Είχα πολύ καιρό να δω τη Βούλα Πατουλίδου.                                                                                   Στη προχθεσινή  εκδήλωση - 30-5-2014 - του συνδυασμού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, με συνεπήρε με την ορμή και τη πίστη της στο νέο της ρόλο, ως αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Άνθρωπος του στόχου η Βούλα Πατουλίδου,  δεν έμεινε να χαιδεύει οράματα - όπως γίνεται συνήθως -  αλλά ξεδίπλωσε με σαφήνεια και αμεσότητα τις προθέσεις της να δουλέψει σκληρά και με επιμονή, και να συνεργαστεί με την δυναμική ομάδα του Απόστολου Τζιτζικώστα σε όλους τους τομείς.

Πόσο αναγκαίοι - σκέφτηκα - είναι σήμερα οι νέοι άνθρωποι στη πολιτική ζωή! Πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν στα κοινά άνθρωποι σαν τη Βούλα Πατουλίδου που έχουν γευτεί μεν τη δόξα μέσα από προσωπικές τους επιτυχίες που αντανακλούν στη δόξα της πατρίδα μας , και συγχρόνως  είναι απαλλαγμένοι από σύνδρομα ματαιοδοξίας και εξουσίας! Άνθρωποι οι οποίοι δεν ψάχνουν μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινά να επιβεβαιωθούν ή να αναρριχηθούν σε θέσεις εξουσίας.

Η Βούλα Πατουλίδου, είναι πρόσωπο - σύμβολο! "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο", είχε πει και τα είχε δώσει όλα η Ολυμπιονίκης μας! 
Με το ίδιο πείσμα και σήμερα, μέσα από το βλέμμα της, τις κινήσεις της και τον λόγο της, ξεχειλίζει το ίδιο πάθος, να δώσει τον καλύτερο εαυτό της  και να μοιραστεί ευθύνες και αγωνίες.
Μέσα από τη σκληρή δουλειά που δείχνει τη διάθεση να κάνει, η Βούλα Πατουλίδου, δεν έχει να κερδίσει άλλη δόξα! Δεν τη χρειάζεται!
Κι όμως! Διαθέτει τον εαυτό της, χωρίς θα και ίσως! Πέφτει στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο χωρίς περιορισμούς αλλά με τη βεβαιότητα πως θα πετύχει ! Όπως τότε στους Ολυμπιακούς! Εμπνέει και εμπνέεται μέσα από αυτή την ιδέα για ένα καλύτερο αύριο!  

 Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται σήμερα ο τόπος, η τοπική αυτοδιοίκηση, η πολιτική! Ανθρώπους με έμπνευση και ιδανικά. Ανθρώπους που έχουν κόψει πριν από κάθε αγώνα,   πρώτα - πρώτα - το νήμα της ματαιοδοξίας!

 Μαζί με τη Βούλα Πατουλίδου, σε αυτόν τον αγώνα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , συμμετέχουμε όλοι. Ακόμα κι εμείς που ζούμε στον τόπο καταγωγής της τη Φλώρινα, κι ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ! 

Ντόρη Κουτουράτσα

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου