BAΒΕΛ! στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Συνεχίζουμε αγαπητοί φίλες και φίλοι την έρευνά μας για τη Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας. Δημόσιες απαντήσεις μη περιμένετε από τη διοίκηση του Γ.Ν.Φ. Με τη δικαιολογία από μέρους τους πώς  αυτή τη περίοδο διενεργούνται μία  εισαγγελική έρευνα και 2 ΕΔΕ, δεν θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις και τις απόψεις της διοίκησης του ΓΝ.Φ. Είχαμε βέβαια συναντήσεις και επαφές ανεπίσημες, αλλά «επέα πτερόεντα». Γι αυτόν τον λόγο θα βασιστούμε σε έγγραφα τα οποία έφθασαν στα χέρια μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη συνεργασία σας. Όλα όσα λέτε σε σχόλια, είτε είναι δημοσιεύσιμα, είτε όχι, είναι χρήσιμα. Γι αυτό συνεχίστε την επικοινωνία σας μαζί μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών για τη συνεργασία τους και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Κυκλάδων. Ερχόμαστε σε επαφή και με άλλους Συλλόγους για να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε και να αξιολογήσουμε καλύτερα τα στοιχεία που προκύπτουν. Ο στόχος μας είναι, η έρευνά μας να αναδείξει τα σημεία του συστήματος στον χώρο της υγείας,  που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της Νεφρολογικής Κλινικής Φλώρινας, προς όφελος των νεφροπαθών του νομού μας. 

  ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
 Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι οποίες εάν είναι εσφαλμένες ας μας ενημερώσει σχετικά η διοικήτρια του Νοσοκομείου και θα δημοσιεύσουμε αμέσως την διάψευσή της:
 Διενεργείται εισαγγελική έρευνα με αφορμή την ανώνυμη επιστολή και ευχόμεθα να διενεργηθεί σε βάθος .

 Ε.Δ.Ε.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι οποίες εάν είναι εσφαλμένες ας μας ενημερώσει σχετικά η διοικήτρια του Νοσοκομείου και θα δημοσιεύσουμε αμέσως την διάψευσή της:

Η μία ΕΔΕ διενεργείται από την δ/ντρια του νοσηλευτικού προσωπικού κ. Χρυσούλα Τόιτου με αφορμή την αναφορά κατά νοσηλεύτριας της νεφρολογικής κλινικής Φλώρινας από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Φλώρινας . Με την αναφορά εκφράζονται παράπονα , για τη νοσηλευτική συμπεριφορά της εν λόγω νοσηλεύτριας απέναντι στους νεφροπαθείς κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης και, το πλέον σημαντικό (!!!), για τη μη  θερμική αποστείρωση των μηχανημάτων και τους μειωμένους χρόνους αιμοκάθαρσης, που καθορίζουν τη ζωή του αιμοκαθαρόμενου.

Η νοσηλεύτρια δεν δέχεται τα όσα λέγονται και απαντάει με επιστολή της.

Έχει λάβει γνώση του γεγονότος το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και η Ε.Δ.Ε . είναι σε εξέλιξη. Σ’ αυτό το κομμάτι, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο, διότι κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, και το κάνουμε, είναι να εκφράσουμε την ανησυχία μας και να συμμεριστούμε την αγωνία των νεφροπαθών, για την σωστή τήρηση των πρωτοκόλλων (δηλαδή «της θεραπευτικής διαδικασίας») που πρέπει να εκτελεί κατά γράμμα το νοσηλευτικό προσωπικό. Διαφορετικά ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!!!

 Η συμπεριφορά των νοσηλευτριών απέναντι στους νεφροπαθείς, σαφώς και επηρεάζει την ψυχολογία των ασθενών από τη στιγμή που νοσηλεύτριες και νεφροπαθείς συνυπάρχουν.  Η συνύπαρξη όμως απαιτεί όρια που ορίζουν τους ρόλους. Και ο ρόλος της νοσηλεύτριας υπαγορεύεται από κανόνες που επιβάλλεται να τηρούνται.
Το ίδιο ισχύει βεβαίως για όλους, γιατρούς, διοίκηση κλπ.  και για τις ποικίλες σχέσεις που διαμορφώνονται. Αν δεν υπάρχει διάκριση ρόλων τότε κινδυνεύουμε να γίνουμε ΒΑΒΕΛ.

 ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! 
Η εξομοίωση, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο ειδικά σε μικρές κοινωνίες που ισοπεδώνει όμως τις σχέσεις, αφομοιώνει αξίες  και δεν επιτρέπει τη σωστή λειτουργία κανενός συστήματος με υγιείς όρους. Το άλλοθι περί καλών σχέσεων με γνώμονα την εξομοίωση, στην ουσία είναι ενδεικτικό είτε της  αδυναμίας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, είτε ότι έχει εγκατασταθεί στους εγκεφάλους ορισμένων μια στρεβλωμένη άποψη περί του «δέοντος γενέσθαι», που και πάλι συνιστά αδυναμία λόγω έλλειψης γνώσεων και παιδείας.  
Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο, όλοι έχουμε τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα και όλοι είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία. Όμως, ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!!! Όπως δεν μπορεί ο δικαστής να κάνει τον γιατρό, έτσι και ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει τον δικαστή. Επίσης, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ!!!! Το να είσαι νοσοκόμα είναι πάρα πολύ σπουδαίο πράγμα. Αλλά το ότι είσαι νοσοκόμα, ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟ!!!

Επίσης, κάνοντας δημόσιες σχέσεις και προσπαθώντας να τα έχεις καλά με όλους, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ!!!!! Για να θεραπευθεί ο άρρωστος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ και όχι αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία αυτών που δεν ξέρουν !!!! Και ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, δεν είναι η νοσοκόμα!!!!  Όλα αυτά είναι κοινή λογική!!!!  Έχουμε παρα-μπερδέψει τα πράγματα σ’ αυτόν τον τόπο!!!  
         
Τη  δεύτερη Ε.Δ.Ε. διενεργεί ο κ. Κοσκοσάς – Γυναικολόγος για λογαριασμό του  Γ.Ν.Φ., για να εξετάσει το βάσιμο των καταγγελιών της ανώνυμης επιστολής (!!!) για τη συμπεριφορά της νεφρολόγου κ. Ρένας Βασιλείου.                                                                                                              
Διερωτώμεθα:

  1. Πως είναι δυνατόν ένας ιατρός-γυναικολόγος του Γ.Ν.Φ. και δη συνδικαλιστής, να ασχοληθεί με το θέμα;  Έχει ως γυναικολόγος τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνει τι πρέπει να γίνει σε μια νεφρολογική κλινική; Θα μπορέσει ως συνδικαλιστής να είναι τόσο αντικειμενικός όσο πρέπει; Θα φανεί!!!
  2. Ο κ. Γαβριηλίδης Υ.Π.Ε.  που επισκέφθηκε το ΓΝΦ και έλαβε γνώση των ΕΔΕ, το γνωρίζει;
  3. Η διοίκηση του νοσοκομείου, που λέει ότι «κόβει φλέβες» για να ρίξει φως στην υπόθεση, γιατί δεν καλεί έναν νεφρολόγο π.χ. τον κ. Κατσίνα από την Πτολεμαίδα να κάνει την ΕΔΕ;
  4. Από τη στιγμή που η δ/νση νοσηλευτικού προσωπικού είναι υπεύθυνη για το νοσηλευτικό προσωπικό, με ποια κριτήρια θα βαθμολογηθεί η νεφρολόγος κ. Ρένα Βασιλείου  για την οργάνωση της Νεφρολογικής Κλινικής, εφόσον δεν έχει λόγο στην στελέχωση του τμήματος και στην βαθμολόγηση των νοσηλευτριών; Τι παράλογη οργάνωση είναι αυτή; Είναι δυνατόν, ο γιατρός του οποίου τις εντολές πρέπει να εκτελούν οι νοσοκόμες, να μην μπορεί να ελέγξει πειθαρχικά τις νοσοκόμες; Αυτό δεν είναι «δημοκρατία», αυτό είναι «βλακεία» και δημιουργεί προβλήματα στους ασθενείς.
Ντόρη Κουτουράτσα 

η συνέχεια στο επόμενο - 5o μέρος , ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
6ο μέρος , ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ, ΓΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ! 

22 comments :

Ανώνυμος είπε...

Τους ελέγχει κανένας γιατί;Όλα αυτά τα χρόνια πόσες φορές τους έχουν πάει επιθεωρήσεις;Πήγε κανένας να ψάξει τα οικονιμικά τους;Που είναι το προσωπικό τους; Εκεί που πρέπει ή πάει και κουρεύεται και ψωνίζει και μπογιατίζει τοίχους σε ώρα υπηρεσίας;Την έχουν τη Φλώρινα ξεχασμένη όλοι κι αυτοί αλωνίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι γίνεται εκεί μέσα;ΜΠΑΧΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά πρέπει δημοσιογράφος να τα πει αυτά;Τζάμπα πληρώνονται αυτοί εκεί μέσα;

Ανώνυμος είπε...

Ε δεν καταλαβαίνετε τώρα;Όλα για τα ψηφαλάκια γίνονται.Συνδικαλιστές και προσωπικό εκεί μέσα είναι αδελφάκια,είναι μαγαζί γωνία σε ψηφαλάκια.Γιατί να βάλει τάξη ο κάθε διοικητής;Χαζός είναι;Μετά όμως έρχονται εισαγγελείς και δημοσιογράφοι να κάνουν αυτό που δεν έκανε η κατά τα άλλα συμπαθής κα Βούλα.

Ανώνυμος είπε...

Η Βούλα είναι περαστική. Τι να κάνει; Συμβιβάστηκε με το κατεστημένο . Για τόσο τολμηρή την έχεις; Η πιστεύεις πως βρέθηκε εκεί για να αλλάξει τα πράγματα; Με πολιτική επιφώτιση κάνει ότι κάνει!

Ανώνυμος είπε...

Ο γυναικολόγος δεν είναι η πρώτη φορά που ανακατεύεται με εισαγγελείς και εδε.Για ρώτησε τον Κρουά γιατί έφυγε η Τένοβα η γυναικολόγος;Ρώτησε πως τα πάνε με τον άλλο γιατρό τον μαύρο;Για ρώτα και την Βούλα αυτή τι έκανε εκεί;Έκανε εδε;Κι αν την προχώρησε ποιόν τιμώρησε;Για ρώτα πόσες φορές έκλεισε την κλινική του; Αυτός όμως έχει πλάτες στους συνδικαλιστες και με τον σύριζα.Κανένας δεν τον ακουμπάει.

Ανώνυμος είπε...

Περαστική περαστική αλλά τη ζημιά της την έκανε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να ξέρει την δουλειά που κάνει σε μιά ομάδα ανθρώπων.Να είναι σωστά εκπαιδευμένος και να έχει συγκεκριμένο αντικείμενο.Τώρα έτσι όπως έγιναν με την κρίση όλα δεν υπάρχει προσωπικό και είναι δύσκολο.Όλοι κάνουν λίγο από όλα.Όμως και πάλι το γιατρό δεν τον κάνεις.Αυτοπροστασία.Κόκκινη γραμμή.Τζζζζηζζζζζ

Ανώνυμος είπε...

Η διευθύντρια των νοσοκόμων τι έχει τελειώσει;Γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Όπως είναι αυτή θα είναι όλες.

Ανώνυμος είπε...

Και η μαιευτική να δεις κρουά τι ενδιαφέρον έχει! Από εκεί αν ξεκινούσες θα εύρισκες πιό γρήγορα απαντήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο γυναικολόγος μια ζωή τον βλέπω εγώ στα δικαστήρια μπαινοβγαίνει.Με κάτι φακέλους και όλο χαρτιά.Γιατρός με χαρτιά πολλά όταν βλέπεις...

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι φίλοι με τη Βασιλείου όλο στο γραφείο της είναι και τρώνε μαζί,τι σόι εδε θα κάνει;

Ανώνυμος είπε...

Είναι όμως καλύτερος φίλος με την Τόιτου! ο Κοσκοσάς! Το θέμα είναι να την βγάλουν καθαρή οι νοσοκόμες! Κουράζονται τα κορίτσια, διότι τα τρέχει η Βασιλείου. Κρουά, έχεις απόλυτο δίκιο. Ο Κοσκοσάς για πολλούς λόγους δεν πρέπει να κάνει την ΕΔΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τι μας νιάζει ποιός θα κάνει την εδε;Ο Κοσκοσάς έχει πολλούς φίλους όπως όλοι στη Φλώρινα.Απλά είναι άσχετος με τη νεφρολογική.Να βρουν ένα ξένο και σχετικό με τα νεφρά.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Να ψαχτεί το συρτάρι της Βούλας πόσες ΕΔΕ έχει που δεν πήγαν παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Άντε πάλι,όλοι με τις νοσοκόμες τα βάλατε.Τι σας πειράζουν βρε αυτές;Οι γιατροί να σας πειράζουν γιατί αυτοί μπαίνουν στο μάτι.Οι νοσοκόμες μια χαρά είναι με τα τσιγαράκια τους τα κουτσομπολιά τους και να κάνουν να βρουν @@@@ Μια χαρά είναι τα κορίτσια.

8 Ιουνίου 2015 - 11:31 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μανδάμ σβήνετε τα σχόλια για το γυναικολόγο;Τον προστατεύετε;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


Μερικά σχόλια μπορεί να μην δημοσιεύονται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αξιοποιηθούν. ίσως πρέπει να τα διαβάσουν και να τα διερευνήσουν οι αρμόδιοι.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει πρόβλημα διοίκησης σε ολόκληρο το νοσοκομείο,Οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες μαλώνουν μεταξύ τους και σε άλλα τμήματα καθώς και οι γιατροί μεταξύ τους,Έχει προσωπικά με την γιατρό της μονάδας γιατί στο παρελθόν της είχε κάνει αναφορά.Πόσο θα αντέξει η γιατρός ακόμα; Ανέβηκα σήμερα επάνω να γράψω φάρμακα και είχε πολύ βαριά προβλήματα και έτρεχε από τον ένα στον άλλο.Αλήθεια γιατί δεν άλλαξαν ακόμα οι διοικήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΛΑΔΙ.Η ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ. ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ .

Δημοσίευση σχολίου