Πληροφορούμεθα , πως υπάρχει έντονη επικοινωνία μεταξύ 3ης ΥΠΕ , Διοίκησης Νοσοκομείου Φλώρινας  (διοικήτριας κ. Κετζετζή και δ/ντού Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωτακίδη ) με τον δ/ντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Πτολεμαίδα κ. Χρήστο Κατσίνα, από 3-11-2015, 27-11-2015, 8-12-2015.
Το θέμα επικοινωνίας μεταξύ τους, είναι οι λεπτομέρειες για τη μετακίνηση των νεφροπαθών Φλώρινας στη Πτολεμαίδα. 

Ο κ. Κωτακίδης στις 27 -11-2015 προς την 3η ΥΠΕ είναι κατηγορηματικός πως αν δεν υπάρξει ιατρικό προσωπικό τις ημέρες αναρρωτικής αδείας της ιατρού κ. Βασιλείου λόγω υπερκόπωσης, η ΜΤΝ Φλώρινας θα κλείσει. 
Ο κ. Κατσίνας τονίζει σε όλες τις επιστολές του πως το θέμα λειτουργίας της ΜΤΝ Φλώρινας έχει αρχίσει να αναφύεται από την 1η Αυγούστου 2015 και ρίχνει βολές – σε ρητορική ερώτηση όπως λεει  -  προς   τη διοικήτρια κ. Βούλα Κετζετζή για την αδυναμία της να δώσει λύσεις και για τον λόγο αυτό κρατάει σε ομηρία όλες τις νεφρολογικές κλινικές στις γειτονικές περιοχές.                                                                          
Αναρωτιέται επίσης  ο κ. Κατσίνας – ρητορικό το ερώτημα και πάλι όπως λέει χαρακτηριστικά -  μήπως  υπάρχει κάποιο  πρόβλημα στη νεφρολογική Φλώρινας  και δεν τολμάει κανείς να αγγίξει;
 
Αναρωτιόμαστε κι εμείς:                                                                                                                                                   
 1.  Πέντε (5)  μήνες σχεδόν τι κάνει η κ. Κετσετζή για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Φλώρινας ;                                                                                                                                                           
2. Πρόβλημα έχει μόνο η νεφρολογική Φλώρινας ή όλο το νοσοκομείο Φλώρινας. Διότι όπως μαθαίνουμε γιατροί δεν έρχονται στο Νοσκομείο Φλώρινας  γενικά και  οι γιατροί που έρχονται  φεύγουν από το Νοσοκομείο Φλώρινας! βλ.  Μαιευτική.
                               
 3. Τι έγινε τελικά με εκείνον τον σάλο της ανώνυμης για τη νεφρολογική; Η ΕΔΕ , επτά (7) μήνες τώρα ολοκληρώθηκε – δεν ολοκληρώθηκε '; 

4. Η εισαγγελική έρευνα δεν ξέρουμε, άρχισε ή τελείωσε; Ή δεν άρχισε ; Ή δεν τελείωσε; . 

Αυτά όπως καταλαβαίνεται είναι θέμα κύρους για το Νοσοκομείο Φλώρινας και πολύ σωστά ο καθένας μπορεί να αναρωτιέται. 

Ως προς το επίμαχο θέμα της λειτουργίας  της Νεφρολογικής Φλώρινας το επόμενο διάστημα,  είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τα παραπάνω. Τα σενάρια που προκύπτουν είναι τρία (3).                          
1. Στελέχωση με ιατρικό προσωπικό για να λειτουργήσει η ΜΤΝ Φλώρινας . .                                                                           
2. Κλείσιμο της  ΜΤΝ Φλώρινας, λόγω  έλλειψης ιατρικού προσωπικού                                                                                     
 3. Μετακίνηση αιμοκαθαρόμενων Φλώρινας και νοσηλευτικού προσωπικού  στη Πτολεμαίδα λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.    
                                                                                  
Ο κ. Κατσίνας στην επιστολή του 3-11-2015 είναι εντελώς αρνητικός για να δεχθεί αιμοκαθαρόμενους της Φλώρινας στο Μποδοσάκειο επικαλούμενος λογικά επιχειρήματα, ενώ στην επιστολή του στις 8-12-2015 δέχεται τους ασθενείς της Φλώρινας αλλά με προυποθέσεις. Και πολύ καλά κάνει.
 Ζητάει μετακίνηση στην Πτολεμαίδα 6 νοσηλευτριών της Φλώρινας και ζητάει οι αιμοκαθαρόμενοι της Φλώρινας να πηγαίνουν με τα φίλτρα τους  για αιμοκάθαρση για να μην εκτίθεται σε έξοδα το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο . Εκφράζει την ανησυχία του – πολύ σωστά- για τα προβλήματα που έχει η μετακίνηση, και εξηγεί πως είναι επιβεβλημένη η μετακίνηση των νοσηλευτριών της Φλώρινας, επειδή στην Πτολεμαίδα δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν το ιστορικό του αιμοκαθαρόμενου που θα μετακινηθεί εκεί. 

Επειδή φίλοι μου,  ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, και από τη στιγμή που η μετακίνηση των αιμοκαθαρόμενων της Φλώρινας στη Πτολεμαίδα, ακόμα και σαν εναλλακτική λύση είναι υπό συζήτηση, πρακτικά, δεν αποκλείεται  το ενδεχόμενο του κλεισίματος.
 Ή μάλλον μήπως  είναι ένα σιωπηρό κλείσιμο!!! Αφού μετακινούνται ασθενείς, νοσηλευτές και φαρμακευτικό υλικό. Δηλαδή τι θα μείνει; Τα ντουβάρια ;

Το πλέον εφικτό τελικά, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα,  φαίνεται να είναι και  το πλέον παράλογο!                                                                                                                                                      
Σχεδιάζουν να αναστατωθεί το σύμπαν με μετακινήσεις  και δεν μπορούν τόσο καιρό να οργανώσουν ένα τμήμα που στη τελική τους φέρνει και τα περισσότερα έσοδα!  Επειδή , για κοινωνική πρόνοια και ευαισθησία δεν μας αφήνουν περιθώρια  να συζητήσουμε!    Αφήνουν να αιωρείται πως υπάρχει   πρόβλημα στη νεφρολογική, το διαιωνίζουν, το προβάλλουν με κάθε τρόπο, αλλά δεν το κατονομάζουν, ούτε και το λύνουν!  Μόνοι τους μ αυτή τη στάση τους υπονομεύουν τη νεφρολογική κλινική - το έχουμε πει άλλωστε -  πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
                                                
Η στάση και η απραξία  της διοίκησης του ΓΝΦ  στο θέμα  της  εύρυθμης λειτουργίας   της νεφρολογικής , βλέπουμε πως έχει γίνει θέμα συζήτησης  και εκτός Φλώρινας.Ας το σκεφτούν οι ίδιοι..
Έχουν τελικά δίκιο στο Σύλλογο Νεφροπαθών Φλώρινας που ανησυχούν και που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις υποσχέσεις της διοίκησης του ΓΝΦ.
Αναμένουμε εξελίξεις…

Ντόρη Κουτουράτσα
10-12-2015

22 comments :

Ανώνυμος είπε...

Αρα το πρόβλημα είναι η διοικήτρια -διοίκηση του νοσοκομείου ή η έλλειψη δεύτερου νεφρολόγου (;) Αν είναι και τα δύο τι κάνουν τα Ανώτατα κλιμάκια στα αρμόδια Υπουργεία; Περιμένουν να τα "τινάξουμε" στον δρόμο ;;;

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι ο πιο βλάχος γιατρός από τα κατασάβραχα ξέρει πως ο κάθε ασθενής έχει το δικό του ιατρικό φάκελο.Τη νοσηλεύτρια δηλαδή τι τη θέλει ο Νεφρολόγος;Για να κουβαλάει το φάκελο;Άμα τον διαβάσει δεν μαθαίνει τι έχει ο ασθενής;

Περιμένουμε απάντηση από το νοσοκομείο.Καλές οι μπούρδες αλλά όποιος μετακινήθηκε έξι μήνες σε Γρεβενά,Καστοριά,Κοζάνη και Μποδοσάκειο είδε τη γλύκα.

Να κλείσει η δική του η μονάδα και να έρθουν οι τρεις γιατροί και οι δέκα νοσηλεύτριες στη Φλώρινα και το νοσοκομείο θα εξυπηρετήσει με ευχαρίστηση και του 35-40 δικούς του.
Άιντε,μάθαμε,παίρνουμε μια καρέκλα,βγαίνει και το κόμα μας και το παίζουμε παράγοντες,

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Κατσίνας μια χαρά τα λεει. Πως θα εξυπηρετήσει άλλους τόσους ασθενείς από αυτούς που έχει; Θα θυσιαστούν οι νοσηλεύτριες οι δικές του; Και της Φλώρινας οι νοσηλεύτριες τι θα κάνουν ; Σκί; Ή χριστουγεννιάτικες διακοπές; Αυτονόητο είναι πως πρέπει να συνοδεύουν τους ασθενείς .

