11:58 π.μ.

8 MΑΡΤΙΟΥ - Τι γιορτάζουν οι γυναίκες;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Από τη στιγμή που οι γυναίκες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ισότητα των δύο φίλων, τις ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, ξεκίνησε ένας λυσσαλέος αγώνας κατά των ανδρών και λιγότερο ένας αγώνας διεκδίκησης για τα δικαιώματα της γυναίκας.
Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν  «καθαροί», ούτε άνδρες ούτε γυναίκες και τα δύο φύλλα να εξομοιώνονται επικίνδυνα.

Σήμερα ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι απαραίτητος ένας επαναπροσδιορισμός από μέρους των γυναικών σε σχέση με την ανδροκρατούμενη κοινωνία.
                                                                                                                                                    
Θέλουν οι γυναίκες  ευνουχισμένους άνδρες για να γιορτάζουν τη νίκη τους με δάφνες και ύμνους;                                                                                                                                                              
 Θέλουν ανταλλαγή ρόλων για να πείσουν τους άνδρες και τον εαυτό τους πως είναι εξ ίσου ικανές ;                                                                                                                                                                    Η θέλουν δημιουργικές σχέσεις με τους άντρες;  

 Η γυναίκα σήμερα, αν κατανοήσει τον ρόλο της μέσα από τη φύση της, να είναι δηλ δημιουργική μπορεί να προσδιορίσει η ίδια  τη θέση της σε σχέση με τους άνδρες και να επιδιώξει ρόλους που την ικανοποιούν, χωρίς σημαίες, κραυγές και συνθήματα.

Η σημερινή γυναίκα δυστυχώς , αγωνίζεται για περισσότερη επιβεβαίωση και αναγνώριση από τη κοινωνία και από τους άνδρες, για τις ικανότητές της, ενώ θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζει ήδη. Είναι όσο ικανή, όσο είναι και ένας άνδρας.

Το πρόβλημα λοιπόν  είναι στους ρόλους που επιλέγει η γυναίκα και ο τρόπος με τον οποίον ζητάει επιβεβαίωση και αναγνώριση.                                                                                 
Όταν μία γυναίκα γνωρίζει τι θέλει και τι μπορεί και αυτό το εκφράζει με θάρρος και ειλικρίνεια, κανένας άνδρας δεν θα της στερήσει την αναγνώριση και την επιβεβαίωση, καμία κοινωνία, έστω και μέσα από αμφισβήτηση.

Ο αγώνας λοιπόν ας γίνει προσωπικός για κάθε γυναίκα, στην αναζήτηση δημιουργικών ρόλων με τους άνδρες. Και η γυναίκα μπορεί!  Διαφορετικά μόνες μας θα πρέπει να αμφισβητήσουμε το ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!


Ντόρη Κουτουράτσα 

2 comments :

Γιάννης Βοσκόπουλας είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο. Συγχαρητήρια!

va12 είπε...

Χρόνια σου πολλά Ντόρις

Δημοσίευση σχολίου