Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά, αλλά στα ΑΛΩΝΑ της Φλώρινας δεν κόβουν ξύλα!

 Επειδή μας διαβάζουν και εκτός Φλώρινας, τα Άλωνα είναι ένα μικρό χωριουδάκι μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από τη πόλη της Φλώρινας, στο οποίο οι περισσότερες από τις  οικογένειες που έχουν μείνει, ασχολούνται με την υλοτομία και βιοπορίζονται από αυτή! 

Ο Δασικός Συνεταιρισμός του χωριού, ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να ζητήσει την άδεια υλοτόμησης  από τον δήμο Φλώρινας μία συστάδας  δένδρων.  Ο δήμαρχος Φλώρινας τους διαβεβαίωνε πως θα επιληφθεί του θέματος και τη τελευταία στιγμή, με τη δικαιολογία πως  η υλοτόμηση δεν είναι συμφέρουσα για τον δήμο, αποκλείει πάνω από 20 οικογένειες να βιοπορισθούν!

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως τη τιμή την ορίζει το δημοτικό συμβούλιο! Στο δήμο Πρεσπών ο τόνος  των ξύλων πωλείται προς 10 ευρώ, στο δήμο Αμυνταίου πωλείται προς 12 ευρώ και στη πόλη της Φλώρινας προς 15 ευρώ!                                                                                                                                                                             Αυτό δεν το γνωρίζει ο δήμαρχος;                                                                                                             Έκανε σίγουρα υπολογισμούς;

Το περίεργο σε της υπόθεσης  είναι πως,  ο δήμος Φλώρινας δίνει άδεια υλοτόμησης σε άλλα κοινοτικά διαμερίσματα   και με προκλητικό τρόπο , εξαιρεί τα Άλωνα.
Ο δήμαρχος αγνόησε ακόμα και τη παρέμβαση δημοτικού συμβούλου να φέρει το θέμα σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης και απέφυγε να αναφέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο!  
Το πρόβλημα είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα! Μένουν στη κυριολεξία στο δρόμο 20  οικογένειες, αρκετοί κάτοικοι των Αλώνων που έβγαζαν και αυτοί ένα μεροκάματο .
 Η πρόφαση πως δεν υπάρχει οικονομικό συμφέρον για τον δήμο, είναι τουλάχιστον παιδιάστικη, και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη διακριτική μεταχείριση των πολιτών από μέρους του δημάρχου!

Να ευχηθούμε καλή φώτιση στον δήμαρχο και καλή τύχη στους συμπολίτες μας Αλωνιώτες!                          
Όσο για εμάς, ο Θεός να μας φυλάει και από χειρότερα!

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

Τι χειρότερο να μας βρει με αυτόν τον Δήμαρχο, τα είδαμε όλα και δεν τελείωσε ακόμα η θητεία, τι άλλο μένει να δούμε κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο ότι οι γύφτοι στην αγορά κάνουν πάρτυ εις βάρος των παραγωγών.

κ12 είπε...

Ντόρις όπως κατάλαβες το τελευταίο διάστημα εξαργυρόνωντε οι εκλογικές επιταγές ακάλυπτες η καλυπτόμενες Όσοι δώσαν σε Στάθη η σε άλλους το ΑΤΜ στο δημαρχείο δεν κλωσάει ούτε Money ούτε Honey και θετικές αποφάσεις.. Τόσο απλά κι άς ο κόσμος πεθαίνει στην ψάΘΑ...ακόμη και όσοι αλέκτωρες και όσες σουφραζετες έχουν δεν έχουν άκρες ( πρόσβαση από το δημαρχείο έως την αντιΠΕ.) Για τα Άλωνα και άλλα χωριά το θέμα έχει τελειώσει εδώ και 10 χρόνια...δηλ τους αγνοούν στα ισι@@@@@ ...

Δημοσίευση σχολίου