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει να βοηθήσει στέλνει βοήθεια.Τι λείπει;Γιατροί.Πως ζητάει το Μποδοσάκειο γιατρούς για την παθολογική του από άλλα νοσοκομεία;Να στείλει βοήθεια στην Φλώρινα,όπως την δέχεται κι αυτός.
Μια χαρά τα λέει αλήθεια.Για το συμφέρον του.Το συμφέρον των ασθενών όμως δεν είναι να είναι χειμωνιάτικα με τα ανεμοσούρια στους δρόμους,ούτε με τόσο κόσμο στις φωτιές,να μην υπάρχει μια κλινική που έχει τόσα επείγοντα σε λειτουργία.
Κανένας δεν είναι χαζός.Αν κλείσει τόσο εύκολα η νεφρολογική σας,τότε πείτε αντίο στο νοσοκομείο σας.
Αντί να λέτε τι καλά τα λέει ο ένας και τι χάλια ο άλλος,δε μαζευέστε να κάνετε ένα συλλαλητήριο να το στηρίξει ο Δήμος όπως στην Κοζάνη μήπως και σώσετε κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Ο κυρ Κατσίνας να λέει ότι θέλει.Δημοκρατία έχουμε.Για την κλινική του.Για την πόλη του.Να βγουν οι άρχοντες του τόπου να πουν τι θα κάνουν να μη φύγουν οι άνθρωποι μας γιορτές ατους δρόμους.Το ξαναζήσαμε.Να βρουν γιατρούς,νοσηλεύτριες.Όλα θα φύγουν από δω άμα δεν κάνουμε κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτοί της Φλώρινας! Τωρα τους φταίει ο Κατσίνας! Δεν κοιτάνε τη τύφλα τους τη μαύρη να διεκδικήσουν για το νοσοκομείο τους, κοιτάνε να βρούν εξιλαστήριο θύμα για να δικαιολογήσουν την έλλειψη θάρρους να αντιμετωπίσουν την αλήθεια! Παρατηρητές μονίμως των εξελίξεων. Τρώνε και το παραμύθι της νεφρολογικής πως κάποιος φταίει και δεν έρχεται γιατρός και δεν ζητάνε ευθύνες από τη διοίκηση και τα υπουργεία!

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι στο νοσοκομείο της Φλώρινας, «συνηθίζεται» το νοσηλευτικό προσωπικό να τα βάζει με τους γιατρούς το ίδιο είχαν κάνει πριν 5 χρόνια στον προηγούμενο γιατρό της μονάδας τον αείμνηστο Χατζηκωνσταντίνου.
Ε πώς λοιπόν να θέλουν να έρθουν άλλοι γιατροί όταν υπάρχει τέτοια φήμη για το Νοσοκομείο Φλώρινας.
Άιντε τώρα να τις δω τις νοσηλεύτριες της Φλώρινας με τον κ. Κατσίνα...

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσουμε τους ασθενείς αν θέλουν να πάνε σε άλλες πόλεις.Κι αν θέλουν θα πάνε και οι νοσηλεύτριες.Δεν έχουν πρόβλημα οι νοσηλεύτριες να συνοδεύουν τους ασθενείς.Χαρά τους.

Ανώνυμος είπε...

Χαρά τους;Αλήθεια;Θα συνοδεύουν νοσηλεύτριες τους ασθενείς καθημερινά σε άλλες πόλεις;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ βολικά όλα αυτά.Ο Νεφρολόγος στο Μποδοσάκειο θα έχει πολύ λιγότερη δουλειά , έστω και με περισσότερους ασθενείς αφού οι υπερωρίες του μήνα θα μοιράζονται σε 4 γιατρούς .Θα λύσει και το πρόβλημα του αν έχει με νοσηλεύτριες.Με ξένα κόλυβα κηδεία δηλαδή.
Στο μεταξύ η Φλώρινα θα έχει απομείνει χωρίς μονάδα αιμοκάθαρσης για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού τώρα δεν έχουν γιατρό που πιέζονται, θα βρουν μετά που θα χουν που να πάνε τους ασθενείς;
Η Φλώρινα θα ξοδεύεται να πληρώνει οδοιπορικά για τις νοσηλεύτριες και θα έχει χάσει και πολύτιμο νοσηλευτικό προσωπικό.
Θα μετακινήσει και την μια γιατρό που έχει αλλού, και μετά στην απίθανη περίπτωση που θα έχουν βρει ένα γιατρό θα χρειάζονται πάλι και δεύτερο !!! Πάλι στα ίδια δηλαδή.Τι είχες Γιάννη,τι είχα πάντα.
Όσο για την διοίκηση που παύθηκε μήπως μπορούσε να προσλάβει γιατρούς και δεν το έκανε;
Αν είναι έτσι έχει μεγάλες ευθύνες.Αν όχι όμως όλα αυτά είναι ανοησίες.
Κοιτάξτε να λύσετε το πρόβλημα οι υπεύθυνοι φέρνοντας γιατρούς σε όλα τα τμήματα στο νοσοκομείο.
Κι αφήστε τις γειτονικές πόλεις να κάνουν τα μεγάλα σχέδια τους απορροφώντας άλλες μονάδες για να μεγαλώσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή πχ στο Μαμάτσειο.

Ανώνυμος είπε...

κύριε Κατσίνα και κυρίες Κατσίνες

Μήπως είναι ακριβή πολυτέλεια να μην πώ σπατάλη που αγγίζει τα όρια πάρτι στον
Νομό Κοζάνης να υπάρχουν 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ;;;;;;;;;;; 'Εχετε και το ΘΡΑΣΟΣ να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Φλώρινα ;;;;;; Τα γνωρίζει αυτά ο Τσίπρας που μεθοδεύετε ;;;; Αν όχι θα του τα διαβιβάσουμε ευχαρίστως...

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Να δω τις νοσηλεύτριες της Φλώρινας να συνοδεύουν τους ασθενείς στην Πτολεμαΐδα και μετά θα πιστέψω και στον Άγιο Βασίλη.

Ανώνυμος είπε...

Να λέμε και του στραβού το δίκαιο, πως θα'ρθει γιατρός στη Φλώρινα? Με το ζόρι? Άμα κανείς δε θέλει να έρθει, τι να κάνει η διοίκηση? Τόσες φορές έχει προκηρυχθεί θέση αλλά κανείς δεν έρχεται. Κι έχω την εντύπωση ότι κάποιος/α έβαλε χαρτιά για επικουρικό, αλλά λίγες μέρες πριν την τοποθέτηση τ'απέσυρε. Μήπως πρέπει ν'αναρωτηθούμε γιατί αποφεύγουν όλοι τη ΜΤΝ της Φλώρινας και προτιμούν την ανεργία και τη σκλαβιά στα ιδιωτικά?
(Όσο για τα πιο πάνω σχόλοια περί Μποδοσακείου και Μαματσείου, δεν έχω και κανά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά ο νομός Κοζάνης έχει τριπλάσιο πληθυσμό απ'το νομό Φλώρινας. Οι δε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, είναι πόλεις με 50000 κόσμο έκαστη....)

Ανώνυμος είπε...

κύριε Τσίπρα το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με το νοσοκομείο στην Κοζάνη απέχει μόλις 10 λεπτά της ώρας!!!!!. Προς τι ο λόγος παρουσίας δύο δημόσιων νοσοκομείων σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων και μάλιστα στον ίδιο νομό περιφέρεια ; . Επιτέλους βάλτε μία τάξη στα 2 νοσοκομεία του Νομού Κοζάνης .Κλείστε το ένα ( Μποδοσάκειο) και ενισχύστε το άλλο ( Μαμάτσειο) η το αντίθετο.Τόσο απλά είναι τα πράγματα κύριε Τσίπρα . Αλήθεια γνωρίζει το οικονομικό επιτελείο των θεσμών ( Τρόικα) την κοστοβόρα συνλειτουργία των 2 δημόσιων νοσοκομείων μόνο στον Νομό Κοζάνης;; Αν δεν την γνωρίζει έχουμε τον τρόπο να την μάθουν.....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ.ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Να τους δω τώρα που θέλανε να ξεφορτωθούνς τη γιατρό ορισμένοι,που τους ενοχλούσε γιατί πολλά ζητούσε, τι θα κάνουν άμα αρρωστήσει.

