4:43 μ.μ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΛΗΞΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |





Πληροφορήθηκα ότι η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων ΔΕΝ πρόκειται να ξανα-συνεδριάσει, ώστε να λάβει απόφαση για συνέχιση ή όχι της αποχής των δικηγόρων και ότι έχει μεταθέσει την ευθύνη της λήψης μιας τέτοιας απόφασης στους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους. Αν αυτό αληθεύει, τότε αυτό σημαίνει ότι έστω και ένας δικηγορικός σύλλογος αν πάρει την απόφαση να σταματήσει την αποχή, όλοι θα την σταματήσουν.
Οι «Τσε-Γκεβάρα» της δικηγορίας, αυτοί που αποφάσιζαν την αποχή, δεν έχουν το σθένος να πουν ότι είναι εναντίον της αποχής πλέον και να αιτιολογήσουν το γιατί. Μεταθέτουν την ευθύνη σε άλλους, στους πολλούς, έτσι ώστε οι ίδιοι να μην θεωρηθούν υπεύθυνοι. Θέλουν να σταματήσει η αποχή, αλλά δεν έχουν τα κότσια να το πουν……!!!! Οι εκπρόσωποί μας ημών των δικηγόρων σε πανελλαδικό επίπεδο, αυτοί που μέχρι τώρα ήταν οι «Τσε Γκεβάρα», οι «Σπάρτακοι», ΞΑΦΝΙΚΑ μετατρέπονται σε «Ποντίους Πιλάτους».
Μόλις σταματήσει η αποχή των δικηγόρων, θα αρχίσουν να εκδίδονται διαταγές πληρωμής και θα αυξηθούν οι κατασχέσεις. Με άλλα λόγια, ο κλάδος των δικηγόρων θα συρθεί να προωθήσει τα συμφέροντα των τραπεζών (και όχι μόνον) σε βάρος της κοινωνίας!
Εκεί οδηγούν τα πράγματα οι σε πανελλαδικό επίπεδο εκπρόσωποι ημών των δικηγόρων!
Θα συρθούμε να παίξουμε το παιγνίδια σε βάρος του συνόλου, χωρίς να προβάλλεται, έστω και προσχηματικά, το (ούτως ή άλλως ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ) επιχείρημα, ότι έτσι εξυπηρετούνται τα συντεχνιακά μας συμφέροντα.
Τα συμφέροντά μας των δικηγόρων είναι ταυτισμένα με αυτά των πελατών μας. Όταν ο πελάτης μας δεν έχει χρήματα να μας πληρώσει, πως θα πληρωθούμε ;;;; Εκτός βεβαίως και εάν ο πελάτης μας είναι οι τράπεζες. Οπότε η τράπεζα-πελάτης πετάει και στον δικηγόρο ορισμένα ψίχουλα από το βουνό χρήματος που συσσωρεύει.
Επιπλέον, τους μήνες των δικαστικών διακοπών ούτως ή άλλως οι δουλειές μας των δικηγόρων είναι πεσμένες. Οπότε, ποια (ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ) συντεχνιακά μας συμφέροντα προασπίζονται με το σταμάτημα της αποχής προ των δικαστικών διακοπών ;;;; Μήπως όλα είναι μεθοδευμένα; Μήπως ορισμένοι περιμένουν την θερινή ραστώνη για να προωθήσουν τότε την έκδοση διαταγών πληρωμής, ώστε οι αντιδράσεις (νομικές και πολιτικές) να είναι περιορισμένες;;;;
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το φορολογικό πέρασε, άρα γιατί να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!!! Και πρέπει να συνεχίσουμε με σκοπό να «ρίξουμε» αυτήν την πολιτική καταστροφής της Ελλάδος.
Αυτή η πολιτική καταστρέφει όλους μας, τον μέσο Έλληνα, τον γείτονά μας, τον φίλο μας, τον πελάτη μας, εμάς!
Αυτή η πολιτική καταστρέφει την μεσαία τάξη, άρα και εμάς τους δικηγόρους. Καταστρέφει μαζί με την μεσαία τάξη και τα οποιαδήποτε ψήγματα ελευθερίας συνεχίζουν να υπάρχουν στην «Ελληνική Ξενοκρατούμενη Κλεπτοκρατία» (και όχι «Ελληνική Δημοκρατία»)!
Θα μπορούσε να αναφωνήσει μέρος των συναδέλφων που διαφωνούν μαζί μου: «Πως θα ζήσουμε!!! Με τις αποχές δεν έχουμε έσοδα!!!! Έχουμε υποχρεώσεις!!!» Θα τους πω: «Μόλις λήξη η αποχή τι περιμένετε;;; Περιμένετε ότι τα γραφεία σας θα γεμίσουν με πελάτες που έχουν τσέπες γεμάτες χρήμα;;; Αν κάτι τέτοιο περιμένετε πλανάσθε πλάνην οικτράν!!!»
Δυστυχώς, όπως πολλοί Έλληνες, έτσι και εμείς ως δικηγορικό σώμα, αν και αρεσκόμαστε να θεωρούμε τους συλλόγους μας ως τους «πρώτους τη τάξει επιστημονικούς συλλόγους», δεν μπορέσαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να το κάνουμε ούτε τώρα. Είμαστε κι’ εμείς ως δικηγόροι μέρος του κοπαδιού, το οποίο επέτρεψε σε διεφθαρμένους και ευάλωτους να το οδηγήσουν εκεί όπου το οδήγησαν, πιστεύοντας ότι μέχρι να έλθει η σειρά μας στο σφαγείο, ο σφαγέας θα έχει κουραστεί να σφάζει!
Δυστυχώς!!!

Παύλος Χρ. Αλτίνης, Δικηγόρος, Φλώρινα

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου