Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εφημερίδα μας, τις εξελίξεις της  Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Φλώρινας! Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας που επικοινωνεί μαζί μας αλλά και των πανελληνίων ΜΜΕ. 

Το ερώτημα για το μέλλον της ΜΤΝ Φλώρινας για τη μεταφορά των νεφροπαθών της Φλώρινας στη Πτολεμαίδα στην αντίστοιχη μονάδα τη περίοδο των Χριστουγέννων, ελλείψει ιατρικού προσωπικού ,  πλανάται ακόμα και μάλιστα απειλητικά.
 
Η ανησυχία δεν είναι μόνον οι κίνδυνοι της μεταφοράς  και  η ταλαιπωρία των νεφροπαθών , αλλά η αίσθηση ενός σιωπηρού κλεισίματος  για να μην υπάρξει προφανώς πολιτικό κόστος.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά, εδώ και αρκετούς μήνες – από τον Απρίλιο 2015 – το κύρος της ΜΤΝ υπονομεύθηκε – όπως φαίνεται -  από μία ανώνυμη επιστολή η οποία στόχευε στη νεφρολόγο της Φλώρινας κ. Ρένα Βασιλείου. Το θέμα διογκώθηκε υπερβολικά, κινητοποιήθηκε το σύμπαν από πλευράς διοίκησης του  Νοσοκομείου Φλώρινας, με ΕΔΕ για να διαπιστώσουν το βάσιμο της ανωνύμου επιστολής – λες και δεν ξέρουν τι τους γίνεται -  με εισαγγελικές παρεμβάσεις κτλ κτλ . Ακόμα δεν βρήκαν άκρη.                          
 Ωστόσο η ΜΤΝ , υπονομεύθηκε επειδή   διοχετεύθηκε προς τα έξω πως η ΜΤΝ Φλώρινας δεν προτιμάται από κανέναν γιατρό, λόγω ενός κακού πνεύματος!!!  

Αναρωτηθήκαμε κι εμείς τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό το σενάριο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!!!                                                                                                                             Εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε ακόμα και σήμερα. Ρε μπας και είναι ιδέα μας; 

Αυτά τα στοιχεία όμως  που έρχονται στα χέρια μας, δεν είναι ιδέα μας.                                            Ας τα δούμε λοιπόν, ένα – ένα . 

Για να μη παραμυθιάζεστε πως δεν έρχονται γιατροί στη ΜΤΝ Φλώρινας επειδή υπάρχει ένα κακό πνεύμα, σας λέμε πως γενικά δεν έρχονται γιατροί στη Φλώρινας και δη επικουρικοί διότι η σύμβασή τους είναι το πολύ τριετής και προτιμάνε να πηγαίνουν στα μέρη τους. Από τις 150 θέσεις επικουρικών στη δική μας περιφέρεια δηλ στη 3η ΥΠΕ , μόνο 30 δέχθηκαν τη θέση.
Στο δε νοσοκομείο Φλώρινας είχαν προκηρυχθεί 8 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων , μεταξύ αυτών και νεφρολόγου, και μόνο 2  δέχθηκαν να έρθουν, η δε νεφρολόγος κ. Καραγκιοζίδου την έκανε για Γερμανία.
Συμπέρασμα. Μόνο αν προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις θα έρθουν γιατροί. 

Μετακινήσεις εν τω μεταξύ γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο γίνονται. Μόνο για τη Φλώρινα δεν βρίσκουν γιατρό.
Ο κ. Κύρκος , πρώην περιφεριάρχης Δυτ. Μακεδονίας και νυν  διοικητής στη 3η ΥΠΕ  στις 4-12-2015  με απόφασή του αρ. πρωτ. 38995, μετακινεί 2 γιατρούς από το ΓΝ Ημαθίας και Καστοριάς  και  στις 7-12- 2015, αρ. πρωτ.38994 μετακινεί άλλον γιατρό   από το Κέντρο Υγείας της Δεσκάτης, , και τους τρείς    στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης  για εφημεριακή κάλυψη τις ημέρες των Χριστουγέννων !!!

Για τη Φλώρινα τι έκανε ο  κ. Κύρκος που βγήκε και στο ραδιόφωνο, να μας διαβεβαιώσει πως ενδιαφέρεται για τη Φλώρινα;
Ο κ. Κύρκος μπορεί ή δεν μπορεί να μετακινήσει όποιον γιατρό θέλει;  Ας μας το πει.

Σήμερα με υπουργική απόφαση , ο κ. Ξανθός και με την ένδειξη ΚΑΤ ΕΠΕΙΓΟΝ!!! – υπάρχει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ- Α2α/Γ.Π. 6277 Σχετ. 95702, υπογράφει  τη πρόσληψη της νεφρολόγου κ. Σκουλαροπούλου για τη ΜΤΝ Πτολεμαίδας!!! Η ΜΤΝ Πτολαμαίδας εν τω μεταξύ έχει 3 γιατρούς και με τη κ. Σκουλαροπούλου 4, για 35 ασθενείς!!                                                                              Αυτό ο κ. Ξανθός δεν το ξέρει ή δεν του το είπαν;
Το συνταρακτικότερο  όμως είναι πως ο κ. Κατσίνας, στην επιστολή του στις 8-12-2015 για την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών Φλώρινας στη Πτολεμαίδα, προτείνει ο ίδιος τη κ. Σκουλαροπούλου , και θέλει και 6 νοσηλεύτριες και οι νεφροφαθείς της Φλώρινας να πηγαίνουν και με τα φίλτρα τους ! Τυχαίο; 

Επίσης, από πληροφορίες, ήδη οι ομάδες στο υπουργείο σχεδιάζουν εισφορά κλινικών στο Μποδοσάκειο Πτολεμαίδας και δημιουργία ΤΕΠ  και καλά εξοπλισμένων ασθενοφόρων προκειμένου να μεταφέρονται ασθενείς από Φλώρινα, Καστοριά και κλείσιμο του Μαμάτσειου . Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι βουλευτές μας; Τι κάνουν όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα; 

Δεν σας το κρύβω , πως όλο αυτό μου  φαίνεται σαν προαναγγελθείς θάνατος της Νεφρολογικής Φλώρινας. Και όσο δεν κουνιέται κανένας  αρμόδιος φορέας της Φλώρινας, βουλευτές, περιφεριάρχες κλπ. ενισχύουν την υποψία μας πως η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Φλώρινας ξεκινάει με την Μονάδα Τεχνητού Φλώρινας, και μάλιστα  με μεθοδεύσεις για να μην υπάρξει πολιτικό κόστος, και για τα πάντα να φταίει το κακό πνεύμα!!!
Μακάρι, όλα να είναι υποψίες… 

Ντόρη Κουτουράτσα


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου