11:40 μ.μ.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ;

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |Έχουν περάσει βεβαίως και 2 χρόνια περίπου όταν άρχισε "ο λιθοβολισμός" της νεφρολόγου κ. Ρένας Βασιλείου στο Νοσοκομείο Φλώρινας με εκείνη την περιβόητη ανώνυμη επιστολή και η υπόθεση έφτασε στα χέρια της Εισαγγελίας.

Η κ. Βασιλείου αφού ανέβηκε τον Γολγοθά της με υπομονή και αξιοπρέπεια, ήρθε σήμερα και γι αυτήν η δικαίωση! Τόσο η δικαστική απόφαση όσο και εκείνες οι ατελείωτες ΕΔΕ εξυμνούν την κ. Βασιλείου και ματαιώνουν τα σχέδια του ανώνυμου επιστολογράφου και όσων κρύβονται πίσω από την επιστολή, προκειμένου να βλάψουν την ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ μέσω της νεφρολόγου κ. Βασιλείου. 

Η εφημερίδα μας τότε, δεν δημοσίευσε την επιστολή αλλά στάθηκε στο πλευρό των Νεφροπαθών, της κλινικής και της νεφρολόγου με μία σειρά 12 δημοσιευμάτων που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την αλήθεια. 

Σήμερα, αισθανόμαστε κι εμείς ένα είδος δικαίωσης και με ιδιαίτερη χαρά θα σας ενημερώσουμε στην συνέχεια με λεπτομέρειες για την δικαστική απόφαση, την συνέχεια  "των λογαρισμών που άνοιξαν" - διότι "όποιος σκάβει λάκκον σ άλλον πέφτει ο ίδιος μέσα", αλλά και για νέες ιστορίες στο Νοσοκομείο Φλώρινας! 

Παρακάτω, δημοσιεύουμε την επιστολή που λάβαμε από την δικηγόρο της κ. Βασιλείου η οποία απευθύνεται σε όλα τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τότε την επιστολή και ζητά την απόσυρσή της. 


ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΟΥΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Φ.

Την 15-04-2015, μια ανώνυμη καταγγελία ενός δήθεν νεφροπαθούς κατά της εντολέως μου ιατρού νεφρολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Ειρήνης Βασιλείου, διοχετεύτηκε και δημοσιεύτηκε ανεξέλεγκτα και άκριτα, σχεδόν στα περισσότερα site της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διασυρθεί ανεπανόρθωτα ως επιστήμονας και ως άνθρωπος πανελλαδικά.
Στη συνέχεια, με μία ομαδική επιστολή, οι εννέα νοσηλεύτριες που εργάζονται στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Φλώρινα, υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, με ένα κείμενο περίπου παρόμοιο με αυτό της ανώνυμης επιστολής.                                                                                                      
 Επίσης, και το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φλώρινας, συμμερίζεται την ως ανώνυμη επιστολή.

Αφορμή της εντεινόμενης επίθεσης των νοσηλευτριών εναντίον της ιατρού, στάθηκε μία καταγγελία που απηύθυναν μέλη του συλλόγου νεφροπαθών σε βάρος νοσηλεύτριας της μονάδας, που αφορούσε πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της και στην οποία καταγγελία η εντολέας μου δεν είχε καμία ανάμειξη.

Τα αναφερόμενα τόσο στην ανώνυμη επιστολή, όσο και στην ομαδική αίτηση παραίτησης, αλλά και σε αυτήν του Σωματείου, έγιναν αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας, καθότι θεωρήθηκαν από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, και ορθά, πολύ σοβαρά, και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση όλων των καταγγελιών σε βάρος της ιατρού.    
Η προκαταρκτική διαδικασία διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 22 μήνες και εξετάστηκαν πάρα πολλοί μάρτυρες, τόσο προτεινόμενοι, όσο και καλούμενοι με πρωτοβουλία της κας Εισαγγελέας και σύμφωνα με το πόρισμα – πρότασή της «από τα συλλεγέντα κατά τη διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση αποδεικτικά στοιχεία προέκυψε ότι, ουδόλως η ελεγχόμενη ιατρός διέπραξε τα υπό διερεύνηση αδικήματα, αλλά ούτε και οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα».
Θα περίμενε κανείς από τα site που ανήρτησαν την ανώνυμη επιστολή ανεξέλεγκτα και κυρίως, χωρίς να ενδιαφερθούν αν ο ανώνυμος επιστολογράφος είναι υπαρκτό πρόσωπο, να θέσουν υπόψη της Εισαγγελίας Φλώρινας τα στοιχεία του και βασικά, να ακούσουν και την άλλη άποψη.     Ωστόσο, μη ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, συμμετείχαν ηθελημένα ή αθέλητα στην συκοφαντική επίθεση εναντίον της ιατρού, που στην ουσία στόχευε τόσο στο κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, όσο και στην φυσική και επιστημονική της εξόντωση με το bullyinq που έχει εξαπολυθεί εναντίον της.                                                                             
Επίσης, η ιατρός θα ανέμενε από τις Νοσηλεύτριες και από το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Φλώρινας, που παρά το γεγονός των αντιθέσεων και των καταθέσεών τους, η Μονάδα λειτουργεί μετά από παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής σε ικανοποιητικό επίπεδο, εδώ και 2 χρόνια περίπου, να ζητήσουν συγγνώμη για την συμμετοχή τους στην ολομέτωπη επίθεση εναντίον της ιατρού. Άλλωστε και η ίδια είναι εργαζόμενη και μέλος του σωματείου, αντιπαλεύοντας με νύχια και με δόντια μια κατάσταση που ξεπερνούσε κάθε όριο συκοφαντίας και προσβολής της προσωπικότητάς της, τόσο στην κοινωνία της Φλώρινας, όσο και στους προϊσταμένους της.                                                                                           
Στην ολομέτωπη αυτή επίθεση άντεξε μόνο και μόνο για τους ασθενείς και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Αυτούς είχε στο μυαλό της.                                                                     
Αυτούς έχει και τώρα, πιστή στον όρκο του Ιπποκράτη, και πέραν αυτών, ουδέν.

Με την παρούσα σας καλώ όλους άμεσα και χωρίς άλλη ειδοποίηση, να προβείτε στην απόσυρση της κατάπτυστης συκοφαντικής ανώνυμης καταγγελίας εις βάρος της εντολέως μου και να αναρτήσετε την παρούσα επιστολή για την πλήρη αποκατάσταση του ονόματός της.                   
Σε διαφορετική περίπτωση, και χωρίς άλλη ειδοποίηση, η εντολέας μου, είναι αναγκασμένη να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.  
                                                                                     

Φλώρινα, 29-05-2017 
Η πληρεξούσια δικηγόρος ΓΛΥΚΕΡΙΑ Ν.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (Α.Μ. 141) 
ΓΡΑΜΜΟΥ 14-52100 ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΛ. 2467086555, 6974317521 
ΑΦΜ 116024070 ΔΟΥ Α’ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 EMAIL. glykkok@gmail.com

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Και καλό είναι Ντόρις να ειπωθεί ποια μέσα δημοσίευσαν τότε την ανώνυμη επιστολή, ελαφρά τη καρδία, αλλά και ποια αρνήθηκαν να το πράξουν.
Για να γνωρίζουμε όλοι τελικά τι "δημοσιογραφία" έχουμε στη Φλώρινα και πως κάποιοι το παίζουν δημοσιογράφοι, μη έχοντες κανένα υπόβαθρο. Για να ξέρει και ο κόσμος τελικά ποιο μέσα πρέπει να εμπιστεύεται.

Δημοσίευση σχολίου