Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη κ Ρένα Βασιλείου απαιτητική και διεκδικητική. 

Το ότι την χαρακτηρίζουν παράλογα απαιτητική, δεν τους αδικώ! Δείχνει πως ο χαρακτηρισμός προέρχεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πως για να ασκήσει κάποιος ιατρική  επιβάλλεται να είναι απαιτητικός πρώτα  από τον εαυτό του και να τον υπερβαίνει προς όφελος των ασθενών του.  Δείχνει  ανθρώπους οι οποίοι είναι απολύτως εναρμονισμένοι με ένα σύστημα όπου για να επιβιώσει κάποιος θα πρέπει να συμβιβάζεται, να μην προσπαθεί να αλλάξει τίποτα, να ενεργεί και να σκέπτεται όπως του επιβάλει το σύστημα των βολεμένων.

ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!

Η Ρένα Βασιλείου έχει υπερβεί τα προσωπικά της όρια και εργάζεται 30 ημέρες τον μήνα ασταμάτητα με ανιδιοτέλεια για τους ασθενείς της. Οραματίζεται αλλαγές προς όφελος της νεφρολογικής και των νεφροπαθών . 
Ο συνδυασμός απαίτηση – διεκδίκηση που διακρίνει τη Ρένα Βασιλείου  είναι όντως ένας εκρηκτικός συνδυασμός που έχει πυροδοτήσει έναν πόλεμο εναντία στις απαιτήσεις της γιατρού να οργανώσει μία σύγχρονη νεφρολογική κλινική και να διεκδικήσει για τους τους ασθενείς της ποιοτικές υπηρεσίες υγείας! 

Η Ρένα Βασιλείου θα μπορούσε να αρκεστεί στον τίτλο της νεφρολόγου και με 5 ασθενείς αιμοκαθαρόμενους. Πάλι νεφρολόγος θα ήταν και ενδεχομένως και διευθύντρια. Θα μπορούσε να επιλέξει περισσότερα συνθήματα και λιγότερη δουλειά, να κάθεται στον υπολογιστή της και να ετοιμάζει τα διδακτορικά της και να τη πληρώνει και το δημόσιο. Να είναι στο χα , χα , χα και μπα χα , χα, χωρίς την αγωνία και την  ευθύνη των 45 ασθενών, και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. 

 ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Ρένα Βασιλείου οραματίστηκε να δημιουργήσει περιτοναική κάθαρση, αλλά κι αυτό φαίνεται να ενοχλεί. Ήδη από το 2004 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Περιτοναικής Κάθαρσης στο Αμστερνταμ οι νεφρολόγοι εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για την ανάγκη δημιουργίας περιτοναϊκής κάθαρσης , διότι οι μονάδες δεν θα χωρέσουν όλους τους νεφροπαθείς μιας περιοχής(υπολογίζονται στο 0.1% του πληθυσμού οι αιμοκαθαιρόμενοι κάθε νομού αλλά η αναλογία για τους λόγους που προανέφεραμε δυστυχώς αυξάνεται ραγδαία).
Από την διοίκηση, από την ημέρα που ήρθε ζητάει 2ο γιατρό , μηχανήματα, νοσηλεύτριες , υλικοτεχνικό εξοπλισμό και να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς με 5η βάρδια και ΣΦΚΠ στο νοσοκομείο μας και να μην πηγαινοέρχονται 100και πλέον χλμ ΜΠΜ !!!

Η διοίκηση του ΓΝΦ, μάλλον  βλέπει ως γραφική τη Ρένα Βασιλείου. Σου λέει, ας την να ζητάει. . Αν δει κανείς σήμερα τις τοποθετήσεις των επικουρικών καμία ειδικότητα δεν έρχεται στη Φλώρινα. Ούτε παιδίατρος, ούτε παθολόγος, ούτε νεφρολόγος. Γι αυτό, ας απολογηθεί η διοίκηση είτε αναγνωρίζοντας την αδυναμία διεκδίκησης από μέρους της είτε καυτηριάζοντας την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας. Θα το κάνει  όμως η κ. Κετσετζή ; 

ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τις νοσηλεύτριες τις «τρέχει» και αυτό κι αν δημιουργεί ενοχλήσεις. Χαρακτηριστικά μία νοσοκόμα έχει ονομάσει «κάτεργο» την νεφρολογική κλινική. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ένα παράδειγμα . 
Όταν πρωτοπήγε η κ. Βασιλείου το  το 2010 οι νοσηλεύτριες έπαιρναν πίεση στους ασθενείς μόνο όταν μπαίναν , στην μέση της αιμοκάθαρσης και στο τέλος της συνεδρίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς από συχνότερα και βαρύτερα υποτασικά επεισόδια και από την κολπική μαρμαρυγή (δυνητικά θανατηφόρα αρρυθμία)που τα συνόδευε καμιά φορά. Όταν όμως εφήρμοσε την λήψη της πίεσης πιο συχνά κατά την διάρκεια της συνεδρίας αιμοκάθαρσης (πίεση και σφύξεις ανά ώρα σύμφωνα και με τα διεθνή πρωτόκολλα και στους βαρέως πάσχοντες πχ από ΜΕΘ και χειρουργημένοι ανά ημίωρο ) οι ασθενείς είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και δεν σημειώθηκα  τόσο βαριά υποτασικά ούτε τόσο συχνά. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα οι νοσηλεύτριες να έχουν ένα συνεχές τρέξιμο στο 8ωρο τους σε αντίθεση με τα 7χρόνια που εργάζονταν πριν αναλάβει η κ. Βασιλείου  την μονάδα .

Η 5Η ΒΆΡΔΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΕΝΟΧΛΕΙ!                                                                          
Σύσσωμες οι 9  νοσηλεύτριες της νεφρολογικής έχουν δημιουργήσει κοινό μέτωπο για να αναχαιτήσουν τη δημιουργική ορμή της κ. Βασιλείου.  Δεν μπορούν να δουλέψουν με τη κ. Βασιλείου! Οι καυμένες!


ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ                                                                                                                

Η έλλειψη αναγνώρισης και σεβασμού από τους ασθενείς προς τους γιατρούς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο  ούτε στην Φλώρινα , ούτε σε όλη την Ελλάδα. Να σας θυμίσω τα τελευταία γεγονότα με ασθενείς που επιτέθηκαν σε γιατρούς στη Φλώρινα πριν μερικούς μήνες!

Να σας γνωστοποιήσω τώρα και γεγονότα με τη Ρένα Βασιλείου

Ασθενής  είχε υποβάλλει μήνυση στη κ. Βασιλείου διότι περίμενε 5 λεπτά έξω από το γραφείο της και «θίχτηκε» οπότε όταν εισήλθε στο γραφείο  και ενώπιον 2 μαρτύρων ,άρχισε να  απειλεί ότι θα τη διώξει από την μονάδα και την πόλη και  θα τη ξαναστείλει πίσω στην Καστοριά.(στην γενέτειρα της). Η μήνυση του απερρίφθη από την Εισαγγελέα διότι ήτο αβάσιμος.
 
 Μία  Κυριακή ένας άλλος ασθενής πάσχοντας από νεόπλασμα του πνεύμονα ήρθε στην μονάδα(χωρίς καν να περάσει από τα επείγοντα για να εξετασθεί) απειλώντας θεούς και δαίμονες μαζί με τους γιούς του και απαιτώντας να ανοίξει η μονάδα αιμοκάθαρσης για να εξυπηρετηθεί διότι είχε κάνει διάγνωση ότι είχε δύσπνοια από πνευμονική συμφόρηση και η αιμοκάθαρση θα τον βοηθούσε. Δεν  βρήκε εκεί τη γιατρό η οποία έλειπε σε συνέδριο στη Κατερίνη, και τότε  έκλεισε την πόρτα της μονάδας εμποδίζοντας την είσοδο στους ασθενείς , απείλησε με χειροδικία τον κο Μπάτσκο, τον κο Κωτακίδη και τον κο Γκώγκο οι οποίοι όλοι έτρεξαν στην μονάδα για να βοηθήσουν.

Στο face book,  η εγγονή ασθενούς κατηγορεί τη κ. Βασιλείου ως αντιεπαγγελματία επειδή καθυστέρησε λόγω φόρτου εργασίας να εκδώσει εξιτήριο για τον παππού της!!!

 Λέει χαρακτηριστικά η εγγονή: Η γιατρός από προσωπική εμπειρία είναι αντιεπαγγελματίας τους είδους της. Όταν ήταν ο παππούς μου στο νοσοκομείο, με καρκίνο, στις 11 στις πρωί ήρθε ο κ. Κοτακίδης και μας είπε να περιμένουμε την νεφρολόγο για να μας δώσει το ό.κ για να πάρουμε εξιτήριο, μρτά τις 13:00 την ενόχλησα στο γραφείο της 3-4φορές, έχει δουλειά στον υπολογιστή μου έλεγε... και φύγαμε στις 18:30 περίπου χώρις να έρθει ΚΑΘΟΛΟΥ απλά πληρε τηλ. της νοσοκόμες της χειρουργικής κλινικής να μας πούν να φύγουμε μετά από τόσες ώρες που μας κρατούσαν εκεί να την περιμένουμε.

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Υπάρχουν και άνθρωποι που γνωρίζουν τη κ. Βασιλείου και εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια.

Ντόρη Κουτουράτσα

Η συνέχεια στο επόμενο



15 comments :

Ανώνυμος είπε...

Οι νοσηλεύτριες της Νεφρολογικής μονάδας χρειάζονται "ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" σε ιδιωτική κλινική για ένα εξάμηνο τουλάχιστον, για να συνηθίσουν να εργάζονται στους διεθνώς προβλεπόμενους ρυθμούς!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τους τσαμπουκάδες πολίτες, ασθενείς και μη, όταν πάνε σε ιδιωτικό ιατρείο ή κλινική, περιμένουν υπομονετικά σαν "παναγίτσες"... Συμπέρασμα: "Το πολύ το τζάμπα βλάπτει σοβαρά την υγεία... γενικώς"!!!

Ανώνυμος είπε...

Σαν το δημόσιο δεν έχει! Τι να τη κάνουν τη μετεκπαίδευση; Μιά χαρά είναι τα κορίτσια! Και αν φύγει και η γιατρός; βασίλισσες θα είναι! Και μόνο πρωινά - απογευματινά! Χαλαρούς ρυθμούς για να προστατεύετε και η ψυχική τους υγεία!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

http://www.filathlos.gr/comp.../k2/item/100918-giatros-paidi , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΟ FACE BOOK

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Ένας γιατρός μπήκε βιαστικός στο νοσοκομείο μετά από κλήση που δέχτηκε για ένα επείγον περιστατικό που απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Πολύ γρήγορα άλλαξε ρούχα και κατευθύνθηκε προς το χειρουργείο.

Στον διάδρομο, όπως προχωρούσε, συνάντησε τον πατέρα του αγοριού που τον περίμενε ήδη στο χειρουργείο.

Βλέποντας τον ο πατέρας, του φώναξε: «Γιατί έκανες τόση ώρα να έρθεις; Δεν ξέρεις ότι η ζωή του γιου μου βρίσκεται σε κίνδυνο; Τι γιατρός είναι εσύ. Δεν έχεις καμία αίσθηση ευθύνης;»

Ο γιατρός χαμογέλασε και του απάντησε χαμηλόφωνα: «Λυπάμαι, δεν ήμουν στο νοσοκομείο και ήρθα όσο πιο γρήγορα μπορούσα μόλις μου το είπαν. Τώρα θα σας παρακαλέσω να ηρεμήσετε, έτσι ώστε να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου.»

«Να ηρεμήσω; Με κοροϊδεύεις; Τι θα συνέβαινε αν ήταν ο δικός σου γιος αυτή τη στιγμή στο χειρουργείο; Θα ήσουν ήρεμος; Αν έβλεπες το δικό σου παιδί να πεθαίνει τι θα έκανες;» του είπε εκνευρισμένος ο πατέρας.

Ο γιατρός χαμογέλασε πάλι και του απάντησε: «Θα έλεγα αυτό που είπε κάποτε ο Ιώβ: «Από τη σκόνη προερχόμαστε και στη σκόνη θα επιστρέψουμε». Οι γιατροί δεν μπορούν να παρατείνουν τη ζωή. Πήγαινε και προσευχήσου για τον γιο σου. Εγώ θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τον σώσω.»

«Το να δίνεις συμβουλές όταν δεν είσαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος είναι πολύ εύκολο» μουρμούρισε ο πατέρας.

Η επέμβαση κράτησε αρκετές ώρες. Αργά το βράδυ ο γιατρός βγήκε χαρούμενος από το χειρουργείο και απευθυνόμενος στον πάτερα, του είπε:

«Όλα πήγαν καλά. Ο γιος σας θα γίνει καλά! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, ρωτήστε τη νοσοκόμα.» Χωρίς να περιμένει την απάντηση του πατέρα έτρεξε γρήγορα να αλλάξει ρούχα.

