Πρίν κανά μήνα, εκεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, ο Νέος Καύκασος Φλώρινας γιόρτασε τα ενενήντα του χρόνια! Να τα εκατοστήσει! 


Όπως διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, την επετειακή εκδήλωση την τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας, Μπίρος Στέφανος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος Δήμαρχος Φλώρινας, οι Αντιδήμαρχοι Αριστείδου Άρης, Καρακόλης Μιχάλης και Απιδόπουλος Στέφανος. Ο πολιτευτής και Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αντωνιάδης Γιάννης, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής Φλώρινας Αντισυνταγματάρχης κ. Παλαιογιάννης, ο επόπτης καθαριότητας κ. Κακιούσης Νίκος, ο Διευθυντής Πολεοδομίας κ. Παπαναστασίου Δημήτρης και βέβαια ο συντοπίτης κ. Γιαλαμάς Στέφανος Πρόεδρος του  ACS Athens - American Community Schools.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η μουσικές μελωδίες σε συνδυασμό με το καλό φαγητό και κρασί άναψαν το κέφι, οι χοροί κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με αμείωτη ένταση. 

Λίγο αργότερα, εντός Σεπτεμβρίου μαθαίνουμε πως Άγγλου τουρίστες επισκέφθηκαν τον Καύκασο Φλώρινας!!! 

Αυτό που δεν διαβάσαμε και δεν μάθαμε ακόμα, είναι τι έγινε με το θέμα του νερού. Και μάλιστα με το θέμα του πόσιμου νερού! Το οποίο νεράκι είναι λασπονεράκι και φυσικά δεν πίνεται! Το δίκτυο δεν έχει συντηρηθεί ακόμα!!! παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και φυσικά το πρόβλημα διογκώνεται καθημερινώς! 
Στη κυριολεξία το νερό είναι σκέτη λάσπη, αλλά δεν κανένας από τους αρμόδιους φορείς δεν κουνιέται!!!

Σας παραθέτουμε δημοσίευμα της εφημερίδας μας που είχε καταγγείλει το γεγονός, για να δείτε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει! 

Αναδημοσίευση ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ 5-7-2014 

2014! Ο χρόνος μετράει πάντα αντίστροφα στην Φλώρινα! Σ ένα μικρό χωριό, στον Καύκασο η ποιότητα ζωής των κατοίκων ορίζεται με όρους τριτοκοσμικούς. Οι κάτοικοι, έχουν κάνει στροφή 50 -60 χρόνια πίσω και ικανοποιούν τις ανάγκες τους για πόσιμο νερό  από τις βρύσες που υπάρχουν στις διασταυρώσεις του χωριού! Η συλλογή του γάλακτος κινδυνεύει διότι οι λεκάνες συλλογής δεν είναι δυνατόν να πλυθούν εγκαίρως, οικιακές συσκευές όπως πλυντήρια κινδυνεύουν και η ζωή συνεχίζεται ...

Αιτία; Η υπάρχουσα γεώτρηση δεν επαρκεί! Το πρόβλημα είναι παλιό και γνωστό , αλλά η δημοτική αρχή δεν λαμβάνει μέτρα και πρωτοβουλίες. Η υδατοδεξαμενή είναι μέσα στη λάσπη με αποτέλεσμα ότι νερό περισυλλέγεται να είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο προς χρήση.

Η συλλογή του νερού γίνεται χωρίς προγραμματισμό και η ενημέρωση των κατοίκων για τη διακοπή του νερού είναι ανύπαρκτη και τα αποτελέσματα σας τα αναφέραμε ήδη.

Τι περιμένει η δημοτική αρχή για να κάνει νέα γεώτρηση; Πότε θα καθαρίσει την υδατοδεξαμενή για να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων;

Κατά τα άλλα, οι βαρύγδουπες προεκλογικές και μετεκλογικές  δηλώσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου από τον κ. δήμαρχο, ακόμα αιωρούνται στον αέρα. Μόνο που μοιάζουν με αιθαλομίχλη..

Αναρωτιέται κανείς: Τι ήπιαν αυτοί οι άνθρωποι στις εορταστικές εκδηλώσεις; Έπνιξαν το πρόβλημα στο κρασί ή στις υποσχέσεις; Έφεραν τις σβούρες τους στον χορό σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους του Ν. Καύκασου; 

Το πρόβλημα του νερού στον Καύκασο δεν είναι χθεσινό. Σε λίγο καιρό και αυτό θα τα εκατοστήσει. Παρά ταύτα παραμένει, ως δείγμα αναλγησίας από μέρους των αρμοδίων για τη ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Κατά τα άλλα γαιδουρινό το πρόσωπο, ζωή χαριτωμένη. Και εις άλλα με υγεία που λέει ο λόγος ή στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα! 

Ντόρη Κουτουράτσα 
23-10-2014 





7 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΟΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα στον Καύκασο είναι πολύ πιο σοβαρό απ ότι το παρουσιαζουν. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα ζωής των κατοίκων , αλλά με την υγεία τους που κινδυνεύει άμεσα. Πλυντήρια , μπάνια που καταστρέφονται ολοσχερώς είναι ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στην υγεία των κατοίκων. Προκαλώ τον δήμο Φλώρινας να τα διαψεύσει αν μπορεί. Υπάρχει κράτος, υπάρχει δικαιοσύνη να ασχοληθεί με το θέμα;;;

Ανώνυμος είπε...

Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν τολμάν να το θέσουν ούτε σαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιό.. Ο Αλεξιάδης δεν γνωρίζει το θάμα;;;;;; Ο πρόεδρος του χωριού ο Γιαλαμάς δεν μένει στο χωριό και το επισκέπτεται σπάνια,αδιαφορεί προκλητικά.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ <> ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΡΟΜΟΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ;;;; ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΜΗΝΎΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

kodikos x indian flute 2014

Ανώνυμος είπε...

giauto bgeni k proedros o gialamas giati den exei allon ekei k to xorio epilegi na bgali enan pou meni sti florina

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ;;; ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ.

Δημοσίευση σχολίου