1.000.000 ευρώ ετησίως  μπαίνουν στο ταμείο του Νοσοκομείου Φλώρινας από  44 ασθενείς αιμοκαθαρόμενους! 


Όπως σας είχαμε υποσχεθεί – με αφορμή την ανώνυμη συκοφαντική επιστολή κατά της δ/ντριας της Νεφρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Φ. , κ. Ρένας Βασιλείου- ξεκινήσαμε την έρευνά μας για τη Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας.

Η επιστολή στοχεύει μεν στον πυρήνα της Νεφρολογικής Κλινικής Φλώρινας δηλ. την κ. Ρένα Βασιλείου, αλλά στην ουσία υπονομεύει την ίδια τη Μονάδα. Εάν η γιατρός εξουθενωθεί και ψυχολογικά, εξωθείται να φύγει. Η μονάδα θα μείνει χωρίς γιατρό και οι ασθενείς θα αναγκαστούν να τρέχουν σε γειτονικές μονάδες με κόστος στην υγεία τους, αλλά και στη τσέπη τους.
 
Η ανησυχία είναι εύλογη και οι υποψίες  που προκύπτουν για την αποδυνάμωση – κλείσιμο της μονάδας, ενισχύεται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί σε άλλες νεφρολογικές μονάδες της χώρας με παρεμφερείς μεθοδεύσεις , προς όφελος προώθησης  ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα του νεφρού. 

Ελπίζουμε πως η έρευνα θα απο-ενοχοποιήσει τις σκέψεις μας και ευχή μας είναι, όλα αυτά να είναι μία κακή στιγμή. 

Στόχος της έρευνάς μας είναι,

1.    Ο εφησυχασμός των νεφροπαθών της Φλώρινας, είτε είναι σε τελικό στάδιο, είτε είναι εν δυνάμει αιμοκαθαρόμενοι.                                                                                         
      5.500 υπολογίζονται οι νεφροπαθείς του νομού Φλώρινας σε διάφορα στάδια
      νεφροπάθειας κα 55 οι αιμοκαθαιρόμενοι τελικού σταδίου. Ο αριθμός αυτός δεν σταματάει, αντίθετα αυξάνεται και θα δούμε παρακάτω με ποιόν τρόπο.   
                                                                                                                      
3.   Η    «διάγνωση» μαζί με τους αναγνώστες μας για  την ποιότητα λειτουργίας της μονάδας σε όλα τα επίπεδα, διότι αυτό καθορίζει εντέλει την εξέλιξη της πορείας της υγείας των ασθενών, την ύπαρξη και τη βιωσιμότητα της Νεφρολογικής Κλινικής της Φλώρινας και είναι καθήκον όλων μας να τη στηρίξουμε.

Η Νεφρολογική Κλινική αποτελεί:
‘Ενα τμήμα του Νοσοκομείου. Ως εκ τούτου  ένα δείγμα που μπορεί να μας δώσει τη συνολική εικόνα λειτουργίας του Νοσοκομείου, εξαιρουμένων των ιδιαιτεροτήτων που έχει ένα τμήμα ειδικών παθήσεων, όπως είναι η Νεφρολογική Κλινική.. Με έναν σμπάρο δηλαδή, δυό τριγώνια.                                                                                                                                  
Η Νεφρολογική Κλινική, επιτελεί κοινωνικό έργο το οποίο οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι.                                  
Επιπλέον αποτελεί μία από σημαντική πηγή εσόδων για το Νοσοκομείο Φλώρινας, όπως και για όλα τα Νοσοκομεία. .   Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ ετησίως  μπαίνουν στο ταμείο του Νοσοκομείου Φλώρινας από  44 ασθενείς αιμοκαθαρόμενους!

150 ευρώ για κάθε  συνεδρία νεφροπαθούς  x 13 συνεδριες το μήνα : 1950 x12 μήνες = 23.040 x 44 ασθενείς που  έχει η μονάδα = 1.013.760 ευρώ φέρνουν από τα ταμεία οι νεφροπαθείς της αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο. 1.000.000 ευρω !!! Ποιο άλλο τμήμα, φέρνει τόσα χρήματα!  Σαν τρελλοί κά;νουν οι έξυπνοι άνθρωποι να έχουν μονάδα νεφρού  στο νοσοκομείο τους !!!! 

Τα τελευταία χρόνια, οι ιδιωτικές κλινικές έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Διότι από ότι είδατε παραπάνω είναι μία πολύ καλή μπίζνα και δεν αποκλείεται να δούμε να ξεφυτρώνει και κοντά μας μία νέα τέτοια επιχείρηση!!!

Αν κάνετε μία αναζήτηση ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ θα δείτε και θα μάθετε πολλά, τα οποία στη συνέχεια θα τα δημοσιεύσουμε κι εμείς. Είναι σημαντικό να διαβάσετε  προηγουμένως  την επιστολή των Νεφροπαθών Κέρκυρας    16-03-2015 Aριθ. Πρωτ.Σ.Ν.Κ.:ΕΞ/5/15 για να καταλάβετε πως αποδυναμώνεται μία τέτοια Μονάδα. 

ΠΩΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΦΡΟΥ 
Μένει η Μονάδα χωρίς γιατρό, επειδή ο γιατρός εξουθενώνεται - διότι συνήθως είναι μόνος-  οι νοσοκόμες  προηγουμένως  παθαίνουν πολλές κρίσεις πανικού και λιποθυμούν και φυσικά ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι πάντα σε συντήρηση ώσπου να πάψει να δουλεύει.  

Είναι κάτι σαν την κρίση που βιώνουμε. Σιγά- σιγά για να φανεί φυσιολογικό το κλείσιμο μίας τέτοιας μονάδας . 

Τελευταία δε, «ο ιός της νοσοκόμας» έχει ταχεία εξάπλωση. Βλέπετε έχει πέσει δουλειά και οι αναρρωτικές είναι μία λύση. Έτσι οι νοσοκόμες έχουν γίνει οι καλύτερες ασθενείς ψυχολόγων και ψυχιάτρων και οι κρίσεις πανικού δίνουν και παίρνουν! Τη μονάδα της Κέρκυρας δε, την έχει κατακλύσει ο ιός. Όλες οι νοσοκόμες είναι σε κρίση πανικού, σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας.

Αξιοσημείωτο είναι το σχόλιο  στην σελίδα  www.sofokleousin.gr/archives/220218.html με τίτλο ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ,  …. 

Όπως λένε οι νεφροπαθείς, σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα   « …. οι αρμόδιοι του νοσοκομείου εξωθούν τους ασθενείς σε ιδιώτη ιατρό νεφρολόγο.... κλπ κλπ  

Καταλάβατε τώρα φίλοι μου, γιατί και πως  πεθαίνουν οι νεφρολογικές κλινικές.
Αν όμως δεν σας καλύπτουμε και έχετε κι εσείς ως άνθρωποι κάθε λόγο να αμφιβάλλετε, έχουμε και άλλα παραδείγματα.

 Στο Αγρίνιο υπάρχει μία από τις  3 μεγαλύτερες μονάδες νεφρού, η οποία είναι για τελείωμα και αυτή.   http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/314394-kindyneyoun-oi-nefropatheis-sto-agrinio-%E2%80%93-sklires-kataggelies-ton-asthenon-gia-ton-ypourgo-ygeias-video.

Και επειδή κάθε τέλος έχει και μία νέα αρχή, διαβάστε στο  www.ertopen.com/.../31812-agrinio-etoimazoyn-mpizna-me-idiwtikh-  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!! και μάλιστα η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει πως θα στηρίξει την ιδιωτική μονάδα. Αφού προηγουμένως αποδυναμώθηκε η μονάδα…

Αυτά συμβαίνουν σε νεφρολογικές κλινικές της Ελλάδας. Για να έχετε μία ιδέα για το τι γίνεται.


Η ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 Ας δούμε σε α΄φάση πως στελεχώνεται η  Νεφρολογική Κλινική της Φλώρινας και στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το ιστορικό λειτουργίας της. 
     
Η Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας, στελεχώνεται από 1 μόνιμη γιατρό – τη κ. Βασιλείου, 1 επικουρικό γιατρό που φεύγει και  9 νοσηλεύτριες .                                                                                  
Διαθέτει 9 μηχανήματα αιμοκάθαρσης  με πολυθρόνα εκ των οποίων το ένα μηχάνημα είναι on line και μία πολυθρόνα σπασμένη υποβασταζόμενη με μία καρέκλα.  Για να ανταπεξέλθει η μονάδα στις υψηλές απαιτήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών, κάνει 5 βάρδιες από 9 ασθενείς η κάθε μία.   3 Χ4 = 12 Ώρες Δευ-Τε-Πα και 2χ4 =  8 ωρες Τρ - Πε - Σαβ . Οι νοσηλεύτριες αλλάζουν ανά  8ωρο , ενώ ο  ιατρός μένει ο ίδιος για 2-3 8ωρα και καλύπτει και όλο το 24 ωρο εφημερίας.


 5.500 υπολογίζονται οι νεφροπαθείς του νομού Φλώρινας σε διάφορα στάδια νεφροπάθειας και 55 οι αιμοκαθαιρόμενοι τελικού σταδιου . 1 στους 4 διαβητικούς πχ θα μπεί στην  αιμοκάθαρση. Όλοι οι βαριά ασθενείς του νοσοκομείου, της πόλης , του νομού, από αγρότες με δηλητηριάσεις από ζιζανιοκτόνα , από εμφράγματα της καρδιολογικής κλινικής , σηπτικούς χειρουργημένους , ως παιδιά που έπαθαν μια δηλητηρίαση και πειράχτηκαν προσωρινά τα νεφρά τους .

Η μονάδα είναι για ΟΛΟ τον νομό: Όλοι μας εν δυνάμει μπορεί να την χρειαστούμε πχ μια γιαγιά 80 χρόνων , η μάνα μας αν παθαίνει διάρροιες και αφυδατώνεται και δεν το προσέχουμε έγκαιρα , μπορεί να χρειαστεί αιμοκάθαρση για λίγο , σε ενα αυτοάνοσο νόσημα , σε έναν καρκίνο για να παρατείνει την ζωή.
 Η αιμοκάθαρση και η μονάδα που την προσφέρει, πέρα από το ότι είναι το ισχυρότερο οικονομικό θεμέλιο του νοσοκομείου, πέρα από το ότι γλυτώνει από τεράστια ταλαιπωρία τους ασθενείς και τις οικογένειές τους,  είναι μια αίθουσα παράτασης ζωής, και η κοινωνική της προσφορά είναι τεράστια. 

Η ΕΡΕΥΝΑ ΞΕΚΙΝΑ
Θα  ξεκινήσουμε  βήμα – βήμα την έρευνά μας,  σαν παιχνίδι ερωτήσεων.  Εμείς θα ρωτάμε και οι αρμόδιοι θα απαντούν. Διότι αν δεν θέτεις σωστές ερωτήσεις δεν παίρνεις σωστές απαντήσεις. Και αν δεν ρωτάς, δεν μαθαίνεις. Κι αν δεν μάθεις, θα πάθεις.

 Όποιος θέλει να απαντήσει θα απαντάει στις ερωτήσεις επώνυμα και επί της ουσίας. Ανώνυμα σχόλια δεν γίνονται δεκτά, εκτός εάν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πιστεύουμε  πως και η διοίκηση του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα,  θα  απαντήσει σε  αυτόν τον δημόσιο διάλογο, για να μην υπάρχουν σκιές που βαρύνουν και την κοινή γνώμη αλλά και το Νοσοκομείο και τη Νεφρολογική Κλινική. Κατ αυτόν τον τρόπο και χρόνο θα κερδίσουμε – διότι έχει πέσει πολλή δουλειά στα Νοσοκομεία- αλλά το κυριότερο μας ενδιαφέρει η διαφάνεια της έρευνας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ…  ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και άλλα πολλά…

Ντόρη Κουτουράτσα 


6 comments :

Ανώνυμος είπε...

Επιθυμω να γράψω ως ανώνυμος μια και δεν θέλω να πέσω θύμα των απανταχού μόνιμων λιβελογράφων.
την κ.Βασιλείου δεν μπορώ να πά ότι την γνωρίζω.Γνωρίζω όμως απο πρώτο χέρι συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη για αιμοκάθαρση .
Πρέπει επομένως να εξασφαλίσουννοι αρμόδιοι!
1.Την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας,
2.όπως επίσης και την στελέχωσή της με προσωπικό.
Δεν θα σταθώ σε σχόλια του τύπου αυτή δεν μου αρέσει !Δεν μπορεί να αρέσουμε σε όλους και το αντίστροφο.
Επιβάλεται οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αλλιώς πάλι θα φταίνε οι Κοζανίτες.

Ανώνυμος είπε...

Ας γνωρίζουν οι αναγνώστες ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από 2005 μέχρι το 2015 ούτε κάν στο......οργανόργαμμα του νοσοκομείου δεν υπάρχει. Οι αναγνώστες άς βγάλουν τα συμπέρασματα τους ....

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αρμόδιος για το όλο νοσοκομείο και φυσικά για τη νεφρολογική είναι η κ. Κετζετσή. Και για το νοσοκομείο η ΥΠΕ. Νομίζεις 2.30 πως αυτοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους: Έχεις κάποια στοιχεία ή το λές έτσι για να πεις κάτι;

Ανώνυμος είπε...

κρουά, στο mega tv πρίν από λίγο έδειχνε πως έκλεισε και η μονάδα αιμοκάθαρσης στη Κατερίνη, επειδή έφυγε ο γιατρός. Ρώτησε γιατί έφυγε. Τον ανάγκασαν κι αυτόν να φύγει; Μάλιστα ένας ασθενής στην απελπισία του ήθελε να κάνει αιμοκάθαρση μόνος του. Επιδημία έχει πέσει φαίνεται στις νεφρολογικές και ο αποκεφαλισμός των ιατρών φαίνεται να είναι συνήθης πρακτική.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ολοφάνερη η μνημονιακή στροφή προς την ιδιωτική υγεία.Αυτό όμως που περιμένουμε όλη από το πρώτη φορά αριστερά είναι να διατηρηθούν όρθιες κάποιες στοιχειώδεις δομές. Αλλιώς δεν θα είναι πρώτη φορά αριστερά αλλά τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.Η επίθεση και η στοχοποίηση των γιατρών είναι προσφιλής τακτική των αγαπημένων παιδιών των ΜΜΕ εδώ και πολλά χρόνια.Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο χειρότερες είναι οι επιθέσεις.Προσωπική εκτίμηση χωρίς να γνωρίζω τη γιατρό είναι πως τους σάπιους εργάτες τους αφομοιώνει το σύστημα μια χαρά.Ειδικά το δημόσιο.Αυτό όμως που ενδιαφέρει εδώ είναι να εξυπηρετείται ο πολίτης.Αν η γιατρός είναι επαρκής και συνεπής και η επίθεση είναι ανώνυμη και κακοήθης τότε κάτι κάνει καλά.Και μόνο που υπάρχει αντίθεση-διαφωνία με τους εκάστοτε εκπροσώπους του κατεστημένου (διοικήσεις πολιτικά τοποθετημένες)κάτι ελπιδοφόρο υπάρχει ακόμη.Εκτιμώ ότι οι μάνατζερ ιδιώτες αμοιβόμενοι με μπόνους θα έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά από τους δημόσιους υπαλλήλους.Και οι επιθέσεις στα ΜΜΕ σε κίτρινη δημοσιογραφία συνήθως είναι κατευθυνόμενες με στόχο μεγαλύτερο από αυτόν που φαίνεται.Κανένας ανυποψίαστος στο Ελλαδιστάν.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Φίλε 9.21 σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου στην έρευνα της εφημερίδας μας. Στη Κατερίνη όπως μάθαμε ήταν μία γιατρός μόνη της για πολύ διάστημα με 70 ασθενείς!!! Πόσο να αντέξει ένας γιατρός τέτοιο βάρος! Αναγκάστηκε να φύγει! Βέβαια η γιατρός δεν χάθηκε διότι στη Κατερίνη μόλις άνοιξε ιδιωτική κλινική για νεφροπαθείς! Όπως βλέπετε για να κλείσει μία κρατική μονάδα θα πρέπει να ανοίξει μία ιδιωτική. Ότι πόλεμο και να κάνουν σε έναν γιατρό, ζημιωμένος θα βγεί ο ασθενής! Οι γιατροί δεν χάνονται. Και στο εξωτερικό μπορούν να βρούν δουλειά και παντού. Αλλοίμονο στους ασθενείς!

Δημοσίευση σχολίου