«Γιατί είναι τόσο αλαζόνας; Δεν μπορούσε να περιμένει μερικά λεπτά για να μου εξηγήσει μερικά πράγματα για την κατάσταση του παιδιού;» απευθύνθηκε ο πατέρας στη νοσοκόμα.

Η νοσοκόμα του απάντησε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της: «Ο γιος του πέθανε προχθές σε τροχαίο ατύχημα. Όταν τον καλέσαμε να έρθει για τον γιο σας, ήταν στην κηδεία του γιου του. Τώρα που έσωσε τη ζωή του παιδιού σας, πηγαίνει και πάλι να αποχαιρετήσει για πάντα το δικό του παιδί».

Είναι εύκολο να κρίνουμε τους άλλους. Το δύσκολο είναι να μην το κάνουμε. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει στη ζωή του και πόσο μεγάλες είναι η δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω τι θα γίνει;Θα τη διώξουν τη γιατρό,όπως διώξαν κι άλλους.Θα βρουν κανά φίλο τους με τα ίδια μυαλά να κάνει το γιατρό.Θα τρώνε και θα πίνουν και τις 8 ώρε; θα τις κάνουν 4.Θα διώξουν και 10 ασθενείς και όλα καλά.Εκτός κι αν έρθει Διοικητής με @@@@@@ και τους θυμίσει για ποιό λόγο πληρώνονται.Άσε που έτσι που είναι τα πράγματα σε λίγο θα παρακαλάνε να έχουν δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Κα Κουτουράτσα διαβάζοντας το βιογραφικό της γιατρού δεν μπορεί να μη σκεφτεί κανείς ότι αδικείται στο ΕΣΥ.Ο ιδιωτικός τομέας αν και δυσκολότερος στις ημέρες μας , όμως προσφέρει περισσότερα σε όποιον είναι τόσο ικανός στην δουλειά του.Στο ΕΣΥ είναι γνωστό σε όλους μας πως διοικούν οι κλίκες και τα κυκλώματα.Οι δικοί μας οι άριστοι των αρίστων βλέπετε πως όλοι προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα.

Ανώνυμος είπε...

Η γιατρός δεν θα χαθεί. Αλλοίμονο στους ασθενείς! Αυτοί οι δικοί μας νεφρολόγο έχουν και σε λίγο δεν θα ψάχνουν νεφρολόγο θα κοιτάνε πως να βοελευτεί η ιστορία με γιατρούς πήγαινε - έλα, Το έχουν ξανακάνει. Αφου 9 νοσοκόμες έχουν τόση αξία και πρεπει να θυσιαστούν γιατρός και ασθενείς , αυτό θα γίνει σε εκείνο το μπαχαλο .

Ανώνυμος είπε...

Ναι και σιγά μην ιδρώσει το αυτάκι κανενός.Εδώ η χώρα πιάνει βράχο θα ασχοληθούνε με νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος πρέπει να κάνει ένα σοβαρό έλεγχο σε ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.Αλλά ποιός;Χέστηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Άντε μώρε όλοι εκεί μέσα φίλοι και γνωστοί είναι που να βγάλεις άκρη ποιός είναι καλός και ποιός όχι.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζατε την κα Βασιλείου και πριν ξεκινήσετε την έρευνα σας;

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε τις νοσοκόμες στα δημόσια νοσοκομεία πως εργάζονται.Δεν τολμάς να ζητήσεις βοήθεια για τον άνθρωπο σου και σε αρχίζουν στα υφάκια και στις τσιρίδες ότι είναι 'επιστήμονες' και δε είναι 'ξεσκατώστρες'.Άιντε από κει.Και στους γιατρούς μιλάνε άσχημα και σε μας.

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...

11.54 με τη κ. Βασιλείου σχεδόν γνωριστήκαμε πριν μερικές ημέρες. Ούτε μήνας, για την ακρίβεια. Θα μπορούσαμε και να μη την γνωρίσουμε καν. Το προφίλ της μπορεί κάποιος να το αναγνωρίσει μέσα από το έργο της και να διακρίνει την αλήθεια μέσα από μία σειρά εγγράφων.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη γυναίκα που κάνει τέτοιο έργο σε μια στιγμή που γινόμαστε όλο και πιο αδιάφοροι για το τι γίνεται γύρω μας και όλοι κοιτάμε μόνο τον κ@@ο μας.

Δημοσίευση σχολίου