Ανώνυμος είπε...

10.38 μμ ανώνυμε, πόσο μακριά νυχτωμένος είσαι! Στις ιδιωτικές μονάδες νεφρού στην Αθήνα παίρνουν αρχικό μισθό τριπλάσια από ότι στο δημόσιο για να κάνουν 8ωρο!Στα νοσοκομεία με 11 εφημερίες και 6 μέρες την εβδομάδα εργασία δεν βγάζεις ούτε τα μισά!Δεν νοσηλεύεις ασθενείς και πας κυριλέ στο σπίτι σου μετά το 8ωρο.Η γιατρός που λες αποσύρθηκε γιατί δούλευε με 4πλασιο μισθό ήδη στη Γερμανία.Υπάρχει γιατρός που θέλει να έρθει στην νεφρολογική κλινική σε ΜΟΝΙΜΗ θέση.Γιατί δεν την προκηρύσουν;Αυτός είναι ο λόγος που παραιτούνται επικουρικοί σε όλα τα νοσοκομεία.Η λύση είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και είναι η προκήρυξη ΜΟΝΙΜΩΝ θέσεων και θέσπιση οικονομικών κινήτρων για να έχουν λόγο να έρθουν και να μείνουν οι γιατροί. Όσο για σένα , που υπονοείς ότι κάτι συμβαίνει με την μονάδα της Φλώρινας, πέρα από το να ξερνάς την χολή σου, νομίζεις ότι βοηθάς με την στάση σου;Ή προσπαθείς να καλλιεργήσεις ένα κλίμα φόβου για να επιδεινώσεις την κατάσταση;Ποιανού τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετείς;

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΟ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ 10.38 ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.ΑΦΟΥ ΧΤΥΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΑ.ΠΑΝΤΑ.ΠΟΤΕ ΔΩ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΟΒΟ ΜΗ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ.ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμείστε λίγο, δεν υπονοώ τίποτα. Κι ούτε ξερνάω χολή κι ούτε έχω γράψει στο νεα φλωρινα. Αυτό που γνωρίζω όμως, και που κάνετε λάθος, είναι ότι στις ιδιωτικές μονάδες στην Αθήνα μόνο τριπλάσιο μισθό δεν παίρνουν. Παίρνουν μισθούς ψίχουλα κι εργάζονται 10 και 12 ωρες. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται, ακριβώς επιδή η γιατρός είναι μόνη της και κάνει 11/μήνα, τις μέρες που δεν εφημερεύει, τους "φορτώνεται" ο παθολόγος. Πόσο ασφαλές είναι αυτό? Για τη γιατρό που αποσύρθηκε, λόγω 4πλάσιου μισθού στη γερμανία δεν το ξέρω, αλλά τότε γιατί έβαλε χαρτιά? Δεν ήξερε το μισθό του επικουρικού στο ΕΣΥ? Μακάρι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις, αλλά σ'αυτό δε φταίει η διοίκηση και, φυσικά, ούτε η γιατρός. Φταίει το ότι υπάρχει συμφωνία να μην γίνονται νέες προσλήψεις και γω δε ξέρω για πόσα χρόνια ακόμα. Το έγραφε το 2ο μνημόνιο, το γράφει και το 3ο. Προσλήψεις με το σταγονόμετρο, από το 2017 και βλέπουμε.
Τις απειλές περί αστικής και ποινικής ευθύνης ξέρετε τι να τις κάνετε. αλλά ευτυχώς που εσείς γράφετε επώνυμα κι έχετε κι απαιτήσεις να το κάνουν κι οι άλλοι...
Καλό σας βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Οι παθολόγοι είναι πολλοί και ο νεφρολόγος 1. Μετά από όσα ακούμε στα μέσα για το νεφρολόγο καταλαβαίνουμε ότι δυστυχώς δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την κούραση του.Η γιατρός ήρθε αμέσως χωρίς να εφημερεύει και έσωσε δικό μας άνθρωπο.Αν δεν ήταν αυτή θα πέθαινε.Λυπούμαστε για τον πόλεμο που δέχεται και τον είδαμε κι εμείς.Από τους παθολόγους η κα Αλίκη και ο Διευθυντής έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον επίσης. Είναι ντροπή να έχουμε τέτοιους γιατρούς και να μη τους εκτιμάμε.Σ.Δ

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Δημοσίευση σχολίου