9:53 π.μ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |









 Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο face book  στη σελίδα του Τάσου Ραντζάκη, όπου από τις 15 κοινοποιήσεις, φαίνεται πως η κοινωνία της Φλώρινας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των αδέσποτων , που παραμένει ένα χρόνιο πρόβλημα στη Φλώρινα όπως και οι άθλιες συνθήκες στο υποτιθέμενο κυνοκομείο.

Ακόμα μια φορά η Φλώρινα ετοιμάζεται να δείξει το σκληρό της πρόσωπο στα αδέσποτα. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος κρατάει ενα τσομπανόσκυλο εδώ και 4 ημέρες μέσα σε ένα κλουβί, μετά από καταγγελία πως δάγκωσε κάποια κυρία. Η δικαιολογία είναι πως πρέπει να του γίνουν εξετάσεις για λύσσα, αλλα ήδη εχει αποφασιστεί να του γίνει ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ λόγω επικινδυνότητας.
Το σκυλί αυτό ζούσε με άλλα 4 σε έναν χωρο και τα πρόσεχαν φιλόζωοι. Την δουλειά του Δήμου δηλαδ την έκαναν απλοί πολίτες. Ποτέ δεν τους αγρίεψε και πάντα καθόταν ήρεμο να το χαϊδέψουν. Ήθελε μόνο στοργή και λίγο φαγητό. Οντως για το συγκεκριμένο σκυλί υπήρχαν καταγγελίες, αλλα αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι οδήγησε το σκυλί να δείξει επιθετική συμπεριφορά. Σαφώς και αυτό δεν ενδιαφέρει την εισαγγελέα, που διέταξε να απομακρυνθούν τα σκυλιά απο τον συγκεκριμένο χώρο. Μόνο που δεν είπε που πρέπει να πάνε, καθώς το κυνοκομείο λειτουργεί ΥΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!
Οπότε η λύση φαντάζομαι πως ήταν ή η ευθανασία ή η φόλα...
Τα δυο σκυλιά τα δώσαμε ήδη με χίλια ζόρια σε ιδιώτη. Το άλλο χάθηκε, μα το τσομπανόσκυλο φαίνεται να μην τα καταφέρνει...
4 μέρες δεν ξέρουμε καν αν έχει φάει κάτι, αν ζει καν, ούτε που είναι... Για το λόγο αυτό ας γίνουμε ‘ολοι μια φωνή για να το σώσουμε! Παρακαλώ για κοινοποιήσεις, για τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας στον Δήμο Φλώρινας και τα καταφύγια αν γίνεται να ανοίξουν τις πόρτες του γι αυτό το υπέροχο πλάσμα...

Τάσος Ραντζάκης

 

3 comments :

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Eleana Lelidis θα απαντησουν αραγε στα τηλεφωνα στο Δημο η θα τα ξυνουν????
Nikos Pitharas Εγω για να πω την αληθεια δ καταλαβα ακριβως τι μπορουμε να κανουμε .χαθηκε το εχουνε εκει τι εχει γινει ακριβως ;αν θελει καποιος λιγο ποιο λιανα να μας τα πει μπας κ καταλαβουμε γιατι περασαν κ τα χρονια κ το μυαλο δ δουλευει κ στα 100 τα 100 .
Αγγελική Γραφάκου με ξεπερνά το μίσος που κρύβεις μέσα σου άνθρωπε...
Tasos Rantzakis Με κάλυψες- ακομα μια φορα- απολυτα Αγγελική μου
Gregory Papanikolaou Να πάμε να το πάρουμε πίσω Τάσο μού τόσους φουσκωτούς έχουμε φίλους!!!!
Harris Kapoor ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΑΝ Τ ΟΣΚΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!
Harris Kapoor ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΕΠΣΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΕΞΟΔΑ!!!
Viki Melliou Η δικη μου γνωμη ειναι στειρωση των θηλυκων .επιτελους οσοι εχουν σκυλακια ή γατακια ας τα κρατησουν κ ας τα φροντισουν, ας γινουν υπευθυνοι. Οσο δν γινομαστε υπευθυνοι με τα ζωακια μας κ δν κανει μια κινηση κ ο δημος το προβλημα θα διαιωνιζεται...τασο καλο βραδυ..
Jovanka Papathanasiou Το κρατάνε σε ένα μικρό κλουβί, ίσα ίσα να χωράει μέσα. Και το κλουβί μέσα σε κοντεινερ. Σε 10 μέρες από σήμερα αν δεν δείξει σημάδια αρρώστιας, θα γίνει ευθανασία ούτως ή άλλος λόγο επιθετικής συμπεριφοράς. Εδώ και ένα χρόνο το ταΐζω μαζί με την φίλη μου και ποτέ δεν αισθάνθηκα κίνδυνο. Είναι σκύλος εργασίας και το μέρος του είναι κάποια μάντρα και όχι στους δρόμους. Ο τι αφορά το καταφύγιο ζώων, στη Φλώρινα δεν υπάρχει. Αυτό που λειτουργούσε ως κάτι τέτοιο μέχρι πρόσφατα πλέων είναι με ανοιχτές πόρτες και τα σκυλιά τριγύρω η έχουν φύγει και τριγυρνάνε στους δρόμους. Παρακαλώ ας κάνουμε κάτι μαζί και σύντομα γιατί ο χρόνος μετράει αντίστροφα εδώ και μια εβδομάδα.
θωμαίς πολίτου Το ίδιο ακριβώς συμβαινει και στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης μια γυναίκα έκανε παράπονα στον Δήμο ότι την γρατσουνισε γάτα άγρια δεν ν είπε όμως ότι πήγε να την κλωτσισε γιατί αυτή με το σκυλί της έκανε βόλτες και το σκυλί κυνήγησε την γάτα αυτή αμύνθηκε ήταν και έγκυος ή κυρατσα πήγε να κλωτσισε έγκυο γάτα και ή γατα φυσικά πόνεσε και την γρατσουνισε απαίτησε από τον Δήμο να μαζέψουν τις γάτες της περιοχής να τις κάνουν ευθανασία ή δε συγκεκριμένη γάτα δεν ξερω τι έγινε δεν την ξαναειδα

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη "αντιδημαρχάρα" Καρακόλης τι κάνει άραγε? Προφανώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αγοράσει πάλι ο δημος κρεατικά για τις φωτιές απο το κρεοπωλειο του υιού Καρακολη....

Ανώνυμος είπε...

Λέτε για το τσομπανόσκυλο αν έφαγε,οταν αυτό το σκυλί έκανε κομμάτια μια περαστική στο δρόμο γυναίκα ενδιαφέρθηκε κανείς απο εσάς η μόνο ο Καρακόλης σας φταίει τι άλλο μπορούσε να κάνει ο ανθρωπος απο το να το μαζέψη για να μην κινδυνευουν οι περαστικοί;και εγω σκυλιά εχω αλλά οχι έτσι.

Δημοσίευση σχολίου