kraounakis

Ο Σταμάτης Κραουνάκης βρέθηκε στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» και ανάμεσα στα άλλα μίλησε για τη σχέση πολιτικών με καλλιτέχνες και για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ελληνική γλώσσα.

«Θεωρώ ότι ο καλλιτέχνης είναι πιο πάνω από οποιονδήποτε πολιτικό. Οι πολιτικοί μας έχουν ανάγκη, όχι εμείς τους πολιτικούς. Όταν οι καλλιτέχνες γίνονται ουραγοί οποιασδήποτε κομματικής διαδικασίας είναι πολύ για φτύσιμο. Πολλοί μου λένε ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ επειδή δουλεύω στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, Όχι, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, είμαι friendly και κρατάω για τον εαυτό μου το δικαίωμα να μην είμαι καθόλου friendly όταν δω να γίνεται ένα ξερατό και από εκεί», δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης.
.
Όσον αφορά στη Βόρεια Ελλάδα και την Ελληνική γλώσσα, τόνισε: «Ήρθε φίλος από τη βόρεια Ελλάδα και μου έλεγε: “Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την Ελληνική πάνω από τη Λαμία».
Η Κατερίνα Καραβάτου δεν έκρυψε την αμηχανία της στα λεγόμενά του αυτά και του είπε αρχικά πως πρόκειται για διαλέκτους που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα, όπως στη Βόρεια Φλώρινα και κατόπιν τον ρώτησε αν έχει όλο αυτό να κάνει με την ψυχή των ανθρώπων και τι αισθάνεται ο καθένας.
Τότε εκείνος απάντησε: «Σαφέστατα αλλά κάθε λαός αυτή τη στιγμή σε αυτή τη δεινοπαθημένη Ευρώπη, η οποία είναι υπόδουλη στις τράπεζες με το δάχτυλο της Γερμανίας να κουνιέται σαν Δαμόκλειος σπάθη από τις τύχες σχεδόν όλων των λαών του νότου και όχι μόνο, να μην ξυπνήσει»;

ΚΕΙΜΕΝΟ: 

13 comments :

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Λιάνη Λιάνη.
Αχ βρε Βενιζέλε,Βενιζέλε.
Γιατί βρε δεν κάνετε προκήρυξη για ιστορικούς και γνωσσολόγους ;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που μιλάω Ελληνικά Δεν καταλαβαίνω τα Κραουνακικα
Παπούς

Ανώνυμος είπε...

Δεν κοιτάνε οι κολουτουριαρηδες μπυχσς που στη μιση Αθήνα μιλάνε Αλβανικά Πακιστανικά Σενεγαλέζικα Νιγηριανά Κονγκολέζικα Κινέζικα και ΤΟΛΜΑ αυτό το παχύδερμο να ασχολείται με το τι μιλάμε στην Βόρεια Ελλάδα. Παχύδερμο Κραουνακέζε τώρα που τέλειωσε η μαρμίτα του Πασοκ λέγε τα ραδιοφωνικά σου στον Τσίπρα να εξασφαλίσεις καμιά σπανακόπιπα η τυρομπουγάτσα να ζήσεις και μην ασχολείσε με εμάς πάνω από την Λαμία. Ειδικά με εμάς που έτρωγες στα Πρέσπεια τον αγλέωρα....ψάρια και μπακαλιάρους .....Το ΦΥΣΗ ΓΑΜ... μέχρι εκεί είναι ο καλλιτεχνισμός σου παχύδερμο που σε ταίζει το ελληνικο κράτος για να λές μαααααίες από ραδιοφωνου και τηλεοράσεως . ΟΥΣΤ ΡΕ

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κραουνακη, ............. Ντα τι α εμπα κουτσκατα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ . ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο άνθρωπος ξεπεράσει τα 80 κιλά, οι παρενέργειες είναι μεγάλες!

Ανώνυμος είπε...

Τον Λιάνη τον ρώτησε ο Κραουνάκης; Που είναι ο Λιάνης να βγεί και τα πει στο φιλαράκι του τον Κραουνάκη;

Ανώνυμος είπε...

Για τις ελληνι-κούρετς του Λιάνη κανείς δε λέει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως του έχει κάνει φροντιστήριο ο Λιάνης και από τον Λιάνη έχει μάθει περί Φλώρινας; Θυμάστε όταν ο Λιάνης χόρευε το "φύγετε Έλληνες, φύγετε"; Και τον ψήφιζαν τα ζώα. Ορισμένα ζώα μάλιστα που ψήφιζαν Λιάνη το 'παιζαν "βλάχοι", "πατριώτες" κλπ. Τέτοιους σαν τον Κρουνάκη πληρώναμε με τα Πρέσπεια και τις άλλες μπούρδες.

Ανώνυμος είπε...

11:43 TI ΛΕΣ ΡΕ ΤΖΙΤΖΙΦΡΙΝΚΟ; ΤΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ΄; Η ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΛΕΕΙ;; ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΟΧΙ??????

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΧΡΙΝΙΚΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤ@@ΩΝ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΕΙ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΑΥΤΟ

Δημοσίευση σχολίου