γιατί εγκαταλείψατε την προσπάθεια να κατέβετε υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας.

Στον δήμο Φλώρινας υπάρχει συνωστισμός. Μέσα από αυτή τη κατάσταση οι δημότες θα διχαστούν όταν θα ψηφίσουν. Δεν χωράω σε μία τέτοια λογική, να δημιουργήσω διλλήματα σε οικογένειες και φίλους.

Επιλέξατε τον κ. Δακή ή σας επέλεξε;                                                                                                      Ο κ. Δακής όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του τους αντιμετωπίζει ως συνεργάτες. Η αμοιβαία εκτίμηση είναι προυπόθεση.

Ποιο είναι το μήνυμά σας;
Η πρόκληση δεν είναι το κυνήγι του σταυρού σε κάθε  εκλογική αναμέτρηση. Η πρόκληση είναι να αυτοδεσμευτείς πριν για όσα θέλεις και μπορείς να προσφέρεις. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς υποσχέσεις. Μόνο με μία χειραψία.
Ντόρη Κουτουράτσα



Υ.Γ. Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με την άδεια των υποψηφίων και της εκδότριας Ντόρη Κουτουράτσα
Τα σχόλιά σας δεν είναι δεκτά για να μάθετε να ακούτε και να διαβάζετε!



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου