Ο Κώστας Ρόζας, δεν αρέσκεται στα πολλά λόγια. Προτιμάει να εκφράζεται μέσα από έργα. Την τριετία που διήνυσε ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, την αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο με τη κινητοποίηση όλης της Φλώρινας σε εθελοντικές δράσεις για τη στήριξη συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη.
Τη περίοδο 2010-2013, εμπνεύσθηκε και υλοποίησε για 3 συνεχή έτη με τους συνεργάτες του, τη δράση «Χριστούγεννα για όλους: ΔωρίΖΩ, XαρίΖΩ, ΓιορτάΖΩ» με πρωτοφανή επιτυχία! Η συγκέντρωση κοινωνικών αγαθών για τη στήριξη μέρους της κοινωνίας που είχε ανάγκες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεν έλαβε ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας του αντιμισθία και τη διέθετε σε πολιτιστικούς συλλόγους και άπορες οικογένειες.
Αυθεντικός, ευαίσθητος και μαχητής, μέσα από κάθε μορφή προσωπικής, κοινωνικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας εκφράζει μία ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.
Τολμά να λέει αλήθειες και δεν φοβάται τις ρήξεις για το καλό του τόπου. Λακωνικός πάντα, δίνει ζωή ακόμα και στις λέξεις (ΔωρίΖΩ ,XαρίΖΩ, ΓιορτάΖΩ) με πράξεις και έργα αλληλεγγύης.
Διεκδικεί έναν ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο με τον συνδυασμό του Στάθη Κωνσταντινίδη ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



"Δεν εκλέχτηκα ούτε θα ήθελα να εκλεγώ για να ασκήσω πολιτική, αλλά για να προσφέρω κοινωνικό έργο"
Κώστας Ρόζας
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Tι σημαίνει για εσάς η λέξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ;

-Πράξη αντίστασης και δημιουργίας.

Πως εφαρμόζεται η αλληλεγγύη;

-Σίγουρα όχι με λόγια ούτε και με συμπόνια. Απαιτεί συλλογική δράση και κοινωνική ευαισθησία.

Από πού πηγάζει η κοινωνική σας ευαισθησία;

-Είναι στάση ζωής. Αυτό μου μάθανε να κάνω, αυτό θα μάθω να κάνει το παιδί μου.

Αν δεν ήσασταν οικονομικά ανεξάρτητος θα κάνατε το ίδιο;

 -Το θέμα δεν είμαι τι κάνω εγώ. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε όλοι μας για να προσφέρουμε κοινωνικό έργο στους δημότες της Φλώρινας. Υπάρχει δυνατότητα και το έχουμε δει πως όταν συνεισφέρουν όλοι από λίγο, φέρνουν μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτό δεν κοστίζει, δεν παίρνει χρόνο.

Πως καταφέρατε να οργανώσετε τους συνεργάτες σας και την κοινωνία της Φλώρινας να εργαστούν και να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια και να έχετε και αποτέλεσμα;

-Στη Φλώρινα, υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι στα κοινωνικά προβλήματα που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια με κάθε τρόπο. Το θέμα δεν είναι η διάθεσή και η διαθεσιμότητά τους, αλλά η αξιοποίησή τους. Προϋπόθεση είναι ο φορέας που τους συντονίζει να τους προσελκύει με την αξιοπιστία του και να τους προσφέρει επιλογές για να τους αξιοποιήσει.

Υπάρχει πολιτική με κοινωνική ευαισθησία;

-Ο όρος πολιτική με κοινωνική ευαισθησία δεν μου αρέσει και μου ακούγεται σαν παραχώρηση της εκτελεστικής εξουσίας προς το κοινωνικό σύνολο. Η πολιτική είναι λειτούργημα και έργο κοινωνικής προσφοράς. Η κοινωνική ευαισθησία είναι προϋπόθεση για να ασκηθεί η πολιτική. Αυτό πιστεύω, αυτό κάνω. Δεν εκλέχτηκα ούτε θα ήθελα να εκλεγώ για να ασκήσω πολιτική, αλλά για να προσφέρω κοινωνικό έργο.

Ποιο είναι το μήνυμά σας για αυτές τις εκλογές;

-Η ενότητα και η συνεργασία είναι δομικό στοιχείο για τη λειτουργία του δήμου και τη σχέση με τους δημότες. Όταν ένας δήμος μπορεί να λειτουργήσει, θα υπάρξουν και έργα και ένα σωρό δράσεις για τη κοινωνία. Μέσα από το συνδυασμό του Στάθη Κωνσταντινίδη, πιστεύω πως όλοι έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε σε έναν δρόμο αντίστασης και δράσης στα προβλήματα και στις λύσεις τους. Δεν φοβάμαι να αναλάβω κανέναν ρόλο και να διεκδικήσω μαζί και για όλους τους συμπολίτες μου. Η ψήφος τους για μένα, αποτελεί ευθύνη την οποία θα αναλάβω και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους.

 

 

 

 

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου