4:42 μ.μ.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΖΟΣ - ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Φλώρινα 24-4-2018


Γράφει ο Παύλος . Χ. Αλτίνης


Ν. Ι. ΜΕΡΤΖΟΣ: ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΗΚΕ!!! Θ’ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ;;;;;;
Ο Ν. Ι. Μέρτζος απογοήτευσε πάρα πολλούς. Όλους αυτούς που χρόνια τώρα, δεκαετίες, είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν ως «ευπατρίδη», «σκληρό δεξιό», «ασυμβίβαστο πατριώτη», «ηρωϊκό σύγχρονο Μακεδονομάχο», «λεβεντο-τσαμπουκά που μπροστά του δεν έπιαναν μπάζα οι οσφυοκάμπτες πολιτικάντηδες, που ήταν έτοιμοι να πουλήσουν και την μάνα τους στον διάβολο, πολύ περισσότερο την Πατρίδα και ειδικότερα την Μακεδονία». Αυτούς που έβλεπαν τον Μέρτζο ως ένα είδος Λευκού Πύργου της Μακεδονίας, ως ανάχωμα και κυματοθραύστη του προδοτικού πολιτικαντισμού. Όλοι αυτοί σήμερα αισθάνονται ότι ο Ν. Ι. Μέρτζος ΠΡΟΔΩΣΕ την εμπιστοσύνη τους!
Πάντα ετίθετο το ερώτημα: «πως είναι δυνατόν ο Μέρτζος να είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ άνθρωπος ο οποίος είχε πολιτική του ισχύ, όποιος και αν ήταν στην εξουσία;» Οι φίλοι του Μέρτζου απαντούσαν ότι ήταν θέμα ικανοτήτων. Οι εχθροί του έλεγαν άλλα. Απεδείχθη ότι μάλλον οι εχθροί του είχαν δίκιο…..
Ο Μέρτζος εδώ και δεκαετίες είχε σφυρηλατήσει ένα είδωλο του εαυτού του, σύμφωνα με το οποίο έχει κάνει αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Χάρη σε αυτό το είδωλο απέκτησε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!! 
Και αφού απέκτησε αυτήν εξουσία ως αγωνιζόμενος για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ξαφνικά άρχισε να κάνει αγώνα υπέρ ενός δήθεν «έντιμου» συμβιβασμού με τα Σκόπια!!!! Δηλαδή υπέρ του να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια!!! Πράγμα που σημαίνει ότι πλέον η Μακεδονία θα πάψει να είναι ΜΟΝΟΝ Ελληνική!!!!! Άρα ΔΕΝ θα είναι πλέον Ελληνική (διότι δεν μπορεί να είναι και Ελληνική και μη-Ελληνική)!!!! Άρα θα είναι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ!!!!
Αυτό οδήγησε στην αποκαθήλωση του Μέρτζου. Όλοι αυτοί που είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν ως «ευπατρίδη», «σκληρό δεξιό», «Μακεδονομάχο», «λεβεντο-τσαμπουκά» άρχισαν να υποψιάζονται ότι όλ’ αυτά μπορεί να ήταν απλώς ένας φερετζές!!!! Ο Μέρτζος το αντιλήφθηκε και, όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασε.

 Αντέδρασε με τον εξής τρόπο:
Ο Μέρτζος άρχισε να δημοσιεύει άρθρα του σε «συστημικά» έντυπα, τα οποία έχουν ταχθεί υπέρ του να δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Οπότε, γεννάται το ερώτημα: Τι κολλεγιά είναι αυτή του «ευπατρίδη σκληρού Μακεδονομάχου» με αυτούς με τους οποίους λογικά θα έπρεπε να είναι πολιτικά αντίπαλος; Μήπως, αυτή η κολλεγιά αποδεικνύει ότι τα περί «ευπατρίδη σκληρού Μακεδονομάχου κλπ» ήταν πράγματι φερετζές;
Στην συνέχεια, (βλ. το σχετικό άρθρο του Δημ. Ευαγγελίδη με τίτλο «Ευτελισμός», http://ethnologic.blogspot.gr/2018/04/blog-post_2.html)  ο Μέρτζος παρουσίασε βιβλίο του (για την Μακεδονία βεβαίως, βεβαίως......!!!) στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ν. Κοτζιά του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Το βιβλίο το παρουσίασαν οι «αξιότιμοι Κύριοι» (έτσι τους αποκαλεί η πρόσκληση) Νικ. Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, τέως υπουργός και τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (ίσως στο μέλλον και της ΝΔ) και Στ. Θεοδωράκης, βουλευτής, αρχηγός πολιτικού κόμματος (ο γνωστός ως «ποτάμης»). Και οι τρεις αυτοί «αξιότιμοι Κύριοι» έχουν ταχθεί υπέρ του να εκχωρηθεί στα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία», άρα να πολυεθνικοποιηθεί η Ελληνικότατη Μακεδονία. Τι κολλεγιά είναι αυτή του Μέρτζου με τους «αξιοτίμους Κυρίους» του «συστήματος», με τους οποίους (κατά το είδωλο του εαυτού του που είχε σφυρηλατήσει ο Μέρτζος τόσα χρόνια) λογικά θα έπρεπε να είναι πολιτικά αντίπαλος; Μήπως, και αυτή η κολλεγιά αποδεικνύει ότι τα περί «ευπατρίδη σκληρού Μακεδονομαχου κλπ» ήταν πράγματι φερετζές;
Πρόσφατα η κυρία Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου International Hellenic Association (IHA), δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα σχετικό άρθρο της με τίτλο «Δεν μας φταίνε οι άλλοι» (https://professors-phds.com/12637-2/). Στο εν λόγω άρθρο της η κυρία Ν. Γκατζούλη αναφέρει ότι ο Ν.Ι. Μέρτζος στις 9-4-2018 (δηλαδή δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών) έδωσε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ των Σκοπίων με θέμα την επίτευξη «έντιμης συμφωνίας» με τα Σκόπια στο θέμα του ονόματος (!!!!!), την οποία συνέντευξη εκμεταλλεύτηκε η ανθελληνική προπαγάνδα.
Γιατί έδωσε ο Μέρτζος αυτήν την συνέντευξη;
Μήπως για να πείσει τους σκοπιανούς; Ο Μέρτζος ΠΟΤΕ δεν θα μπορούσε να πείσει τους σκοπιανούς, διότι την μεταστροφή του Μέρτζου από σκληρό Έλληνα πατριώτη σε κοσμοπολίτη, μάλλον θα την θεωρήσουν «καιροσκοπισμό» και όχι «ρεαλισμό».
Επιπλέον, κανένας ισχυρός δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του κράτους των Σκοπίων, άρα δεν ενδιαφέρεται αν αυτός ο λαός θα πεισθεί για κάτι, για ο,τιδήποτε. Οι ισχυροί, και αυτόν τον λαό τον βλέπουν ως τροφή για τα κανόνια, ως παράπλευρη (και απολύτως αποδεκτή) απώλεια!!!! Οι ισχυροί εφαρμόζουν την απολύτως ανήθικη τακτική του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αρκεί στα «μέσα» να μην συμπεριλαμβάνονται οι ίδιοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Γι’ αυτό και όλοι, εκτός από τους ιδίους, μπορεί να γίνουν «παράπλευρη απώλεια».
Οπότε, παραμένει το ερώτημα: Γιατί ο Μέτζος μετά τον σάλο που προκάλεσε με τις ανεκδιήγητες απόψεις του περί δήθεν «εντίμου» συμβιβασμού, έδωσε την παραπάνω συνέντευξη (όπως και γιατί προέβη στην δημοσίευση άρθρων και στην παρουσίαση του βιβλίου του), αφού γνωρίζει ότι έτσι εκτίθεται ακόμη περισσότερο; Γιατί ο Μέρτζος αντέδρασε στον ορυμαγδό εναντίον του με τέτοιες ενέργειες, που έκαναν, δυστυχώς, τα πάλαι ποτέ λεβεντο-τσαμπουκαλίκια του να ηχούν σαν κακαρίσματα;
Ορισμένοι άρχισαν να αναρωτιούνται: Είναι δυνατόν ο Μέρτζος να κάνει τέτοια λάθη; Να βγάζει τα μάτια του με τα δάχτυλά του; Γιατί τα κάνει; Μήπως τα γεράματα; Μήπως «μωραίνει ο Κύριος όν βούλεται απωλέσαι»; Μήπως ο Μέρτζος πάει να το παίξει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»; Μήπως ο Μέρτζος επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια κάποιου (και ποιού); (Αν αυτό συμβαίνει, ο «κάποιος» ας προσέξει πολύ καλά .....!!!).
Με άλλα λόγια, είδαμε την «αποκαθήλωση» του Μέρτζου (ως «ευπατρίδη», «σκληρού δεξιού», «ασυμβίβαστου πατριώτη», «ηρωϊκού συγχρόνου Μακεδονομάχου», «λεβεντο-τσαμπουκά»). Την «ανάστασή» του (ως «Μακεδονομάχου») δεν την βλέπουμε.......!!!! Όμως….., άραγε αυτού του είδους την «ανάσταση» επιδιώκει ο Μέρτζος;
Μετά την αποκαθήλωσή του ως «Μακεδονομάχος> ο Ν. Ι. Μέρτζος, μήπως επιθυμεί να «αναστηθεί» ως «Γιάννης Μπουτάρης» και όχι ως «Μακεδονομάχος» ;
Αν δεν ενδιαφέρει τον Μέρτζο το τι θα σκεφτούν αυτοί που πίστεψαν κάποτε σε αυτόν, ούτε το τι λέει ο Ελληνικός λαός, τότε τι και ποιος μπορεί να τον ενδιαφέρει; Επαναλαμβάνω κάτι που έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου περί του «εντίμου συμβιβασμού που προτείνει .Ο Ν. Ι. Μέρτζος (https://krouakroua.blogspot.gr/2018/01/blog-post_31.html?m=1). Δηλαδή ότι  παρατηρείται πως, όσο οι ΗΠΑ ήταν υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ο Μέρτζος έκανε αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Όταν οι ΗΠΑ άλλαξαν τροπάριο, άλλαξε και ο Μέρτζος. Τυχαίο; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι......
Σήμερα, η καπιταλιστική Δύση (δηλαδή οι ισχυροί) ευθυγραμμίστηκε με τον κομμουνισμό της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ (ο οποίος κομμουνισμός είχε ευθυγραμμισθεί με την πάλαι ποτέ τσαρική Ρωσία) και επιδιώκει τον αφελληνισμό της Μακεδονίας και την πολυεθνικοποίησή της (βλ. άρθρο μου «Η ιστορία του ‘μακεδονισμού’ και περί του ονόματος της ΠΓΔΜ’, https://krouakroua.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html) . Σαν από σύμπτωση, και ο Μέρτζος φαίνεται να ξέχασε τα περί Ελληνικότητας της Μακεδονίας, και ευθυγραμμίστηκε και αυτός, βοηθώντας αφελληνισμό της Μακεδονίας και στην πολυεθνικοποίησή της!!!! Μήπως ο Μέρτζος προσπαθεί να πείσει ότι και τώρα, μετά την αλλαγή της στάσης της Δύσης, μπορεί να είναι χρήσιμος;;;; (Βλ. συνέντευξή μου στον «Ελεύθερο Κόσμο με τίτλο  «ο ‘Μακεδονισμός’ είναι μεγάλη ‘μπίζνα’: http://www.elkosmos.gr/o-t-nomarchis-florinas-pavlos-altinis-milai-ston-ek-o-makedonismos-ine-megali-bizna/) .
«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου». Μήπως όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική πήγαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί της Αμερικής; Ίσως σε άλλο άρθρο μου να αναφερθώ στους «φίλους» της Αμερικής στην Ελλάδα (στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνεται ο Μέρτζος….., αλλά μπορεί και όχι……., ας κρίνει ο αναγνώστης και οι καθαρά σκεπτόμενοι Αμερικανοί, κυρίως αυτοί, και για το δικό τους καλό το προσωπικό, αλλά και για το καλό της Πατρίδας τους……). Και ίσως αξίζει να το κάνω, διότι καλόν είναι όλοι να ξέρουμε τους φίλους μας και τα κίνητρά τους, ιδίως όταν οι φίλοι μας ασκούν εξουσία!!!!


Διαβάστε περισσότερα ...







Από ώρα σε ώρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της Δ.Ε.Η. στη Φλώρινα και στη Μεγαλόπολη. Έτσι, δυστυχώς, η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο στην Επιχείρηση που από το 1950 λειτουργεί "χάριν του δημοσίου συμφέροντος" και έκανε το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η κυβέρνηση ξεπουλά τους κόπους και τους μόχθους όλων αυτών που αγωνίστηκαν και δούλεψαν, για να φτάσει αυτό το αγαθό σε κάθε άκρη της πατρίδας μας.
Η Δυτική Μακεδονία, ως ενεργειακή καρδιά της χώρας, πήρε ελάχιστα όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με όσα έδωσε. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο της πώλησης βάζει την οριστική ταφόπλακα στην περιοχή, εκποιεί τον εθνικό μας πλούτο που λέγεται λιγνίτης και εκχωρεί το δημόσιο αγαθό της ενέργειας στους ιδιώτες.
Επειδή δεν μπορώ να μείνω απαθής και άβουλος μπροστά σε αυτό το εθνικό έγκλημα που τώρα συντελείται, ως ελάχιστη πράξη αντίστασης, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Παραιτούμαι, γιατί από σήμερα και μετά κανείς μας δεν θα έχει το άλλοθι ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δε γνώριζε...
Παραιτούμαι, γιατί η πολιτική δεν ασκείται με βαρύγδουπες δηλώσεις και ηθικιστικές ρητορείες, που μπορεί να ηχούν όμορφα, έχουν όμως καταστροφικά αποτελέσματα όταν δε μετουσιώνονται σε πράξη.
Παραιτούμαι, γιατί πιστεύω αταλάντευτα στη συνέπεια λόγων και έργων.
Παραιτούμαι, γιατί πιστεύω ότι ενέργεια και νερά είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσια αγαθά. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και η ασφάλεια της χώρας προϋποθέτουν το στρατηγικό τομέα της ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο.
Παραιτούμαι, για να μην προδώσω την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών που μας ακούμπησαν την ψυχή τους, μας εμπιστεύτηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.
Παραιτούμαι, γιατί δε θέλω να γίνω συνένοχος στη φτωχοποίηση, στην κοινωνική αποσύνθεση και στην εκτίναξη της ανεργίας, που θα επιφέρει στον τόπο μας η ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η..
Παραιτούμαι, γιατί έστω και αυτήν την ύστατη ώρα πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης (όχι της Τρόικα ή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) και να αποτρέψουμε το εθνικό έγκλημα που επιχειρείται.
Παραιτούμαι, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η Ιστορία δε θα μας το συγχωρήσει. Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

Παντελής Αργυριάδης
Καρδιοχειρουργός

Διαβάστε περισσότερα ...

1:34 π.μ.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



Γράφει ο Λάμπρος Λιάπης (εχθρος της πραγματικοτητας).

Εχω τυχει σε ολονυχτια νεκρου ιπταμενου στην πτερυγα μαχης που υπηρετουσα.
Οι ανθρωποι αυτοι ειναι νεοι. Και πεθαινουν νεοι και ανολοκληρωτοι.
Κανουν οικογενεια μικροι. Οι γυναικες τους μενουν πισω στην μοναδα και μεγαλωνουν τα μωρα τους.
Καθε μερα ειναι και ενα ατελειωτο καρδιοχτυπι. Καθε βομβος μαχητικου ειναι κι ενας αναστεναγμος.
Θα γυρισει πισω αποψε; Θα τους παρει αγκαλια; Θα ξαπλωσουν μαζι; Θα μεινει ολη τη νυχτα μαζι με την οικογενεια ή θα εκτοξευθει η αδρεναλινη απο τα scramble στα readiness;


Ασφυκτικα κλεισμενος στο μικροσκοπικο cockpit του μαχητικου, προσπαθει να χωρεσει αυτος, η πιστη του και η συνειδηση του.
Οι πιρουετες στον ουρανο δεν ειναι για εντυπωσιασμο, αλλα για αποφυγη των πυρων του εχθρου. Και οι στροβιλισμοι αυξανουν τα g. Και το οξυγονο δεν φτανει. Και δεν ξεχωριζεις αν απο κατω σου ειναι η θαλασσα ή ο ουρανος.
Και οι τραγικες φιγουρες που μενουν πισω προσπαθουν να καταλαβουν γιατι εγινε ολο αυτο;
Για τα αρρωστημενα παιχνιδια ορισμενων υπανθρωπων, παλιοσκυλων του πολεμου, αλητων τουτης της γης.


Η χηρα σε σοκ. Μια γυναικα νεα, μολις ειχε αρχισει να νιωθει μητερα, αδυνατει να εξηγησει στα δυο κουκλια της πως ο μπαμπας δεν θα ερθει αποψε σπιτι, ουτε αυριο, ουτε μεθαυριο...
Αδυνατει να το εξηγησει και στον εαυτο της. Οι ηρεμιστικες ενεσεις ουτε που την αγγιζουν. Σπαρταραει απο τον θρηνο και την απογνωση. Μουρμουραει το ονομα του ιπταμενου της και μεσα απο αναφιλητα ακουγεται ενα ''γιατι;''.
Στοιχειωμενες φιγουρες οι γονεις του παλικαριου, στεκονται μετα βιας ορθιοι και κρατουν τα εγγονια σφιχτα στην αγκαλια τους. Οι φιλοι του ζευγαριου (ιπταμενοι κι αυτοι με τις γυναικες τους) ειναι εκει, βουβοι, αμιλητοι, στηλες αλατος σε μια πενθιμη κατασταση που θα επρεπε να ειχε απαγορευθει με νομο.
Ολοι αυτοι φυλασσουν Θερμοπυλες για εμας.


Θελεις να σου πω και το αντιτιμο που λαμβανουν για τα φυλακτρα;
Ασε, δεν θες να σου το πω. Θα φριξεις. Να ξερεις παντως πως ειναι πολυ λιγοτερα απο καποιων αλλων ''δημοσιων κοπροσκυλων''. Και σου μιλαω για εναν Ιπταμενο αξιωματικο.
Σου μιλαω γι' αυτον που βλεπεις να πεταει απο πανω σου με δεος στις εθνικες εορτες, κανοντας ελιγμους που για εκεινους ειναι ρουτινα σε καταστασεις εμπλοκης.
Τους καμαρωναμε τους ιπταμενους στην μοναδα. Μερικοι ηταν ευεξαπτοι, αλλα κι αυτους τους κατανοοουσαμε. Ποιος δεν θα ηταν ευεξαπτος οταν δεν θα ηξερε αν στα επομενα πεντε λεπτα θα πετουσε πανω απο τη Σκυρο υπερασπιζομενος τη πατριδα και μη γνωριζοντας αν θα γυρισει πισω;
Οπως ο λεβεντης που επεσε σημερα.


Οχι, φυσικα δεν τον γνωριζω. Τον θαυμαζω ομως.
Γιατι εκεινος επεσε σημερα, οπως και αρκετοι πριν απο αυτον, για να μπορω εγω να εχω ζωη κι ελευθερια εδω στη στερια.
Κι επειδη αχαριστος δεν ειμαι, του χρωσταω πολλα. Μα δεν μπορω να του τα δωσω.
Μπορω μοναχα να γραψω αυτες τις γραμμες και να τον τιμησω κοιτωντας ψηλα στον ουρανο, γνεφοντας του ενα μεγαλο ''Ευχαριστω''!
Δεν ξερω αν ηταν καταρριψη ή πτωση.
Ο,τι και να ηταν, ο λεβεντης δεν γυρνα πισω.
Και ο μονος που δεν ευθυνεται γι' αυτο, ειναι εκεινος. Γιατι ειμαι σιγουρος πως εκανε ο,τι ηταν ανθρωπινως δυνατον να μην συμβει αυτο.
Απο σημερα η χωρα ειναι φτωχοτερη κατα εναν λεβεντη.
Αντε ωρε λεβεντη πετα ψηλα και φυλαξε μας μαζι με τους αλλους.


Διαβάστε περισσότερα ...



Πρωτοφανές! Ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Γ. Χιωτίδης μηνύει την πρόεδρο Νεφροπαθών - Κατά πλειοψηφία η απόφαση στο ΔΣ του νοσοκομείου Φλώριναςτο ΔΣ 





ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  vetonews  του Σπύρου Κουταβα
Στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος της προέδρου των νεφροπαθών Φλώρινας Μερόπης Φωστηροπούλου προχωρά ο προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Χιωτίδης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του στο vetonews.gr η απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου που έγινε την Τρίτη 3 Απριλίου και η κατάθεση της μήνυσης θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, αφού διαφώνησαν δύο μέλη της διοίκησης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου. Ο προσωρινός διοικητής είχε προαναγγείλει την απόφαση του να μηνύσει την πρόεδρο των Νεφροπαθών Φλώρινας υποστηρίζοντας ότι  με τα λεγόμενά της «τρομοκρατεί τους αιμοκαθαρόμενους, τις οικογένειες τους, ενώ προκαλείται ανησυχία στην κοινωνία της Φλώρινας» Επίσης ότι «δε διαθέτει την στοιχειώδη επιστημονική́ κατάρτιση για να κρίνει την επάρκεια του ιατρικού́ και νοσηλευτικού́ προσωπικού́».
Η πρόεδρος των Νεφροπαθών  Φλώρινας μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του διοικητή της 3ης ΥΠΕ να μετακινήσει την κ. Ρένα Βασιλείου, με ανακοίνωση της κατάγγειλε ότι η μετακίνηση της μοναδικής μόνιμης Νεφρολόγου Επιμελήτρια Α στην μονάδα Τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Φλώρινας στο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, εγείρει ανασφάλεια και κινδύνους  στους 35 νεφροπαθείς της περιοχής που νοσηλεύονται ανά τρεις ημέρες στην ΜΤΝ. «ο  Κίρκος στέλνει την γιατρό Ρένα  Βασιλείου εκεί όπου βασικά δεν την χρειάζονται.., και αφήνει «ορφανή» πάλι την μονάδα με τις ανάλογες επιπτώσεις και συνέπειες εις βάρος της υγείας των ασθενών».  «Πόσο ηθικό και νόμιμο είναι «να λειτουργεί η ΜΤΝ Φλώρινας με μια επίκουρη γιατρό, που προσλήφθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, με ασθενείς όπου δεν γνωρίζει την προϊστορία αλλά και το ιστορικό του καθένα ξεχωριστά». Και τέλος σε πολύ φορτισμένο κλίμα κατάγγειλε ότι «οι νεφροπαθείς τους είμαστε παντελώς αδιάφοροι», και όταν το νοσοκομείο αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει, μας λένε συχνά «να ταξιδέψουμε σε άλλη πόλη. Αλλά το καλύτερο για αυτούς να ταξιδέψουμε στον άλλον κόσμο! Αυτό επιδιώκετε κύριε Κύρκο με την απομάκρυνση της κ. Βασιλείου;»
Η κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου -με την αμειβόμενη συνδρομή νομικού συμβούλου- να στραφεί εναντίον ενός πολίτη που καθημερινά κουβαλά στην πλάτη της το φορτίο της νεφρικής ανεπάρκειας και που ταυτόχρονα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εκπροσωπώντας τους 35 νεφροπαθείς στον πολυτιμότερο αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους και η οποία θα χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη της την νομική της εκπροσώπηση, είναι μια ανάλγητη ενέργεια. Από ανθρώπους -μάλιστα- που διορίστηκαν στο νοσοκομείο, με το αφήγημα «ότι είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε  τα συμφέροντα των αδύναμων».
Ο άνθρωπος που κάθε τρεις μέρες κάνει αιμοκάθαρση γιατί αλλιώς θα πεθάνει και που ξέρει ότι προσδόκιμο ζωής του εξαιτίας αυτής της πάθησης του είναι διαφορετικό από όσων χωρίς να σκεφθούν έλαβαν αυτή την ανάλγητη απόφαση, δικαιούται εν μέσω θερμού και φορτισμένου λόγου του να βροντοφωνάξει, να πει ότι όλοι οι νεφροπαθείς  ανησυχούν για την ζωή τους όταν για εμφανείς λόγους, χωρίς καμία έκτακτη ιατρική ανάγκη, η διοίκηση μετακινεί την μοναδική μόνιμη νεφρολόγο της μονάδας.
Εάν  τα λεγόμενα της κας Φωστηροπουλου,  όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο κ. Χιωτίδης «τρομοκρατούν τους αιμοκαθαρόμενους, τις οικογένειες τους, ενώ προκαλείται ανησυχία στην κοινωνία της Φλώρινας», η απόφαση της διοίκησης όπου μετακινεί της μοναδική μόνιμη Νεφρολόγο σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης που δεν έχει ΜΤΝ και αφήνει την μονάδα με την επίκουρη γιατρό που προσλήφθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, τι μπορεί να προκαλεί; Ζητωκραυγές χαράς και ευφημισμού υπέρ του ηγέτη που είχε αυτή την φοβερή ιδέα;  Υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να πανηγυρίζει γι’αυτήν την απόφαση; Ευτυχώς όχι πολλοί, παρά μόνο όσοι είχαν την ιδέα και όσοι αποφάσισαν να την εφαρμόσουν.
Ο κ. Χιωτίδης στην προσπάθειά του να καταστεί χρήσιμος και αρεστός σε συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας, διολισθαίνει επι το αυταρχικότερο.
Διαβάστε περισσότερα ...






Ποια είναι η Μερόπη Φωστηροπούλου;
Η κ.Μερόπη Φωστηροπούλου, συμπολίτισσά μας, κουβαλάει καθημερινά τον σταυρό της νεφρικής ανεπάρκειας. Εκτός από τον προσωπικό της αγώνα, με επίγνωση του ρόλου της ως Πρόεδρος των νεφροπαθών Φλώρινας, βγαίνει μπροστά για να διεκδικήσει, να προστατεύσει , να ενημερώσει για τα της ασθένειας τους, 35 νεφροπαθείς της Φλώρινας.

Είναι πάντα αρωγός για την αναβάθμιση της μονάδας αιμοκάθαρσης σε όλα τα επίπεδα. Έδωσε αγώνα για να αλλάξουν τα μηχανήματα και οι καρέκλες αιμοκάθαρσης και όποτε χρειαστεί τολμάει να έρθει σε ρήξεις για την ποιοτική λειτουργία της μονάδας. Με τους συνασθενείς της μοιράζεται καθημερινά την αγωνία , τα προβλήματα της υγείας τους, τις προσωπικές και της οικογενειακές τους ανησυχίες. Ο καθημερινός και επίπονος αυτός αγώνας, έχει χαλυβδώσει μέσα της ηθικές αξίες και ψυχική δύναμη. Διατηρεί την ευαισθησία ως άνθρωπος πρωτίστως, προκειμένου να αναγνωρίσει την προσφορά των ιατρών του νοσοκομείου Φλώρινας και ειδικότερα την φροντίδα της νεφρολόγου κ. Ρένας Βασιλείου. Πρόσφατα τόλμησε για μία ακόμα φορά να αντιμετωπίσει την αδικία που βλέπει εις βάρος της κ. Βασιλείου με την μετακίνησή της από την Φλώρινα και γι αυτόν τον λόγο κατήγγειλε με την επιστολή της τον Γεώργιο Κίρκο.
Όπως καταλαβαίνετε και θα κατανοήσετε καλύτερα στη συνέχεια, καταντάει ενοχλητική για το θεσμικό κατεστημένο του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας μας!
Όπως εξιστόρησε η κα Φωστηροπούλου:
Την 30-3-2018 είχε τηλεφωνική επαφή με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γεώργιο Κίρκο, μετά την επιστολή που του απηύθυνε, όταν, εκτός των άλλων, του εξέφρασε την ανησυχία της για το αν η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Φλώρινα θα λειτουργούσε σωστά, μετά την απομάκρυνσή της νεφρολόγου κ. Βασιλείου και του έθεσε όλα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση απομάκρυνσης της κας Βασιλείου, ζητώντας πειστικές απαντήσεις.
Τι το ‘θελε; Ήρθε αντιμέτωπη με συμπεριφορά από μέρους του, την οποία η ίδια περιέγραψε ως «αχαρακτήριστη»! Ο Γιώργος Κίρκος, όπως μας λέει η ίδια, στην αρχή προσπάθησε να «την ψαρώσει», στην συνέχεια πέρασε σε έναν ενικό λες και μιλούσε σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας (ενώ αυτή του μιλούσε στον πληθυντικό), για να καταλήξει να την απειλήσει με μήνυση όταν «τον στρίμωξε» να της αιτιολογήσει με στοιχεία, την απόφαση μετακίνησης. Ακολούθησε τόσο έντονη διαφωνία μεταξύ τους, που ο Γ. Κίρκος, φοβερά ενοχλημένος, διότι δεν περίμενε να αντιδράσει η κ. Φωστηροπούλου, της βρόντηξε το τηλέφωνο και της είπε ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ενώ ήταν ημέρα, μεσημέρι!!!
Αντί να βγεί ο Γ. Κίρκος και να απαντήσει δημόσια ως όφειλε στην επιστολή της Προέδρου νεφροπαθών, λίγες ώρες μετά, έσπευσε αντ’ αυτού να απαντήσει στην κ. Φωστηροπούλου ο προσωρινός, ή μόνιμος διοικητής του ΓΝΦ – δεν ξέρω- ο Γ. Χιωτίδης. Αρχίζω να υποψιάζομαι πως είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές!
Και η συμπεριφορά του Γ. Χιωτίδη προς την κα Φωστηροπούλου υπήρξε ανεπίτρεπτη, όπως συνάγεται από το περιεχόμενο της επιστολής ή δήλωσής του που έδωσε στην δημοσιότητα! Ήρθε δημόσια σε αντιπαράθεση με την κ. Φωστηροπούλου , επιπλήττοντάς την εμμέσως καταλογίζοντάς της ως αρνητικό το ότι αναγνωρίζει την προσφορά επί 8 έτη της κ. Βασιλείου. Επίσης, την απείλησε για τυχόν ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν από την επιστολή της! Με λίγα λόγια, ο Γ. Χιωτίδης ξεπέρασε τα όρια και δεν εξετέθη μόνον προσωπικά, αλλά εξετέθη και επαγγελματικά!
Κίρκος και Χιωτίδης, είναι άνθρωποι που τους έχει ανατεθεί ένας ρόλος εξουσίας ελέω κόμματος και δίνουν την εντύπωση ότι μάλλον «την έχουν δεί κάπως », ότι αισθάνονται «εξουσία» και «τα βάζουν» ακόμα και με μία ασθενή! Δεν σέβονται ούτε την θεσμική θέση που τους δόθηκε επειδή έτσι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν την στοιχειώδη ευγενή συμπεριφορά να ακούσουν και να απαντήσουν σε ότι τους ρωτάει ένα πρόσωπο, που έχει κι αυτό έναν θεσμικό ρόλο. Αντί να επιδείξουν τις όποιες διοικητικές ικανότητες ενδεχομένως διαθέτουν επιλύοντας προβλήματα και την όποια πολιτική δεξιοτεχνία ενδεχομένως έχουν αποκτήσει πείθοντας για την ορθότητα των αποφάσεών τους, χρησιμοποιούν απειλές κατά μια κυρίας που διαφώνησε μαζί τους. Προφανώς, οι δύο «εκλεκτοί» της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει πως οι Έλληνες πολίτες, είτε είμαστε ασθενείς είτε όχι, τους πληρώνουμε και έχουμε κάθε δικαίωμα να τους ελέγξουμε! Και θα τους ελέγξουμε αν νομίζουμε ότι πρέπει να τους ελέγξουμε, όσο κι’ αν τους πονάει!
Δεν θέλουν να καταλάβουν πως οι ασθενείς δένονται με τον ή την γιατρό τους. Οι ίδιοι, για κάποιον λόγο που ξέρουν μόνον αυτοί, δεν μπορούν να δεχτούν πως η Ρένα Βασιλείου έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των ασθενών της και της τοπικής κοινωνίας και με φραστικά και διοικητικά τερτίπια προσπαθούν να αποδυναμώσουν το επιστημονικό και κοινωνικό της προφίλ! Η τοπική κοινωνία δεν χρειάζεται την δική τους διαβεβαίωση για την ηρεμία στο νοσοκομείο Φλώρινας! Γνωρίζει η τοπική κοινωνία και οι ασθενείς, πως το νοσοκομείο το κρατάνε άξιοι γιατροί, και οι γιατροί δεν ΦΕΥΓΟΥΝ αλλά τους ΔΙΩΧΝΟΥΝ. Και αν δεν έρχονται γιατροί, δεν φταίει η Βασιλείου!
Το κακό πρόσωπο της εξουσίας, σε όλο της το μεγαλείο! Ξεσπάει σε γιατρούς , σε ασθενείς. Ξέσπασε τώρα στην κ. Φωστηροπούλου! Για να την τρομάξει; Για να την ψαρώσει; Για να διαφυλλάξει την ηρεμία του Νοσοκομείου; Για να απαξιώσει την Ρένα Βασιλείου; Για να μας πείσει για κάτι; Ή για άλλον λόγο και ποιόν;
Αλλά η Μερόπη Φωστηροπούλου έχει και το θάρρος και την γενναιότητα να τους βάλει ακόμα μία φορά στην θέση τους και απαντά με την επιστολή της που θα διαβάσετε παρακάτω. «Να με πάτε κ. Χιωτίδη στην εισαγγελία – του λέει- για να της πω όσα δεν έχω πει δημόσια!»
Να την πάτε κ. Χιωτίδη λέμε κι εμείς που τα διαβάζουμε. Να την πάτε κ. Κίρκο ξαναλέμε και τολμήστε να αναμετρηθείτε με γενναίες ψυχές, που δεν επιβεβαιώνουν το ηθικό τους ανάστημα επειδή κάθονται σε καρέκλες εξουσίας, αλλά σε καρέκλες αιμοκάθαρσης!
Αγαπητή Μερόπη, αγαπητοί νεφροπαθείς της Φλώρινας!

Έχετε όλη την τοπική κοινωνία με το μέρος σας! Συνεχίστε να δημοσιοποιείτε τα κακώς κείμενα στο νοσοκομείο Φλώρινας και σε όλο το σύστημα υγείας! Το νοσοκομείο το χρειάζεται η Φλώρινα και όλοι έχουμε την υποχρέωση να το στηρίξουμε . Κίρκοι, Χιωτίδηδες κλπ. είναι περαστικοί. Επιδεικνύουν ισχύ και δύναμη στην πασαρέλα της εξουσίας, ως εκεί δυστυχώς φτάνουν. Το εθνικό σύστημα υγείας δεν έχει κλονιστεί τόσο από την κρίση, όσο από την έλλειψη ηγεσίας και την αδυναμία ασκήσεως χρηστής διοίκησης! Να διαφυλάξουμε όλοι μας το κύρος των άξιων γιατρών του νοσοκομείου μας και τολμήσουμε να καταγγείλουμε όσους δεν τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, όπως κάνει και η Μερόπη . Η εφημερίδα μας, τα τρία τελευταία χρόνια, με αφορμή την ανώνυμη επιστολή εις βάρος της Νεφρολογικής κλινικής Φλώρινας δια μέσου ενός ανελέητου πολέμου στο πρόσωπο της κ. Βασιλείου, είναι και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό όλων των νεφροπαθών Φλώρινας και να στηρίζει το ΓΝΦ και τους άξιους γιατρούς που το στελεχώνουν.
Ντόρη Κουτουράτσα 31-3-2018

.............................................................................................................................................................................
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Προέδρου των Νεφροπαθών Φλώρινας κ. Μερόπης Φωστηροπούλου, στον Γ. Χιωτίδη διοικητή του ΓΝΦ




Με αφορμη την απαντηση του κ.Χιωτιδη στην επιστολη μου που αφορα στη μετακινηση της κ.Βασιλειου,θα ηθελα να πω τα εξης:
 Ο κ.Χιωτιδης αφηνει να εννοηθει οτι θελοντας να υποστηριξω την κ.Βασιλειου τρομοκρατω με ψευδη τους ασθενεις,τους συνοδους και το λαο της Φλωρινας.                    

Με λιγα λογια μου αποδιδει ικανοτητες που δε γνωριζα οτι διαθετω .                                        
Το να πλανευω εν ολιγοις τα πληθη με κολακευει αλλα δυστυχως δε χρειαζεται να κανω κατι εγω,  διοτι τα γεγονοτα μιλαν απο μονα τους,
Όλοι οι ασθενεις εχουν αντιληψη κι ο κοσμος επισης , γνωριζουν πολυ καλα τι συμβαινει και στη μοναδα και στο νοσοκομειο και μπορουν να κρινουν μονοι τους αν ειναι δικαιη η οχι η μετακινηση της γιατρου και μαλιστα τωρα που πραγματικα η ΜΤΝ δουλευε καλυτερα απο ποτε με τη προσθηκη και της επικουρικου στο δυναμικο της.
Λεει οτι υπαρχει γραμματειακη υποστηριξη. Ασφαλως θα εννοει τη νοσηλευτρια που το μονο που κανει ειναι να βοηθαει τη προισταμενη να περνα ηλεκτρονικα ενα μερος απο το υλικο και τα οδοιπορικα,  ενω τις υπολοιπες συνταγες γυρω στις 400καθε μηνα της γραφει η κ.Βασιλειου, κι απο οσο γνωριζω συντομα θα φυγει στη Ροδο.
 Η μοναδα υπαγεται στη παθολογικη ,ναι ετσι ειναι, μπορει ομως ενας παθολογος να προσφερει οποιαδηποτε βοηθεια σε εναν νεφροπαφη;                                                   

Μα αφου ειναι εντελως διαφορετικη ειδικοτητα, αν ειναι ετσι να μη ζηταμε νεφρολογους για τη μοναδα ας φερουμε κι οδοντιατρο αν περισσευει.
 Να πληροφορησω τον κ.Χιωτιδη οτι ουδεποτε ειχα ουτε εχω τη προθεση να αμφισβητησω την επιστημονικη καταρτιση του νοσηλευτικου προσωπικου,η καποιου γιατρου οχι μονο διοτι οπως λεει δεν εχω"τη στοιχειωδη επιστημονικη καταρτιση"(δεν ισχυριστηκα ποτε οτι ειμαι καθηγητρια πανεπιστημιου) αλλα και δε συνηθιζω να προσβαλω κανεναν,η να μιλαω με υπονοουμενα, Αν  θελω να πω κατι το κανω ευθεως,τις ψευτικες κατηγοριες και σκευωριες τις αφηνω για αλλους που τις ξερουν καλυτερα. Οσο δε για το αν ειναι σημαντικη η οχι η παρουσια τηςΚ.Βασιλειου στη μοναδα θα πω οτι ασφαλως και είναι.  Μιλαει το εργο της τοσα χρονια ,μιλαει ο κοσμος που δεν εχει εμπαθεια και βλεπει τη προσφορα της,μιλαει και η πλειοψηφια των ασθενων που εμμονικα καποιοι στο ΓΝΦ αγνοουν
.Σιγουρα μια μοναδα δε δουλευει χωρις νοσηλευτες κανεις δε μειωνει τη προσφορα τους,καποιος ομως ειναι υπευθυνος και οργανωνει το τμημα και αυτο η γιατρος το κανει πολυ καλα χρονια τωρα.Και ναι,  συνηθιζεται οι χρονιοι ασθενεις να εχουν ξεχωριστη σχεση με το γιατρο που τους παρακολουθει και βλεπουν σχεδον καθημερινα για χρονια. Επισης να υπενθυμισω στον κ.Χιωτιδη οτι εγω ποτε δε βγηκα να πω οτι το νοσοκομειο ειναι επικινδυνο,αντιθετα υποστηριζω οτι ο κοσμος πρεπει να νιωθει ασφαλης ,ας μη μου καταλογιζει λοιπον οτι με τις δηλωσεις μου τρομοκρατω το κοσμο. Τελειωνοντας θα ηθελα να πω στον Κ.Χιωτιδη να μη διστασει να απευθυνθει οπως λεει στις εισαγγελικες αρχες για να δει αν οντως το περιεχομενο της επιστολης μου αποτελει κολασιμη πραξη ,θα χαρω να με καλεσει η εισαγγελεας για να μαθει και οσα δεν εγραψα δημοσιως.
Διαβάστε περισσότερα ...