Φωτο: Συγκέντρωση αγαθών με τη πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Ρόζα για την ανακούφιση απόρων  οικογενειεών στο πλαίσιο της εκδήλωσης ΧΑΡΙΖΩ- ΔΩΡΙΖΩ - ΓΙΟΡΤΑΖΩ 


1252 σταυρουδάκια ή αλλιώς 1252 ψήφοι, δεν είναι και μικρό πράγμα! Όσο και να θέλεις να το προσπεράσεις, είναι σαν να σκοντάφτεις σε έναν Βούδα και να κάνεις πως δεν τον βλέπεις!
Αν δε, μπεις και στον πειρασμό της σύγκρισης, τότε θέλοντας και μη αναγνωρίζεις πως ο Κώστας Ρόζας είναι πρώτος και με διαφορά έναντι όλων των υποψηφίων απ όλους τους συνδυασμούς  για τον δήμο Φλώρινας!  Γιατί;

Ποσοτικά οι 1252 ψήφοι , δεν χρειάζονται  ερμηνεία. 
Ποιοτικά έχουν την ερμηνεία τους.                                          
  Ο Κώστας Ρόζας τη τελευταία 4ετία, ξεχώρισε για πολλά πράγματα.  Καίτοι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας με τον τότε συνδυασμό Βοσκόπουλου, δεν επέτρεψε  να του επιβληθεί  διακοσμητικός ρόλος. Ανέλαβε μόνος του ρόλο και πρωτοβουλίες, εστιάζοντας στη προσφορά κοινωνικού έργου.

Δείγμα αξιοπιστίας στο πρόσωπό του, η ευχέρεια με την οποία οργάνωσε εθελοντικές ομάδες για την υλοποίηση της δράσης ΔΩΡΙΖΩ- ΧΑΡΙΖΩ- ΓΙΟΡΤΑΖΩ και η πρωτοφανής συγκέντρωση αγαθών για την ανακούφιση άπορων οικογενειών.

Ο Κώστας Ρόζας γεννήθηκε με το κληρονομικό χάρισμα της κοινωνικής ευαισθησίας . Επί σειρά  δεκαετιών η οικογένειά του διακρίνεται για το έργο κοινωνικής προσφοράς που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει. Ο ίδιος το καλλιέργησε και το ανέπτυξε από φύση και λιγότερο από θέση. Είτε είχε θέση και ρόλο στα κοινά, είτε όχι, το ίδιο θα έκανε και αυτό το γνωρίζει η τοπική μας κοινωνία και του αναγνωρίζει αποδίδοντας εκτίμηση στο πρόσωπό του.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που θα μπορούσε κανείς  να αναφέρει. Αλλά η κοινωνική ευαισθησία δεν αποτιμάται με λόγια και επαίνους. Εκφράζεται σιωπηλά και σιωπηλά εκτιμάται.

Το μείζον θέμα στη περίπτωση Ρόζα, είναι πως η κοινωνία και η  τοπική αυτοδιοίκηση, χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους .  Η κοινωνία το απέδειξε. 1252 ψήφοι, διατρανώνουν την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας,   οι  αιρετοί να παράγουν κοινωνικό έργο και να μην είναι διακοσμητικά στοιχεία! Ο Κώστας Ρόζας άφησε μία σοβαρή παρακαταθήκη στο δήμο Φλώρινας. Άφησε έργο που οι συνεχιστές του αν δεν καταφέρουν να το ξεπεράσουν, ας ευχηθούμε να το φτάσουν! 

Ντόρη Κουτουράτσα  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου