Κάθε ερώτηση έχει και την απάντησή της. Μπορεί να μη μας απαντάει η διοίκηση του Γ.Ν.Φ. αλλά εμείς καταφέραμε να βρούμε τις απαντήσεις. Μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενα δημοσιεύματα για να ξαναδείτε τις ερωτήσεις μας. Εμείς όχι μόνο βρήκαμε απαντήσεις αλλά μπορούμε να σας μεταφέρουμε και την εικόνα λειτουργίας της νεφρολογικής κλινικής σε όλα τα επίπεδα. 
ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΦΡΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ;
 Το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΦ  στην επιστολή αρ. πρωτ. 1358/  31-3-2015, γράφει και υπογράφει, μεταξύ άλλων: «…… Εδώ που φθάσαμε είμαστε μισό βήμα πριν το κλείσιμο της μονάδας.  Ήρθε (λέει) ο καιρός να σταματήσουν όλες οι  υπόγειες διεργασίες και να συζητήσουμε χωρίς παραγοντισμούς και μεθοδεύσεις έξω από κλίκες και ομάδες»!!!!! 

Τώρα έγινε αντιληπτό ότι με «ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥΣ» και «ΚΛΙΚΕΣ» δεν γιατρεύεται ο άρρωστος!!! Μέχρι τώρα τι έκανε το Σωματείο;
Αν η εικόνα που εμφανίζει η έρευνά μας, είναι αποτέλεσμα μεθοδεύσεων για  να κλείσει μία μονάδα η οποία σώζει ανθρώπινες ζωές, τότε  ή το σύστημα υγείας στην Ελλάδα  είναι θανατηφόρο, ή το σύστημα λειτουργίας του Γ.Ν.Φ. κινδυνεύει να γίνει θανατηφόρο!

Η νεφρολογική μονάδα της Φλώρινας τότε θα μείνει στην ιστορία, ως η νεφρολογική κλινική  όπου πεθαίνει  γιατρός για να την υπηρετήσει, και «πεθαίνουν» και οι γιατροί που την υπηρετούν!   Να μην ξεχνάμε τον συγχωρεμένο κ. Χατζηκωνσταντίνου, αλλά και το γεγονός ότι κανένας γιατρός δεν μένει και η γιατρός που έμεινε, πρέπει να «πεθάνει»!

Μία ακόμα πρωτιά στα νεφρολογικά δεδομένα της χώρας, είναι πως η μονάδα της Φλώρινας είναι η μόνη που έκλεισε για 6 μήνες – καμία μονάδα δεν έχει κλείσει για τέτοιο διάστημα -  επειδή το νερό είχε μικρόβια!!!

Τα τείχη, λένε, πέφτουν από μέσα. Το Σωματείο Εργαζομένων,  επικαλούμενο  τα παραπάνω εγγράφως, πυροδοτεί υποψίες πως το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο. Μήπως τελικά ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από μία ανώνυμη επιστολή με στόχο τη νεφρολόγο κ. Βασιλείου, είναι καπνός για αποπροσανατολισμό, ώστε το κοινωνικό κόστος και το πολιτικό κόστος από το κλείσιμο της μονάδας να μη το χρεωθεί το νοσοκομείο και το Υπουργείο;   Και αφού η Ιφιγένεια δεν είναι από τη Φλώρινα, δεν θα διαταραχθούν οι σχέσεις σε κοινωνικό επίπεδο…, ούτε θα χαθούν ψήφοι ….. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ;;;; 
Όσο για τους νεφροπαθείς της Φλώρινας; Αν η ανθρώπινη ζωή μετριέται με ψήφους τότε τι να σου κάνουν 45 άνθρωποι;
IΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Καλύτερα να πάρουμε έναν αξονικό τομογράφο που είναι για όλον τον νομό (αντί για νεφρολογικό εξοπλισμό !!!), είχε πει κομματικός παράγοντας που έχει σχέση με το νοσοκομείο και επιβεβαιώνει δυστυχώς την υποψία μας για τη τύχη των 45 νεφροπαθών! που τότε ήταν 35 άτομα. Αυτά όμως θα φανούν από τις εξελίξεις. Εμείς συμμεριζόμαστε τις  υποψίες των νεφροπαθών και τις εκφράζουμε .

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ο εξοπλισμός της μονάδας, έχει γεράσει αλλά δεν φαίνεται να γίνεται και τίποτα.  Σε επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Φλώρινας στις 24 -5-2012 αρ. πρωτ. 2948, στο πρώτο 5μηνο του έτους, οι τεχνικοί είχαν επισκεφθεί για επισκευή τη μονάδα 12 φορές! Εκείνη τη περίοδο κινδύνεψαν 2 ασθενείς να πεθάνουν με εικόνα εγκεφαλικού, διότι δεν είχε μετρηθεί το νάτριο στα μηχανήματα. Τελικά εκτέλεσε χρέη τεχνικού η γιατρός κ. Βασιλείου και σώθηκαν οι ασθενείς και… τα μηχανήματα!
Χρέη τεχνικού βέβαια έχουν αναλάβει και οι νοσηλεύτριες. Υπάρχει αναλυτική περιγραφή νοσηλεύτριας,  σε  επιστολή που φέρει την υπογραφή, όπου λέει πως τα μηχανήματα αποστείρωσης λόγω παλαιότητας βγάζουν συνεχώς την ένδειξη RINSE. Πατάει λοιπόν κάτι κουμπιά όπως της έχουν πει οι ειδικοί και αν δεν ευοδωθούν  οι προσπάθειες, τότε μέσω τηλεφώνου δέχεται οδηγίες από τους τεχνικούς για να κάνει αποστείρωση!!! ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!! ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!!

Το προηγούμενο ΕΣΠΑ χάθηκε επειδή κατατέθηκε πρόταση με λάθος κωδικούς και τώρα τρέχουν για νέο διαγωνισμό. Μη φανταστείτε βέβαια πως το κόστος είναι τόσο φοβερό! Το κάθε μηχάνημα αιμοκάθαρσης κοστίζει 10-15.000 ευρώ! Σε τελική ανάλυση μάλλον το κόστος συντήρησης ετησίως θα πρέπει να κοστίζει περισσότερο!
Ενδιαφέρον από φορείς δεν έχει παρατηρηθεί. Μόνο ο τ. Περιφερειάρχης κ. Δημ. Ηλιάδης είχε ευαισθητοποιηθεί, δίνοντας 20.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 5.000 ευρώ ήταν για την οφθαλμολογική κλινική και τα 15.000 ευρώ για τη μονάδα νεφρού. Αγόρασαν ένα μηχάνημα on line αλλά χωρίς πολυθρόνα, το οποίο μέχρι πρό τινος, δηλ. τον Απρίλιο 2015, δεν είχε πληρωθεί ακόμα!  Μάλιστα αγοράσθηκε μηχάνημα το οποίο έχει χαμηλότερο κόστος αγοράς αλλά υψηλότερο κόστος σε φίλτρα κλπ!!!! 

Τώρα μπαίνω στον πειρασμό να αναρωτηθώ: Μήπως κάποιος ωφελείται από την αγορά των φίλτρων; Μήπως πρέπει να ερευνηθεί με ποιες διαδικασίες και σε  ποιες τιμές αγοράζονται τα φίλτρα;

Σε επιτροπές  αγορών, διαγωνισμών , δεν έχει ζητηθεί ποτέ από την κ. Βασιλείου να συμμετάσχει!!! Αυτό είναι νόμιμο;

Για τους χώρους της Νεφρολογικής , από που να αρχίσουμε ; 1.200.000 ευρώ είχαν δοθεί αρχικά - μπορείτε να το δείτε σε ταμπέλα έξω από τη κλινική. Το κτίριο υπήρχε οπότε αν αφαιρέσετε 300.000 ευρώ για τον εξοπλισμό , δεν φρόντισαν έναν αξιοπρεπή χώρο αιμοκάθαρσης να κάνουν.                   Το καρδιολογικό τμήμα είναι στην άλλη άκρη, το μικροβιολογικό επίσης και το 50% του χώρου είναι γραφεία της διοίκησης. Το γραφείο της γιατρού είναι στο ισόγειο , με μία ελαφρά οσμή μούχλας και σου δίνει την εντύπωση αποθηκευτικού χώρου. 

Ο χώρος της αιμοκάθαρσης είναι σχετικά μικρός και τα μηχανήματα είναι τόσο κοντά το ένα με το άλλο, σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο. 

Από τη σκεπή μέχρι πρότινος, έβρεχε γάτες! Ναι όπως το ακούτε. Μία γάτα έπεσε στην αγκαλιά αιμοκαθαρόμενου! Κι εγώ όταν το άκουσα δεν το πίστευα! Ελπίζουμε πως έχει αποκατασταθεί η σκεπή! 

ΦΙΛΤΡΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ
Για τη σημασία των φίλτρων σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο δημοσίευμα με τίτλο ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ. Και εδώ λοιπόν απετόλμησαν να χρησιμοποιήσουν φίλτρα αμφιβόλου ποιότητας,  αλλά ευτυχώς με τη δυναμική παρέμβαση της κ. Βασιλείου, ναυάγησαν οι ύποπτες εταιρίες και σώθηκαν ασθενείς!

Και πάλι μπαίνω στον πειρασμό να αναρωτηθώ: Μήπως η ιατρός-νεφρολόγος «χαλάει την σούπα» κάποιου, ο οποίος ενορχηστρώνει τις αντιδράσεις εναντίον της;;;; 

Αλλά θα με ρωτήσετε….. «Είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο στην Φλώρινα και στην Ελλάδα ολόκληρη;» Και θα σας απαντήσω: «Ασφαλώς όχι….. Στην Ελλάδα, κυκλώματα, μίζες, παραγοντισμοί, κλίκες δεν υπάρχουν….. Ούτε ο αφόρητα υπερτιμημένος Σώϋμπλε δεν βλέπει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και ψάχνει τα κλεμμένα από τους νοικοκύρηδες!»

ΣΙΤΙΣΗ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
Αρμόδιος για τη σίτιση των ασθενών είναι ο κ. Μπάτσκος , ο οποίος μπορεί να ελέγξει τη κουζίνα. Γενικά τα σάντουιτς φθάνουν παγωμένα  στους ασθενείς και δεν τρώγονται διότι είναι σαν πέτρες.
     Ο κ. Μπάτσκος ας κάνει και κανέναν προληπτικό έλεγχο στις ημερομηνίες λήξης αλλαντικών και κασεριών καλού - κακού, διότι οι νεφροπαθείς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα ασθενών. 
Το φαγητό καλόν θα είναι να έχει το όνομα του κάθε ασθενούς , διότι μερικοί φεύγουν με 5 μερίδες και άλλοι δεν παίρνουν καθόλου. Λίγη φροντίδα παραπάνω κ. Μπάτσκο νομίζουμε πως μπορείτε να δείξετε!
 
 Ντόρη Κουτουράτσα 

Η συνέχεια στο επόμενο Μέρος 6ο - ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ! Η αδελφότητα των αδελφών 




5 comments :

Ανώνυμος είπε...

Η διοίκηση είναι αόρατη.Έβγαινε στην τηλεόραση κι έλεγε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην μονάδα και στο νοσοκομείο.Κι από τότε έχουν γίνει δυό συλαλλητήρια και κοντεύουν να κλείσουν τέσσερις κλινικές.Κι αυτά όλα που λέει η Κρουά φαίνεται,ότι στηρίζονται σε έγγραφα.Δε λέει αρλούμπτες.Αν δεν μπορεί να τα λύσει η διοίκηση να φύγει.

Ανώνυμος είπε...

Όταν φτάνουν οι θεσμοί να ελέγχονται από Εισαγγελέα και να βάζουν ερωτήσεις τα blog για το τι γίνεται σε ένα χώρο που πληρώνονται τόσοι άνθρωποι η κατάσταση είναι για κλάματα.Κι όποιος κατάλαβε,κατάλαβε.

Ανώνυμος είπε...

Κα Ντόρη εσείς δε μας είπατε;Για ποιό λόγο κάνετε την έρευνα;Και γιατί στηρίζετε τόσο τη γιατρό;Όλο καφεδάκια μαζί πίνετε.Πληροφορίες από που παίρνετε;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

5.38 Ξύπνησες και πολύ νωρίς! Θα σε έλεγα και ξύπνιο, αλλά οι ερωτήσεις σου δεν μου το επιτρέπουν. Μάλλον έχεις κι εσύ στρεβλη άποψη για τον τύπο και πιστεύεις σε ιδιοτελείς σκοπούς. Δεν σε αδικώ βέβαια. Το συνηθίζουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Η γιατρός - όπως λέτε εσείς οι ξύπνιοι - θέλει να κρατάει τα πράγματα στην αφάνεια . Πώς είναι δυνατόν να μας δίνει πληροφορίες; Τη φωνή των νεφροπαθών της Φλώρινας δεν την έχεις ακούσει ακόμα ή κωφεύεις κι εσύ; Ή νομίζεις πως οι νεφροπαθείς δεν έχουν φωνή; Κάνε τώρα μία γύρα στο νοσοκομείο και ρώτα να σου πουν όλοι οι άλλοι αν ήπιαν και αυτοί καφέ μαζί μου! Όλοι μου κάνανε την τιμή και τους ευχαρστώ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμήθηκα μια πολύτεκνη οικογένεια ,
που ο πατέρας βρήκε κάποια στιγμή πάνω στο ψυγείο ένα χαρτάκι "παραπόνων¨ εναντίον του..
έσπευσαν σε βοήθεια κάποιοι φίλοι του πατέρα να τον υποστηρίξουν,οτι η μητέρα είναι άχρηστη κι ανίκανη,
δεν ξέρει να μαγειρεύει τα φαγητά όλου του κόσμου,δεν σκουπίζει καλά...
η χύτρα χάλασε κι αντί να την φτίαξει ο ειδικός πατέρας, η μητέρα τηλεφώνησε στην εταιρία χύτρας!!!
Τα παιδιά υποφέρουν...
ο ενοικιαστής δεν κάνει έκπτωση στο ενοίκιο, άσε που το διαμέρισμα βρίσκεται πίσω απο την θάλασσα και βλέπει θέα στον κήπο,
το κράτος δεν δίνει πια τα επιδόματα,
οι γάτες του γείτονα κυκλοφορούν παντού,
το αυτοκίνητο θέλει καινούργεια ασφάλεια,
τα πεθερικά , οι θείες/οι δεν βοηθούν οικονομικά και συναισθηματικά,
τα ξαδέρφια δεν υπάρχουν
κι ο ήλιος κάποια στιγμη δύει κι έρχεται το σκοτάδι!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου